דרכים שונות להארה
חנן, השאלה שאתה מעלה כאן היא אחת מהסוגיות היותר נתונות במחלוקת - בנושא הצמיחה הרוחנית והגעה להארה. זו היא השאלה של הסתמכות על "כוחות חיצוניים" - ישויות, תקשורים וכיו"ב - מול הסתמכות על עצמך בלבד, חיזוק הקשר שבין החלק הפיסי שלנו לעצמי הגבוה וכו´. בפורום מדיטציה, שמתנהל בתפוז, רווחת הדעה שאין להסתמך על כל גורם חיצוני שהוא - ושההארה "האמיתית" באה מתוך הפנימיות שלנו. האמת היא שאני לא לגמרי מגובשת בנושא הזה. אני לא שוללת קבלת עזרה ממקורות חיצוניים, קרי תיקשורים למיניהם. אני גם מאמינה שאני אכן נעזרת, כלומר - אני פונה בבקשות עזרה לאבי (שנמצא בממד "ההוא") ולמדריך הרוחני שלי - שעדיין לא יצר איתי קשר של דיבור ברמה שאני מודעת אליה, אבל שולח לי רמזים ומסרים בחלומות ובדרכים עקיפות שונות. אני גם קוראת הרבה מאוד חומרים מתוקשרים - ומאמצת לי מתוכם את אותן הנקודות שמדברות אלי, שמשדרות לי אמת. ייתכן שבנקודה כלשהי - קיים אומנם "צורך" שלנו - בני האדם - להתנתק מהמקורות החיצוניים האלו, ולהיבנות אך ורק על הכוחות הרוחניים העצמיים, אבל, לדעתי - אם ניתן להעזר בינתיים - עד שנגיע ליכולת הזו - בכוחות אור חיוביים - למה לא?!?! ראה את הדוגמא הנפלאה שנתת - הרייקי ואוסואי. אם נקבל כנכון את סיפור המדיטציה בה הוא קיבל את התורה - ואח"כ העביר אותה לאחרים, עד שהגיעה אלינו, הלוא זה דבר נפלא!!! אני מסכימה עם הסוטרות שגורסות שכוחות על-טבעיים יכולים לדרבן את האגו שלנו, אבל אני לא חושבת שזה בהכרח דבר שלילי. יותר ויותר אני מבינה שהאגו הוא לא משהו שאנחנו אמורים "להכניע" - אלא לאזן! להפוך אותו "למשרת" במקום "לאדון". לפני מספר ימים כתב כאן אוריאל משהו על האגו - שהתחברתי אליו מאוד! (אגב, - אוריאל, אולי כדאי להעביר את הקטע ההוא לקישורים של הפורום, שניתן יהיה להגיע אליו בקלות, אתה יודע על איזה הודעה אני מדברת?) ראה, חנן, יכולות רוחניות מתקדמות יכולות לשמש כלי נפלא בריפוי, או לפחות באבחון... אנשים שרואים הילות ויודעים לפענח את הסימנים - ומזהים ע"י כך מקור מחלה או בעיה - הלוא זה נפלא!!!! אז למה לא? למה לייחס משהו שלילי לכוחות העל טבעיים (אגכ, המינוח "כוחות על טבעיים" הוא נושא לדיון בפני עצמו, שכן יש לא מעט אנשים שהכוחות האלו הם טבעיים לחלוטין עבורם). תודה על שאלתך ופנייתך אלי, ואשמח להמשך הדיון. גריני