לדים לעומר ספוטים

נחלולית

New member
לדים לעומר ספוטים

אנו לקראת תוכנית חשמל. בהרבה מקומות היינו רוצים למקם מנורות קטנות (להבדיל מנברשות או מנורות עם אהילים מסיביים), מעל למשטח השיש, ובחוץ לאורך הבית/שביל כניסה. אנו לא היינו רוצים להשתמש בספוטים בשל אורך החיים הלא גדול שלהם, החום שהם מייצרים וגם בשל התאורה הנקודתית מדי שלהם. באחד השרשורים בפורום זה הוזכרו מנורות לד (LED) כתחליף (דיברו על תאורת חוץ שקועה בריצפה). יש לנו שאלות יותר נרחבות: 1. מה הבדלי המחירים והתשתית הנדרשים בין ספוט/מנורה רגילה ללד? 2. האם יש אפשרות למצוא מנורות לד בגוון צהבהב ולא לבן בוהק שאנו מכירים בפנסים שונים? 3. האם קיימות מנורות לד שמספקות תאורה באלומה רחבה ולא ספוט אור נקודתי? תודה מראש

רשר

Well-known member
מנהל
מנהל הפורום הוא מומחה בתחום

לתאורה בחוץ אין הבדל בתשתית אך לתאורת פנים ניתן להשתמש בחיווט עדין וזול, לד יש בכל צבע שתרצי ואף מחליף צבעים כולל מחליף סדרתי,,,, ניתן להתקין לד (לא יחיד אל הרבה לדים בגוף אחד) שיתן אלומה רחבה,

fireman

New member
היי נחלולית

שאלת הרבה שאלות ואני אנסה לענות על הכל. נתחיל מהסעיפים: 1. מבחינת תשתית. תשתית לספוט לד דומה באופן עקרוני לתשתית המיועדת לספוט רגיל, ההבדל המשמעותי כאן הוא מספר השנאים הנדרשים לכמות יחסית של גופי תאורה. אם ניקח לדוגמא ספוט הלוגני של 30W, לכל זוג ידרש שנאי אחד של 60W במקרה הטוב, אני לצורך העניין הייתי מתקין שנאי לכל מנורה. בלדים לעומת זאת כאשר ספוט צורך בין 2-5W אפשר להפעיל כמות גדולה יותר של ספוטים על שנאי אחד וכך לחסוך בעלות השנאים, כשמדובר ב3-4 שנאים זה בסדר, שזה מגיע לעשרות מדובר בעלות בהחלט משמעותי. לגבי הספוט עצמו, ספוט לד יותר יקר מספוט רגיל בסדר גודל שנע בין פי 2 לפי 5 בעלות הרכישה (זה תלוי מאוד בסוג הלד, הרכב הלדים בספוט והעוצמה) יתרון הלד בא לידי ביטוי בטווח הארוך בזכות אורך חיים ארוך של כ50000 ש"ע, צריכת חשמל קטנה במאות אחוזים מספוט רגיל, תפוקת חום מזערית שבאה לידי ביטוי בחיסכון בעלויות מיזוג אויר ביחוד בקיץ ומבחינה תפעולית התחזוקה הנדרשת - אפסית. 2. הגוון הצהבהב נקרא "לבן חם" הגבן הלבן נקרא "לבן קר" היום ניתן למצוא אצל מירב היצרנים בתחום טמפרטורות לובן שבטווח שנע בין 2800K-6500K ז"א גם קר וגם חם, מהבחינה הזו אין שום בעיה, היום קיימים גם גופי תאורת לד שמאפשרים באמצעות בקר לשנות את גוון התאורה מחם לקר ולהיפך. 3. קיימות מנורות לד למגוון רחב של שימושים, מתאורה נקודתית ועד למנורות לד שלמראית עין נראות כמו מנורות הליבון הרגילות (מנורות אגס) קיימים פלואורסנטים של לד, פסי תאורה קשיחים וגמישים וכל מה שהדימיון יכול להגיע אליו וזה עוד לפני שדיברנו על האופציות הצבעוניות. היות ושולפים אותי מהכסא אמשיך לענות וביתר הרחבה בהמשך הערב.

צימעס

New member
שיפה ממקמים את הטרנספורמטורים?

בארון חשמל? באיזור המנורות?

רשר

Well-known member
מנהל
תלוי בסוג הנורה ומיקום המערכת

נורות הלוגן צורכות זרם גבוה במתח נמוך שמחייב חוט עבה להתגבר על מפלי מתח ולכן רצוי שהשנאי יהיה קרוב ככל האפשר לנורה, לד צורך זרם מאוד נמוך ואין זה משנה היכן יהיה השנאי פרט למציאת מקום מתאים, אם הלוח קרוב מאוד לנורות ניתן בכל מצב למקם את השנאים בלוח, הכל כפוף לתנאי התקרה (איוורור, מקום, גישה לאחזקה,,,) ומקום בלוח או ליידו,

נחלולית

New member
תודה רבה על התשובה המלאה - שאלות טכניות:

1) מה התפקיד הטכני של השנאים ואיפה מתקינים אותם? 2) האם יש מניעה להתקין את המנורות לד (או יותר נכון את הבתים שלהם) ישירות בתוך הבטון (להבדיל מגבס) והאם הדבר מחייב היערכות מוקדמת כבר בשלב היציקות (בעיקר של התקרה)? שוב - תודה

רשר

Well-known member
מנהל
שנאי - משנה מתח

במקרה זה מתאים את מתח הרשת למתח הנורה (התקנה ראי תשובה ל,,), ניתן בהכנה מוקדמת להתקין כל נורה בבטון - יש לכך גוף מיוחד שמתקינים ביציקה או לאלתר גוף מתאים,

fireman

New member
תשובות

1. תפקידו של הנשאי להמיר את המתח ממתח הרשת הרגיל (220V) למתח נמוך מאוד (12V) שבהם עובדים הלדים. אני אקדים ואומר שקיימים לדים הפועלים במתח הרשת אך עם היכרות עם מספר סיטונאי חשמל בנוגע לכמות ההחזרות של ספוטים הפועלים במתח רשת אני מעדיף שלא להתעסק איתם במסגרת עיסוקי, מה גם שמרבית גופי התאורה המתאימים לספוטים מגיעים בד"כ עם סוקט (שקע חיבור) מסוג MR16 שמתאים אך ורק לנורות הפועלות במתח 12V....שכיחותם של גופים בעלי סוקט GU10 לשימוש במתח רשת נמוכה מאוד. 2. אין שום מניעה להתקין כל מנורה בכל סוג של תשתית, כאשר רוצים לטמון גופי תאורה שקועים בתוך יציקת התקרה, אכן, יש צורך לדאוג להכנה מוקדמת של קופסאות המיועדות לתאורה שקוע בסוג שאתם מעוניינים בו ולדאוג שהפריסה של הצנרת תתאים את אופן החיווט ואת מיקום השנאים ותאפשר כיבוי והדלקה בהתאם לדרישותיכם, מבחינת מיקום השנאים, כמו שציין רשר ניתן להתקין אותם במיקום מרוחק כאשר מדובר בלד ומניסיון אישי אני יכול לומר ששנאי אלקטרוני נכנס בקלות עם בית הנורה השקוע לתוך ספוטניק של 3". אם יש שאלות נוספות, אשמח מאוד.

למעלה