לדארמה

yofiel

New member
לדארמה

אני לא מכיר הכל בהודו , אבל אספר לך מה אני עברתי שם. רוב הזמן הייתי בפונה - שם נמצא האשראם של אושו. ומסביב בעיר יש הרבה דברים אחרים , ושם למדתי רייקי. האשראם של אושו הוא לא דומה לשום אשראם אחר , הוא יותר דומה לקאנטרי קלאב :) אושו מאמין בלשלב את בודהה עם זורבה היווני - למצוא את האור בפנים אבל לא בסגפנות , אלא בחיים מלאים עושר , לחיות טוב. המקור נראה מאוד ממוסחר , ומי שלא נכנס ממש לתוך העניינים שם לא רואה מבעד למסחור. למקום יש המון מה להציע , וגם הרבה אנשים טובים מגיעים לשם. יש שם כל היום מדיטציות , ולא מדיטציות בסגנון הרגיל אלא הרוב משולבים עם ריקודים , קפיצות... יש אוירה מאוד פתוחה שם , כל היום חיבוקים ונשיקות. הסדנאות - יש שם הרבה סדנאות על הרבה דברים , למשל סדנא על חזרה לילדות והתמודדות עם משקעים מהעבר , עובדים הרבה על להכיר את עצמך , לפתוח את הלב , יש סדנאות שעובדות על הנשימה ונכנסים לטראנסים של נשימה מואצת ואז הרבה דברים מתחילים לצאת מהתת מודע. בנוסף יש סדנאות של למידה - מסז , הילינג , טנטרה. הרוב בנוי על הכרת עצמי ושחרור מחסומים וטראומות. בכל דבר גם משולבים כל מיני סוגי מדיטציות , והרבה ריקודים ושימחה , ומסיבות בלילה. כשהייתי שם זה היה שינוי מאוד רציני בשבילי , וראיתי את עצמי כמו שלא ראיתי מעולם , ואז התחלתי להיות הרבה יותר אמיתי עם עצמי וללכת אחרי מה שאני באמת רוצה , ולא מה שהסביבה מכתיבה לי. הכרתי שם המון אנשים טובים ואני בקשר עם כמה גם היום , שם היינו כל הזמן מגלים את עצמנו ומתפתחים וגם מדברים על כל מה שאנחנו עוברים. זה היה 24 שעות ביממה לחקור את עצמי ולהתפתח. גם כשהיינו חוזרים הביתה או סתם יושבים בבית קפה היינו מדברים על מה שאנחנו עוברים , שיחות נפש כל היום. יש עוד הרבה מקומות ומנזרים מעניינים , שמעתי שיש בדרום , ואני מתכנן להגיע לשם עוד כמה חודשים. הצפון מאוד יפה , ובדראמסלה יש מנזר בודהיסטי וקורסים על בודהיזם וויפאסנה. בכלל בהודו יש אוירה מאוד רגועה ויש לכולם נטייה להתחיל לגלות את עצמם. מקווה שזה עוזר לך :) באור ואהבה יופיאל המלאך

yofiel

New member
קישור לאתר

של אושו - יש שם תיאור כללי של הסדנאות שיש שם.

darma

New member
תודה יופיאל

יופיאל היקר הייתי כבר בהודו, אבל לא ביקרתי במרכז אושו, כי לא הייתי בעונה הנכונה, אבל שמעתי שצריך הרבה כסף בשביל לעשות שם סדנאות. ויש לי מעט מאד כסף. הייתי שמחה לשבת באיזה מנזר או אשראם שלא יקרע אותי כלכלית וגם אתפתח ואלמד מבחינה כלכלית. בכל אופן תודה לך, מרגישים שלמדת והתפתח בדרך שבחרת. תודה לך דארמה. נתראה אולי בהודו.

למעלה