לדליה לזהר...........

לדליה לזהר...........

ולכל אלו שתשובותיהם מאוד עינייניות ומוצאות חן בעיניי. לפי מיטב הבנתי ילד עם קשיי ריכוז וקשב אינו לומד לקרוא מהר, בעוד שבני בן השבע, שובח על ידי מורתו כילד שקורא הטוב ביותר בכיתה. עוד בתחילת כיתה א נרכשה אצלו מיומנות הקריאה. האם זה יכול לשלול, בעיית ריכוז או קשב. באבחון טרם הייתי עדיין.

@זהר@

New member
ADHD/ADD

יכול להתבטא בכל מיני מובנים, לאו דווקא קריאה וכתיבה. ADHD/ADD היא בעית קשב וריכוז, אליה נספחים כל מיני ליקויי למידה (יכולים גם לא להסתפח) זה לא חייב להיות דיסלקציה, זה יכול להיות דברים אחרים כמו דיסקלקולציה למשל שזאת בעיה במתמטיקה ולא בקריאה וכתיבה. יש ADHD/ADD שיש להם כמה בעיות. בכל מקרה, גם אני ADHDית שכמותי ידעתי לקרוא ולכתוב עוד לפני כיתה א´ (אמא שלי לא יכולה להסביר היכן למדתי) כך שילדך יכול להיות עם ADHD/ADD ועדין להצליח בחלק הזה. בכל מקרה חייבים איבחון מלא ע"י בעלי מקצוע כדי לקבוע האם יש לו או אין לו את הליקוי. כאן בפורום אין לנו (לי לפחות) יכולת או ניסיון או תואר רפואי כדי לקבוע כזה דבר. מומלץ לגשת לנוירולוג (בקופת חולים כללית אפשר לקבל הפניה, כך שזה לא עולה כסף) והוא יכול לקבוע האם יש טעם באיבחון או שמראש הוא אינו חושב שזאת הבעיה. הצעד הבא כנראה הוא מבחן הטובה (קופת חולים כללית לא ממנת אותו, אבל הוא יחסית לשאר האיבחונים פחות יקר) ואחרכך כבר קובע הנוירולוג כיצד יש להמשיך .... בתקווה שעזרתי ...

אמא של רון....

אבחון אבחון ושוב אבחון...הפרעות נוירולוגיות (כולל לקויות למידה) באשר הן מתבטאות ברמות שונות ובצורות שונות אצל כל ילד, כמובן שיש מספר מאפיינים עיקריים דומים אך זה אינו מספיק בשביל לקבוע כיצד יש לטפל בילד או מה יהיו התחומים להצלחותיו. לכן, קודם כל תתחילי עם אבחון - תתפלאי כמה דברים יתבררו לך, ומעבר לזה - למה לחיות באפלה כשאפשר לפתוח עיניים ולראות את האור בקצה המנהרה? בהצלחה! אפרת

דליה.ד

New member
קריאה והפרעות קשב וריכוז

אמא של רון יקרה, בקריאה יש 2 אלמנטים מרכזיים: הפיענוח של הסמלים הגרפיים, כלומר הצד הטכני של הקריאה. ותהליכי העיבוד של מה שקוראים, כלומר הבנת הנקרא. יש ילדים שרוכשים את טכניקת הפענוח בלי בעיה והם מסוגלים לקרוא טקסטים ברמות גבוהות ללא בעיה אבל... יש להם בעיה בעיבוד המידע. הם אינם יודעים להשתמש באסטרטגיות שונות לעיבוד המידע שקראו. האם את יודעת כיצד הילד מבין את הנקרא? זו שאלה חשובה מאוד ואז נדע האם יש לו לקות כלשהי בתחום הקריאה. חשבון יבדק ספציפית למיומנויות חשבוניות שילד בן שבע צריך לדעת, אוטומציה בתחום עשרת ראשונה, שבירת עשרת, מנייה ועוד מיומנויות שונות. העצה שקיבלת לגשת לאבחון היא העצה הכי טובה עבור רון. וגם עבורך.

למעלה