לדיון

לדיון

ג'ון לנון כתב: God is a concept by which we measure our pain. "אלוהים הוא מושג בו אנחנו מתרצים (מודדים, משקללים) את הכאב שלנו" מישהו? משהו?

יש בזה משהו../images/Emo12.gif

אלא ששוב, נמתין לעוד תגובות, נראה לאן זה מגיע
אחלה יום לנו

ג'ון לנון היה מוסיקאי מעולה

חבל שאיני יכול להגיד שגם דיעותיו היו כך... כנראה שהסמים עשו לו משהו רע, כי ביותר משיר אחד הוא אמר דברים שהוא לא ממש מבין בהם.

אהלנים אוהב לבשל...../images/Emo24.gif

איך אנחנו יודעים אם הוא מבין בדברים שהוא אמר, אם לאו? יש כמה שירים שלו שאני דווקא מאד אוהבת, לעיתים בגלל הטקסט, ולעיתים סתם בגלל המוזיקה. יש מצב שאתה מביא לנו דוגמאות לאותם דברים שהוא לא מבין, אולי אפשר יהיה לפתח דיון או שניים... חוצמזה, געגעגעגעתי אליך, אז אל לך להיעלם
ערב מצויין לנו

אני חייב להודות

כשברדיו מנגנים חיפושיות אני לא ממש רץ להגביר כמו למשל בפינק פלויד ג'ון לנון הי מוסיקאי טוב וחשוב מאוד, הייתה לו חדשנו מסויימת אותה הביא מטיוליו בעולם אבל למשל בשיר "דמיין" (אימג'ן... לא בא לי לכתוב בלעז) הוא מבקש ממך לדמיין כל מיני דברים שלא ממש מחברים אותי אליו דממינו שאין ארץ... אין אנשים... אין גן עדן... המטרה היא כביכול לבטל את האני ולנסות להבין שיש עולם טוב יותר אם לא היו כל אלו, אבל אין דבר כזה! אנשים מורכבים מטוב ורע יחד, אין יכולת לבטל את הרוע כי אז יבוטל גם הטוב... דמותו המטיפה לא התחברה כל כך לטעמי... לגבי דיונים.... אולי נעזוב רגע מיסטיקה... או שלא... הכרתי אתמול בחורה.... (נשמע התחלה טובה מה ???) מתוקה... יפה... חכמה... ו.... רעבה! כן בשבת הכרתי את הפנים של העוני הישראלי! אני כותב והידיים שלי רועדות, אני חש צורך עז לבכות. איך בשנות האלפיים נערה מתבגרת מספרת לי שהמקרר ריק? איך? מיום שבת אין ביס שאני תוקע באוכל ולא מדמיין את מילותיה... אני מרגיש אשם שאני אוכל והיא רעבה. איך נהיינו כאלו גילי? איך זרקנו (לא איבדנו) את צלם האנוש שקיבלנו מהאל למעלה והפכנו למכונות כסף שדורסות למוות כל מי שעומד מולינו ? איך זנחנו ערכים של עזרה ודאגה לגר לאלמנה וליתום ? איך פתאום כואב לנו לשלם לבחורי ישיבות שיושבים מבוקר עד ערב ולומדים תורה כדי שאני כעם נישאר? גילי... ספר דברים תקראי... אנחנו על סף חורבן בית שלישי. ואני מתאפק ולא אומר "מגיע לנו" אני לא רוצה ילדים רעבים ללא כריך לבית ספר. אני רוצה חברה שדואגת לכולם! גם למי שמרמה את ביטוח לאומי... (ממש מרמה בשביל 2500 ש"ח)

אופפפ../images/Emo7.gif

אני קוראת ובוכה ידידי, ולכן מבקשת לתת לזה לחלחל קודם שאגיב.

אוהב שכמוך, הנה נרגעתי קצת...

אני רוצה להגיד שאני מבינה אותך, אבל לא מצליח לי... ואולי כן, כי את התמונה שתיארת אני מכירה מקרוב, דווקא ממני יקירי, כי לא תמיד היה לי מה לאכול, לא תמיד הייתי שבעה... ואולי לכן פרצתי בבכי כשקראתי את דבריך. הכאב שלך ממש חשוף ושקוף בעיני. אני רק יודעת שאין לנו כוח לשנות את האחרים, וזו לא קלישאה, יש לנו כוח לשנות את עצמנו, את זווית הראיה שלנו, להתייחס לסביבה שלנו כמו שהיינו רוצים שיתייחסו אלינו, כי זה מה שאנו יכולים לעשות. קטונתי מלענות על איך הפכנו כאלה.. ואולי אני אפילו מצרה על כך. אתה מזכיר לי את יום שבת האחרון.... בן זוגי ואני יצאנו מהבית, ובדיוק כשאנו נכנסים לאוטו, חוצה את הכביש מולנו אדם שעשה רושם של הומלס, יחף ומלוכלך בחום של שבעת אלפים מעלות בצל... (אילת). הבטתי על בן הזוג שלי, הוא הביט בי חזרה, ופשוט הלך ונתן לו את הנעליים שהיו לרגליו. האיש הזה לא הבין מאין נפלנו עליו, אבל החיוך היה שווה את הכל. אז אנו לא יכולים לסייע לכולם, אין לזה סוף, אבל, אנו כן יכולים לעשות לסביבה הקרובה שלנו, ל"דברים" שאנו נתקלים בהם. אוהב לבשל יקירי, חזק ואמץ... וזכור את מה שקוראים פה תפילת השלווה:
אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם, אומץ, לשנות את אשר ביכולתי, ותבונה להבחין בין השניים
ערב טוב לכולנו

למעלה