לדבר לאבנים

• פותח הנושא שש
  • פורסם בתאריך

שש

New member
לדבר לאבנים

מנהג יהודים לפני יום כיפורים לעלות לבית הקברות לדבר לאבנים התור והפקקים בכניסה כבר ארוכים המון אנשים עם נרות ופרחים הנה השכנה שאת בעלה שכלה הנה חבר שאימו הלכה אנשים בשחורים ואנשים בחולצה לבנה והנה אתה טועה בין השורות לא מוצא את הגוש חלקה הכל פה דומה כל כך הכל גם דומם הנה הנה השורה מעין שמחה שלא במקומה מעין דחף עמוק של שמחה לפגישה לפגוש אותם את הוריך שלך או אבא יקר השנה אמא הצטרפה נוח לכם יחדיו סוף סוף השקט בא כן אני מרגיש ושומע אותך מנקה את האבן מאבק הקיץ החם המים מסיתים אלפי גרגרי חול זהובים והפרחים באגרטל כבר ראשם מרכינים כל המבטים עצובים לא חשוב בן כמה אתה להורים אתם מיד הילדים אתה מדווח להם על המצב על החתונה והשמחה הגדולה אתה חש איך הם מהנהנים בראשם בשמחה והסכמה והאבן שיבשה כבר מתכסה בדמעותיך אתה לא לא קרה מאומה פטירה בשיבה טובה אך הורים זה הורים והם חסרים (במיוחד בחגים) לעיתים אני אומר לעצמי מחר אספר לאמא ותופס את עצמי איך הכיצד אבל זה רגש טבעי הם איתי כל הזמן אני מתיעץ עימם אפילו כשאינם וכך בקול חרישי וחנוק אומרים קדיש יתום ומדליקים הנרות אומרים שלום ומתפזרים זכים ליום כיפורים סליחה גמר חתימה טובה

לדבר לאבנים

תודה שביטאת את מה שמרגישה בעוצמה ובכנות כבר לא מרגישה שם לבד... יהודית

מומי

New member
לשש

קראתי מספר פעמים לא תמיד הכל ולפי הסדר והרגשתי שייך לעולמך כל כך מתחבר אלי כל כך מבין ושלי. מרגש מאד. תודה מומי.

למעלה