לדאוג?

ס ו מ ק

New member
לדאוג?

שלום, אני בת 35. כירורג שד שבדק אותי בדיקה שגרתית - אחרי שהיו לי כאבים בפיטמה מספר ימים והפסיקו- הרגיש משהו- הוא חשב שזו ציסטה- בחלק העליון של השד. בדיקת ממוגרפיה ואולטרהסאונד: רקמה פברוגלנדולרית- ממוקם ברביע חיצוני עליון סמיכות אסימטרית ללא גוש מוגדר רושם: הערכת הממצא: שפיר מבחינה רנטגנית אסימטריה כמתואר הוגדרה בסונר כהתאגדות. בבדיקת סונר- שעה 2 בזנב השד התאגדות פיברוטית מישושית מישושית בקוטר 2.1 ס"מ. המלצה- ביופסיית טרוקאט תחת סונר. בינתיים עברתי את בדיקת הביופסיה- עדיין אין תוצאות. השאלות שלי: אני מאוד מתוחה מתוצאות הביופסיה. עשיתי אותה רק לפני שלושה ימים אבל אני בקושי עומדת בזה. מה הסיכויים שמדובר בממצא ממאיר? מדאיג אותי שמדובר על אסימטריה כי אני יודעת שגוש שפיר הוא לרוב עגול וברור ולא אסימטרי (אולי אני לא יודעת על מה אני מדברת...) אני מכירה מישהי אחרת שהגיעה לרופא בגלל דקירות בפטמה והסתבר שיש לה סרטן השד. אני בלחץ גם כי אם אכן מדובר בממצא סרטני, הוא די גדול וגם נמצא שם הרבה זמן- כבר לפני כשנה רופאה בדקה אותי בדיקה שגרתית והרגישה שם משהו, אך משום מה כירורג שד (אחר) שאצלו הייתי לא ייחס לזה כל חשיבות ואמר שהבדיקה הידנית תקינה. הרופאה שלקחה לי את הביופסיה אמרה שכמובן שזה צריך לעבור בדיקה אבל שבמבט ראשון זה נראה "מהסוג הטוב", למה היא התכוונה והאם יש לזה משמעות? גם הכירורג שלי אמר שלא נראה לו שיש כאן משהו בעייתי, ושהוא לא מצפה לתשובה בעייתית במקרה הזה, אבל שצריך לבדוק בכל מקרה. אני לא יודעת אם הם אמרו את זה בשביל להיות נחמדים או שבאמת רוב הסיכויים שזה תקין. אנא האירו את עיני. תודה....

ס ו מ ק

New member
סליחה, שאלה נוספת

האם יכול להיות קשר בין סרטן השד לבלוטות לימפה נפוחות בצוואר (צוואר עליון ותת לסתיות) לפני כמה חודשים הבחנתי בבלוטות לימפה נפוחות בצוואר, תשובת האולטרהסאונד היתה שהן מוגדלות אך צורה רגילה. רופא אף אוזן גרון הפנה לביופסיית מחט דקה, נדקרה בלוטה אחת ותשובה תקינה- לימפוציטים קטנים, ננראה ריאקטיבי. במעקב הן לא קטנות אך לא גדלות.... האם יש קשר בין הבלוטות ובין הסיפור בשד? בבית השחי אין בלוטות נפוחות.

תשובה

סומק היקרה, את רצה מהר מידי עם מסקנותייך. אני יכולה להבין לליבך שאת מודאגת, אבל על פניו כבר שני רופאים אמרו לך שמדובר כנראה בממצא שפיר. הממוגרפיסט שעשה לך את הביופסיה ממש יכול לדעת באחוזים מאוד גבוהים אם מדובר בגידול סרטני או לא. רופאים לרוב הם אומרים מה שהם חושבים ולא מנסים להיות "נחמדים" מידי על חשבון היושר. אני לא מקשרת את הבלוטות בצוואר בינתיים. תחזרי אלי עם פרטים לאחר שתקבלי את תשובת הביופסיה. זה נכון שצריך אורך נשימה, אבל נכון להיום אין ממש על מה לדאוג. בהצלחה, דר' נאורה יעל-החושן

למעלה