לדוברי פולנית

הלינקה

New member
באיה../images/Emo24.gif

אני בת גילך, עליתי באותה שנה, אבל אני למדתי בבית ספר פולני, וגם אני עליתי מעט לפני הבגרות. כ-30 שנה לא שמעתי ולא אמרתי מילה פולנית. היום מאוד קשה לי לדבר פולנית, אבל אני נהנת להאזין לתסכיתים ברדיו פולני, אין לי שום כעס לעם הפולני (אני יודעת שזה לא בסדר, מאוד לא בסדר!) אבל אין. השפה הזאת מחזירה אותי לשנות הנעורים
והשירים הפולניים הישנים מפרקים אותי בדיוק כמו השירים באידיש.

באיה

New member
ואי איזה יופי שיש עוד מישהי

בת גילי.
הרגשתי קשישה מאוד לעומת הצעירים פה. וזה נהדר שגם מבוגרים יודעים להשתמש במחשב. מאז שגיליתי את המחשב, אני צועדת איתו קדימה יותר מהר אפילו מילדי

הלינקה

New member
שנה לפני שפרשתי

הלכנו עם הבן (המומחה) וקניתי לי מחשב כהכנה לבאות, שלא אטפס על הקירות. מאז כ-8 שנים אני והוא (המחשב) חברים. זאת הייתה ההשקעה הכי טובה שאי פעם עשיתי. זוכרת את התקופה של קולנוע מקסים ואחר כך מועדון בילינסון? שם התעספו כל ערב שבת הנוער הפולני בתל אביב?

באיה

New member
לצערי בחמש השנים הראשונות

לא גרתי במרכז, אלא בירושלים. והפסדתי את המפגשים ההם. מפעם לפעם הגחתי מרכזה לבקר חברים וחברות, או להשתתף בחתונות. רק אחרי חמש שנים הגעתי לתל אביב לתמיד בלי לאומר לירושלים ת'ראות.
משנת 71 אני חולונית.

באיה

New member
כולם עייפים מהחג שהיה ../images/Emo155.gif

ולקראת החג הבא.
הפורום משותק. עוד לא ראיתי דבר כזה. מילא הפולני נסע, אבל היתר? פחחח

באיה

New member
בוקר טוב הלינקה ../images/Emo42.gif ../images/Emo96.gif

ובוקר טוב לרוחות רפאים

סבא וסבתא שלי לא דיברו פולנית ביכלל

אלא ידיש כשלא רצו שהילדים יבינו לפי דברי אימי(שלא יודעת לא ידיש ולא פולנית)אולי עם יוצאי פולין אחרים הם כן דיברו פולנית אבל בחיי היום יום הם התרחקו כמו מאש מכל הענין,זה היה פצע אחד גדול בשבילם. שלכם חנה גונן

הלינקה

New member
w polsce

אמא שלי דיברה אלי באידיש, ואני עניתי לה בפולנית. ובארץ לנחדים דיברה עברית עם בתוספת מילים באידיש ובפולנת. Wesolych swiat

באיה

New member
גם אצל ההורים שלי בבית

דיברו יידיש כמובן, באיזה בית לא, אחרי המלחמה. ואני כמובן עניתי בפולנית. באה לפעמים- תרגום WESOLYCH SWIAT זה "חג שמח" אלא בפולנית זה יוצא ברבים. אז חג שמח לכולם

הלינקה

New member
נו שוין, החג עבר!! ../images/Emo6.gif

אפשר לחזור לשיגרת יום - יום. לאכול פחות אבל בריא, לשמוע את ורדה ב-103, לתכנן את היום (באופן די דומה לאתמול). הוי השיגרה המבורכת....

למעלה