לגרא שלום

• פותח הנושא GOG1
  • פורסם בתאריך

GOG1

New member
לגרא שלום

מעתיקה לפה הודעה ששאלתי בפורום שכן, רציתי לשמוע את חוות דעתך. אני פרודה מזה כחודשיים, לקראת סוף תהליך הגרושין. הילדים רואים את אביהם בהסדרי ראייה שנקבעו. היום בבוקר הילדה (5) רצתה להגיד לי משהו... היא: אמא רוצה לשמוע משהו אני: מה? היא: אבא אמר שאת מפגרת אני: למה? היא: כי שלחת אותי עם נעלי ספורט ולא עם סנדלים. אני: טוב בואי נגמור להתלבש לא ממש ידעתי מה לענות ואיך להגיב, אשמח לקבל עצות מהמנוסים יותר, מה לעשות איך לנהוג כשאבא מקלל את אמא... את פרודי לא אוכל לחנך, רציתי לדעת איך לענות לילדה.

גרא.

New member
GOG1,אם אכן באלו המילים פרודך

דבר אל בתכם,יתכן שזה משקף את כוונתו להשתמש בבתכם כנשק כלשהוא בפרוצדורה או הליכי הגירושיןף שעדיין לא התסיימו..מצבים שליליים כאלה,מופיעים לא אחת בין הורים בסבסוך גירושין עמוק. שעה שאחד ההורים או שניהם, משתמשים בילדים כנשק לנגח זה אן זו,וזה, בלא להתחשב נזק הנפשי שהילדים עוברים.. נוסף על טראומת הגירושין שהם חווים.דווקא משום שתהליך הגירושין לא הסתיים למרות שכבר נקבעו הסדרי ראייה כדברייך..יש מקום להתייחס לכך בבית המשפט במידה ועדיין אמורות להיות כאלה..מישהוא מוסמך וסמכותי, חייב לומר לאב כי בדבריו הוא אכן גורם נזק נפשי לבתו..הוא יכול לחנך את הילדה על פי דרכו, לאו דווקא כמוך..אבל בגבולות שעליו לשמור עליהם..מכל מקום,אומרים לילדה, בדיוק מה שאומרים לה כאשר מישהוא, אחד הילדים למשל העליב אותה בגן..ובעיקרו,זה הסבר על איך אנשים,ילדים ובוגרים מתנהגים כאשר הם כועסים או כאשר הם נורא רוצים לקבל משהוא, אבל לא מצליחים לקבל אותו (הכוונה למצבי תסכול)..את יכולה לשאול את בתך עצמה, מה היא מרגישה במצבים כאלה, ומה אומרים הילדים זה לזה, כשהם כועסים או רבים אחד עם השני..ומכאן באות תמיד המילים הלא יפות,יותר נכון המילים הלא נעימות (לא ברור אם בתך מבינה את משמעות המילה מפגרת..למעט שהיא מרגישה שזו מילה לא יפה..)..כדאי שבתך תבין, שאנישם כועסים אומרים לפעמים דברים שהם לא מתווכנים אליהם ברצינות, אלא זה רק ביטוי של הכעס..וזה בדיוק מה שקרה בסצנה של תגובת פרודך..לא רצוי להגיב אליה אינסטינטיבית, ולומר עליו את כל הרע שאת מרגישה כנראה כלפיו..כי את זה אולי הוא בעצם מחפש..ולכן,ההסבר לבת צריך להיות כזה שהיא תלמד להתעלם מכל מיני מילים כאלה שאבא אומר כשהוא כועס.. את יכולה להעזר בהסבר, גם בביליוטראפיה (ספרוטאפיה), כלומר טיפול בספור או שיר מתאים. כזה העוסק בנושא הזה,שאת יכולה למצוא אולי בספריו של אדיר כהן, שהתמחה בתחום הביבליוטראפיה..ואם לא מצאת ספור מתאים,פשוט תכתבי בעצמך..ילדות בנות חמש, ממש כבנים בגיל זה,מאד אוהבות לשמוע ספור מזדהות עם גיבורת הספור,ומאמצות את הפתרון שלה לבעייה שעלתה בספור..אז את מקריאה, משוחחת וזה מקל...

אני מציע

הומור. את לא יכולה כל כך לשלוט במה שבעלך לשעבר יאמר לבת שלך. אבל את כן יכולה לעזור לה ללמוד לקבל את מה שהוא עושה כ"זה הקטע שלו". ובהומור, ואהבה. היא עומדת להעתיק אותך, בין אם תרצי ובין אם לא. אז למה שלא תתני לה כבר משהו טוב להעתיק.

למעלה