לדוקטור שאלה

ROTEM GUY

New member
לדוקטור שאלה

לפני בערך שנתיים וקצת הייתי אצל נערת ליווי קיימנו יחסי מין עם קונדום אך המציצה הייתה ללא קונדום לפני כמה ימים קראתי כמה עבודות בנושא האיידס שהזדמנו לידי וגיליתי כמה דברים מפתאים כמו:שניתן להדבק באיידס דרך מציצה שיש סימן מזהה לאיידס של חום גבוה שנמשך 3-5 ימים שיעול חזק שלשולים ופריחה על גבי העור וכמו כן עייפות ללא סיבה ומה שהכי הפחיד אותי ירידה במשקל... אני מאז התקרית אכן ירדתי במשקל...אני עדיין נמצא בנורמה לבני גילי אך על הקצה.היה לי שיעול חזק ואיבחנו את זה כאסטמה,הייתי חולה לא מזמן בוירוס לא ידוע והיה לי חום במשך כשבוע והייתה לי שפשפת בעור הידיים שכמעט ועברה לי. האם זה מספיק לאבחן בוודאות או כמעט בוודאות שאני חולה באיידס? ומה אתה מציע לי לעשות? בתודה מראש גיא רותם

Jony Jerusalem

New member
יותר פשוט מפשוט

לך תעשה בדיקת איידס - זה הפתרון שלך שום דבר אחר לא יתן לך מענה ידידי בדיקת איידס - או ש...או...שתהיה רגוע ג'וני

ינאיB

New member
אני לא מבין למה מנהלי הפורום ....

לא מסבירים בסבלנות לאנשים שיש דרכים בהן לא נדבקים באיידס אפילו כששוכבים עם נשא. לפי מה שמתאר הבחור כאן אין שום סיכוי שהוא נדבק בדרך כזו. אז למה לא להרגיע אותו קודם? ישר לשלוח אותו לבדיקת איידס (שזה גם רצוי אבל עדיין מלחיץ) . למקבל המציצה אין אפשרות להידבק באיידס עם פרטנר נשא. נותן המציצה חשוף במידה מסויימת אך גם כאן רוב המחקרים מראים שהסיכוי שואף לאפס. אם כך בחור יקר: אם החדירה היתה עם קונדום והיא נתנה לך מציצה אתה יכול להיות רגוע לגמרי.

מציצה

לא ידוע על העברת איידס לגבר מאשה שירדה לו. כן ידוע על העברת איידס לאדם שירד/ה לגבר (ללא קונדום) שירד/ה לאשה. לכן אין זה סביר שנדבקת באיידס במקרה שתארת.

Jony Jerusalem

New member
לינאי רותם והקוראים

כאשר אדם מתחבט עם עצמו במצבים שהוא נותן יש שתי דרכים לפתור את הבעיה. האחת שהיא מלאת תאוריה והשניה שהיא בת מעשים. כאשר אדם מביא לתאור סימפטומים כאלה או אחרים אני דוגל בשיטה של לך תעשה בדיקה ותפסיק לחיות בייסורים. כל עוד לא נעשתה בדיקה האדם ממשיך להתחבט, להכנס לשלל פורומים ולטחון שאלות מכל כוון וכל צורה. הארוע היה לפני שנתיים. החרדות הן היום. לכן, הזמן שעבר אם חלילה יש הדבקות הוא מספיק על מנת לענות על השאלה. לכן, הדרך שלי היא פשוט לעמוד על זה שהאדם יילך לעשות בדיקת איידס ויפסיק לענות את עצמו, לא להרגיע אותו בכלל בדרכי, כי אחרת ואני מכיר את זה לא ממקרה ראשון או שני החרדות ימשיכו, השאלות אם דבר זה או אחר הם סימפטומים לאיידס ימשיכו. הפתרון הכי נכון לאדם זה ללכת להבדק ולא להמשיך בשאלות מיותרות לאורך זמן שבעצם יגרמו לו נזק שיהיה בלתי הפיך. לא ארגיע פה איש למרות שרשפון אמר שאין סכנת הדבקות אני אומר לו לך להבדק ותקבל אסמכתה רשמית שזה לא איידס ואז במידה והאדם חולה במשהו אחר עליו להבדק ולמצוא את הדבר שיש לו אבל קודם כל - בדיקת איידס שיהיה רק טוב ג'וני

ינאיB

New member
אני לא מסכים איתך

בשביל מה קיים הפורום הזה? הוא קיים בשביל שאנשים ילמדו מה הן הדרכים בהן נדבקים באיידס ואיך לא נדבקים באיידס. והוא קיים בשביל אלה שחוששים שמה הם נדבקו.וחלק מהעניין הוא גם להרגיע ולהסביר שמגע מיני שנעשה לפי כללי סקס בטוח הוא בסדר ואין מה לחשוש. לפי מה שאתה אומר מספיק שאנשים יכנסו לפורום הזה ותופיע בו הודעה קבועה: " אל תשאלו שאלות פשוט תלכו להיבדק" זה היה חוסך טרחה רבה ממך ומד"ר רשפון.

Jony Jerusalem

New member
טעות בידך ינאי

לפי מה שהבחור אמר הוא לא עשה הכל לפי כללי הסקס מוגן בהגדרתו. לכן, אם יש לאדם חששות וסימפוטמים וחרדות הדבר הנכון הוא כן לשלוח אותו לבדיקה ולא להגיד לא נכון אין לך איידס. אתה אולי לא מודע לכך אבל אדם שהוא בחרדה מאיידס ימשיך לשאול. תמיד יציק לו השאלה - אולי בכל זאת הרופאים וג'וני לא מכוונים אותי נכון ולכן התשובה הנכונה והבטוחה היא להגיד לבחור - גש תיבדק ואז תרגע לא חוכמה להגיד - הכל בסדר ובזה לחתוך את הסיפור. אתה פה רק בראשית דרכך בכניסה לפורום אבל אני חי את זה ביום יום כבר קרוב לשנתיים ויודע בדיוק מה הדברים פה אומרים ומה הלך הרוח של האנשים פה. נסיון עם גולשים שם את חוש הרצון שלך להצדיק אנשים אבל לדעתי במקרה זה אתה פשוט טועה ומטעה וגורם לאדם להיות במחשבה אין לי איידס. הגישה שלי אומרת שוללים ואז נרגעים ולא מרגיעים ואז לחוצים. מצטער על ההתקפה הזו, אבקש פה לסיים את הדיון בנושא וזהו, הבחור שמע אותי, שמע אותך, שמע את דעת הרופא. חוצמיזה דבר נוסף מכיוון שאתה מראה פה התחלה של פעילות רבה בפורום תשומת לבך לעובדה שתשובה לפני שהרופא עונה תימחק. זה נוהל פורום איידס וכך יש לפעול. נברך אותך בברכת ברוך הבא לפורום אבל זכור, החיים יותר מורכבים מאשר אתה חושב ידידי. ג'וני

למעלה