לדודי היקר.....

לדודי היקר.....

ב``ה לדודי היקר. שאלת גדולה שאלת, היא בכלל לא קטנה. הרבי שואל את השאלה שלך בשיחה, והוא גם מתרץ עליה: כל עוד עדים זוממין הם רק בגדר זוממין, ורוצים להרוג אותך, ברגע שנחשף השקר שלהם, מגיע להם עונש הכי חמור, ועשיתם לו כאשר זמם, מה שרצו לעשות לו, עשוים להם. אמנם, וזה הנקודה החשובה. ברגע שהעדים כבר ביצעו, והכי חשוב, בהוראת בין דין, ועל פי תורה!!!!!!!!!!!!!! הרי שגזר הדין, שלכאורה בעיני בשר נראה כמוטעה, אמנם הוא גזר דין של בית דין וסנהדרין שעובדת על פי תורה, משמע שעל פי תורה מגיע לו עונש מוות, ולכן אי אפשר להרוג את העדים השקרנים, כי בית הדין הרג את האיש על פי דין תורה, ולכן אין לבית הדין בעיה עם העדים השקרנים ללא ספק (ושוב, אין כאן שום כוונה להמעיט בשקרנותם, הם עשו מעשה יותר חמור ונבזי מאלה שרק רצו להרוג, כי הם הרגו אותו בידים שלהם) אמנם אי אפשר לעשות כלום, כי על פי דין תורה הוא נענש, ועל פי דין תורה היה מגיע לו עונש המות. (כי שוב, הגזר דין ניתן על פי תורה!!!! כי זה בית דיןשל סנהדרין למרות שהעדים שקרנים). וזה ההבדל הגדול בין בית דין של תורה, לבין בית משפט של היום, שפוסק וגוזר רק על פי מראה עינים ומשפט של בשר ודם, ואין לו את הקטע הרוחני של למעלה, ועל כן אם הרגו כבר זה יותר חמור. שלך, מניה וביה נ.ב אם עדין לו מובן לך תכתוב לי ואני אפרט יותר.

שיינדי

New member
אני עניתי ..ורציתי לדעת ..

בס``ד אם התשובה שלי היתה נכונה דודי או אם ענתה לך לפחות.. (הוא קרא בכלל את התגובות?)

לשיינדי

כן שיינדי אני קורא הכל!!! (במיוחד את שלך) תראי מכל התשובות ביחד בעצם קיבלתי איזו שהיא תשובה כמובן שגם שלך עזרה תודה

תודה מיניה!!!

תודה אחי!!! הבנתי (פעם ראשונה שאני מבין משהו:) הייתי שמח לו היית אומר לי איפה זה כתוב

elyashiv

New member
להבאת הגאולה

בס``ד דבריו הקדושים של הרבי מליובאוויטש נאמרו ע``י החינוך במצווה תק``א, ויהי רצון שדברים אלו יהיו לעשות נחת רוח להשי``ת ולהבאת גאולה לעולם.

צבי220

New member
קדושה ראשונה

אז בעצם הם דבריו הקדושים של החינוך ומה נאמר שם למי שבחטאינו אינו יודע ?

elyashiv

New member
קצת טעם ע``פ החינוך

בס``ד מובא בקישור http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/content/ViewMsg.asp?FMId=0000060234-a1-a1&MId=0000060234-a1-a1&Id=163 אני מקווה שלא פגעתי בשום יהודי. כוונתי הייתה להביא גאולה לעולם.

למעלה