לדוד ולכל מי שהניק שלהם כולל
את הצירוף "אייקי" (שזה כולל את אמיר, למשל!). ובעצם, גם לכל מי שמעוניין לקרוא, כגון סלבו לוי, זאב פוקס וכל שאר קוראיי הנאמנים... ובכן, זהו המשך תיאור פורמט-שיעור, לפי בקשת חברי הפורום... (דוד, קח הרבה אוויר... אתה מסוקרן לדעת את ההמשך?) ובכן, כפי שאמרתי, אני אביא איזה שלושה פורמטים שונים, שלדעתי יהיו מייצגים במידה כלשהי. אני אוריד סטנדרטים ולא אתעקש על תשובה מושלמת! ואני גם לא אתרגש מסגנונו הצולף והנמהר-משהו של אייקי-פריק (אגב, אייקי-פריק יקירי, היו לך בדף הקודם כמה יציאות גדו-לות! לדוגמא, קבל מחמאה אדירה ומאוד נרגשת על מה שכתבת בקשר לאימון עם כל אחד, בכל מצב וכולי.
אהבתי מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד!!! אני ממש מעריך אותך, עכשיו!! באמת!!!!!! הא, והמאמר שלך על שלושת מצבי הצבירה לא היה פלצני... הוא היה נפלא ומדהים!
על אפך ועל חמתך! זהו - קפוץ לי). ובכן, אני פשוט אתאר את השיעור האחרון שהיה ביום רביעי בלילה... אז ככה: *** בתחילת השיעור הזכרתי לכולם שזה חודש חדש וצריך לשלם כסף...
(הרי בשביל זה אני מלמד... סתאאאאאאאם!) *** זה היה שיעור-חוץ, כמו רוב השיעורים. אז מנקודת המפגש נענו לכיוון גן ציבורי, תוך שבדרך התבקשו התלמידים להיות מודעים לראיה המרחבית שלהם, קרי, לראות בו-זמנית את השמיים ואת הארץ, את הימין ואת השמאל... *** בשלב מסויים פתחנו בריצה בחושך, במהלכה כולם היו צריכים לעקוב אחריי... *** הגענו לנקודה נסתרת באחד הגנים בת"א, שמשקיפה על תחום די רחב של רחובות. שם התאמנו כדלקמן: - תחילה "הזזות" (כל אחד מנסה להזיז את השני מעמידתו, קרי לנתק את כפות רגליו של הפרטנר מהרצפה, לפחות באופן חלקי. כל מה שלא כואב ולא מסכן את הפרטנר - מותר) - לאחר מכן "כתפיים" (כל אחד מנסה לגעת בכתפיי הפרטנר שלו ולמנוע מהפרטנר שלו לגעת בכתפיו-שלו. כל מה שלא כואב לא מסכן את הפרטנר - מותר) - לאחר מכן הם התבקשו להמשיך בצורת העבודה הנוכחית (כתפיים), אך תוך כדי כך לנקות שלושה מרכיבים מהעבודה: 1. אלימות 2. מאמץ 3. כאב את כל אחד מהמרכיבים הם התבקשו לנקות ככל האפשר, הן ביחס לעצמם והן ביחס לפרטנר (לדוגמא, אלימות - ביחס לעצמך וביחס לפרטנר), כך שנוצרים בעצם 6 מרכיבים לניקוי... - לאחר מכן "כפות לקודקוד" (כל אחד אמור לנסות לגעת בכף ידו בקודקודו של הפרטנר, מבלי שהלה יצליח לעשות כך לו) - לאחר מכן "אגרופים לגוף" (קרב שבו מכים אחד את השני באמצעות הידיים בלבד, כל נקודה בגוף מלבד הפרצוף וכמובן ה...
והפעם מותר להכאיב קצת, אבל העוצמה מתחשבת בפרטנר שמולך) - לאחר מכן שילוב שתי צורות העבודה האחרונות *** משם המשכנו הלאה בריצה אחריי, עד שהגענו לנקודה הבאה, שבה נמשך יתרת השיעור... *** משלב זה ואילך אני אתאר את מעשיהם של רוב התלמידים (קצת יותר מחצי). האחרים פרשו הצידה ועבדו על דברים משלהם, בהנחייתי לסרוגין. *** אז אלה שנשארו ב"זרם העיקרי של השיעור", עברו כדלקמן: *** חימום שמקופלת בתוכו גם התעמלות של בעיטות ושאר מרכיבי לחימה. *** גמישות בהנחיית אחד התלמידים. *** למדו טכניקה (מתחום אמנות הלחימה הפיסית) ממצב מוגדר (בניגוד לטכניקות ממצבים בלתי-מוגדרים): - עומדים אחד מול השני בעמידת "נמר" ברגליים מוצלבות (בניגוד לעמידת "ראי"), - אחד היריבים תוקף באגרוף לפרצוף באמצעות ידו הקדמית, תוך שהוא נעזר בחצי-צעד קדימה ברגלו הקדמית, - המתגונן מסיט את המהלומה הצידה 2-3 סנטימטרים (מספיק כדי למנוע מהאגרוף להגיע אליו, אך לא הורס את אנרגיית המכה), - רגל קדמית של המתגונן נעה קדימה ועוברת אל הצד החיצוני של הרגל הקדמית של התוקף, - ידו האחורית של המתגונן נעה קדימה ונצמדת חלקית ברפרוף ליד המושטת קדימה של התוקף, מהצד החיצוני שלה, כדי לחוש ולשמור ובמידת הצורך לשלוט, - מרפקו הקדמי של המתגונן חובט בתנועה סיבובית זעירה כלפי פנים, אל תוך צלעותיו של התוקף. *** קיבלו קצת זמן לעבור על פורמות (קאטות), לקבל תיקונים לגביהם ולחלק מהאנשים - המשכים... *** תרגלנו את הנושא של "החזרות כוח" ברמתו הבסיסית. *** החזרות כוח - בשתי מלים: כל מגע שלנו עם אדם אחר גורם להשארת חלק מהצ´י שלנו אצלו וחלק מהצ´י שלו אצלנו. "החזרת כוח" הינה החזרת הצ´י של האדם אליו והצ´י שלנו - אלינו. נושא מעניין ומרתק, שהוסבר במשך מספר דקות ותורגל במשך מספר דקות נוספות ברמתו הבסיסית ויצר - כתוצר לוואי שולי של התרגול - הרגשה נעימה מאוד. זהו, בערך, פחות או יותר, אם לא התבלבלתי. בפעם הבאה אני אביא דוגמא לשיעור שונה לחלוטין... שלכם באהבה, בן
את הצירוף "אייקי" (שזה כולל את אמיר, למשל!). ובעצם, גם לכל מי שמעוניין לקרוא, כגון סלבו לוי, זאב פוקס וכל שאר קוראיי הנאמנים... ובכן, זהו המשך תיאור פורמט-שיעור, לפי בקשת חברי הפורום... (דוד, קח הרבה אוויר... אתה מסוקרן לדעת את ההמשך?) ובכן, כפי שאמרתי, אני אביא איזה שלושה פורמטים שונים, שלדעתי יהיו מייצגים במידה כלשהי. אני אוריד סטנדרטים ולא אתעקש על תשובה מושלמת! ואני גם לא אתרגש מסגנונו הצולף והנמהר-משהו של אייקי-פריק (אגב, אייקי-פריק יקירי, היו לך בדף הקודם כמה יציאות גדו-לות! לדוגמא, קבל מחמאה אדירה ומאוד נרגשת על מה שכתבת בקשר לאימון עם כל אחד, בכל מצב וכולי.