לדבר איתה או לא?

לדבר איתה או לא?

אתמול התקשר איזה שדכן ושאל אם אני נוהג לדבר בטלפון עם הבחורה לפני הפגישה? אמרתי לו שלא. זאת פעם ראשונה שמציעים לי לדבר בטלפון לפני. הבחורה אין לה בעיה עם זה. זה אומר על הבחורה שהיא פחות דוסית (אני דוס)? בכלל זה טוב לדבר עם הבחורה לפני? למה זה טוב? אולי לא כל אחד נשמע טוב בטלפון?

סילה 120

New member
השאלה על מה מדברים...

רק הכרות קטנה ותיאום פגישה? או שמדברים לעומק פלוס שאלות (כמו פגישה)...

אין לי מושג. בחיים לא עשיתי את זה.

הכרות קטנה לא נותנת הרבה ובשביל לתאם פגישה אפשר דרך השדכנית. כנראה שזה חצי פגישה

שמעתי

שהמתבגרים עושים אתזה כי אינלהם כוח להתאמץ סתם לבוא...אז הם מקודם רוצים לדבר לפני..

קליט

New member
זה לגיטימי

שדכנית שאלה אותי לא מזמן מה דעתי על כך, אז עניתי ש ; אני מעדיף שלא כי אני לא מוצא בזה תועלת . זה אפשרי . #לרוב זה מצוי יותר אצל חוזרות בתשובה או אצל מבוגרים . שיחה כזאת היא מביכה כי זה נראה כמו שבאים לחקור אותך . לרוב זו שיחה לא ארוכה, וגם לרוב השדכנית ממליצה שלא להאריך בטלפון, תהיה מוכן גם לשיחה ארוכה, ועדיף שאתה תתקשר אליה בזמן שנוח לך להאריך איתה בשיחה ואז אתה גם שואל אותה בהתחלה אם נוח לה לדבר עכשיו . תהיה מוכן גם שהיא תנפנף אותך בפתאומיות חיש קל - יש טיפוסים חביבים כאלה, ובמיוחד אצל "מבקשי שיחה מקדימה בטלפון", רבים מהם רואים בשיחה המקדימה עוד דרך לסינון . זה מעיד על `ראש פתוח ושונה`, זה לא מצוי הרבה אצל חרדים מבית . זה לא מקובל כ"כ . אם כבר אז יותר מקובל שיבקשו שתיפגש עם אבי הבחורה . ובכל זאת תעשה זאת ברצון, זו הזכות שלה . בהצלחה !

קליט

New member
בעצם

יש בזה תועלת, כי אצל המועמד מקבלים מידע מדויק יותר . ולדעתי "לא זו הדרך", זה מביך ולא נעים, ובכל זאת עלינו להיות גמישים בקטע .

ניראה לי הגיוני ביותר

לדבר 5 דקות ולא יותר כדי לבדוק כימיה... אם יש אז קובעים מקום וזמן של פגישה אם לא אז נגמר. אני אישית הייתי צריכה את הטלפון של הבחור כדי למצוא אותו בפגישה... וברגע שהוא אמר "הלו" פשוט ידעתי שאני לא סובלת אותו... ואכן הפגישה הייתה סיוט... הוא טען שהיה חלום... נאלצתי להסכים עימו... אכן, חלום בלהות...

ומצד שני גם הציבור הדתי לאומי מודה

שהשיחה הזאת גורמת ברוב המקרים להחמצת הזדמנויות

הרב שלי

שהוא אמנם צדיק, אבל מאד ריאלי, אמר לי לגבי זה. שאנחנו צריכים להיות בדרך הישרה, אם משהו מתחיל עקום. הוא יוצא עקום. הכוונה היא שמתחילים רק בצורה סטנדרטית, בלי טלפונים ובלי טובות. מבחינה הגיונית זה מאד נכון- הטלפון יוצר ריחוק, או קירוב תלוש מהמציאות. ציפיות או אכזבות.

ארטיימר

New member
דעתי

תאמר לו את האמת.. שאתה לא נוהג לדבר לפני.. ושאתה חושב שאין כמו מראה עיניים... וזה שונה לגמרי לדבר ולראות ,הרבה מהתקשורת נלמדת כשיושבים אחד מול השני, ולא בשיחת טלפון.. ברורים אם מתאים או לא, אפשר לעשות לפני.. אם יש לה שאלה מיוחדת לשאול, שתשאל ותענה... אם לא נח לך דבר לפני, אז לדעתי אל תעשה את זה.. אצלי היו מקרים שבחורים רצו לדבר לפני, וזה מה שעניתי.. אף אחד לא אמר שהוא לא יפגש אם לא אדבר איתו.. אז נפגשנו.. אם היא לא מוכנה להפגש וממש עושה בעיות בגלל זה.. אז זמשו אחר.. אבל בדרך כלל יש הבנה..

למעלה