לגקי הצנחן

• פותח הנושא אז
  • פורסם בתאריך

אז

New member
לגקי הצנחן../images/Emo24.gif

מה המצב אח שלי זהו נגמר המילואים נגמר גנין לפחות לשנה ימניייייייי למה לא באתם בשישי או שבת אאאאאאאא דבר אתי .(הדוד הקטן+גדול הדואג)

jackiv

New member
תודה אחי

ברוך הבא לפורום הצניחה.אני מקווה שבקרוב תהיה חלק מהפורום.שבת אני אצלך יש לי בשבילך כמה דברים חדשים.ד"ש למישפוחה. ג´קי

noamk

New member
תודה באמת

לאופיר ואורי, תתחדשו !!! רציתם פורום צניחה, קיבלתם פורום חיפוש קרובים, שניתן אפילו למסור בו ד"שים..... מתי ניתן יהיה למסור ד"ש עם שיר ???!!! ניתן גם להחליף פה מתכונים ???!!! (יש לי אחלה מתכון לקורנפלקס)

noamk

New member
מה שהתכוונת זה....

נעם - עוד דגנרט שמדבר על עצמו בגוף שלישי.......

jackiv

New member
העיקר שיש אחווה בין הצנחנים

אל תדאג ההודעות שלי לא יפריעו לך יותר בעיניים.

noamk

New member
בודאי אחווה.

מתנצל. ללא כוונה רעה לחלוטין.

tomerg

New member
מוסיף את התנצלותי../images/Emo52.gif

הכל נעשה ברוח טובה ואם מישהו נפגע אני מתנצל.

jackiv

New member
דרך אגב

עוד לא סיפרת לי איך היה בספרד.יש להם בי"ס ל-freefly ? ג´קי

noamk

New member
ספרד

לאחר 10 ימי צניחות בספרד, אלו מקצת הרשמים.... מיקום ה- DZ - כ-150 קילומטר צפונית לברצלונה. מהלך נסיעה של כשעה ורבע ברכב, וניתן להגיע גם בתחבורה הציבורית. ה- DZ ממוקם בסמוך לעיירת נופש, כך שאין בעיה של כלכלה ובילויים. אנחנו הגענו במהלך Easter Boogie, כך שהמועדון הפעיל 3 טווין-אוטר ופורטר פילטוס אחד. כל אחד מהם עושה כ- 25 יעפים ביום. פילטוס מעלה 9 צנחנים, והטווין אוטר כ- 16-22. מחיר צניחה משתנה לכמות הצניחות שאתה קומה במכה ועומד על ממצע של 18-19 Euro לצניחה. בסמוך למועדון פועל בי"ס ל- Free-Fly שנקרא Babylon וניתן דרכו לעשות שיעורי FF. בי"ס זה הינו מהמובילים מאירופה ומחזיק מספר מדריכים בעלי ניסיון שאינו ישוער. מחירי השיעור (תלוי איזה חבילת שיעורים קנית) הינם בין 59-69 Euro וכוללים תדריך, צניחה ותחקיר ברמה גבוהה ביותר. ברמת העקרון הם עובדים איתך, לאחר צניחת היכרות שבהם הם מתפעלים מיכולתך, על Head-Up (ישיבה.עמידה), ולאחר שאתה מגיע לרמה נאותה, ניתן לעבור לשיעורי Head-Down. (שמתחילים ביציאות שונות, ועוברים לתנוחוץ גוף) סך הכל צנחתי כ- 45 צניחות, מתוכן 10 צניחות הדרכה. ניתן בקלות להספיק יותר אם רוצים...... אשמח לענות על כל שאלה בנושא..... להלן כתובתו אינטרנט שימושיות לנושא: Empuriabrava Babylon Free-Fly School

jackiv

New member
תודה.יש לי עוד כמה שאלות קטנות

ומעצבנות: האם צריך לבוא עם מזומן לשם או שאפשר עם כרטיס אשראי(חוסר נסיון שלי בצניחה בחו"ל)? עשו לך בעיות עם המצנח בשדה התעופה או במועדון? יש איפה לאפסן את המצנח? יש עם מי לקפוץ שם שלא במסגרת הדרכה? מצטער על הנדנוד פשוט אני מתכנן לנסוע לשם בקרוב. תודה, ג´קי

noamk

New member
ביטוח + מנהלות

ביטוח: המועדון מחייב ביטוח צד שלישי על מנת לצנוח שם, כלומר, אם עשית הוק ולפני שנכנסת באדמה גם פגעת באחד מהצופים הרבים - שהצופה לא יוכל לתבוע את המועדון. אינני זוכר כמה זה עלה, אך ניתן לעשות לתקופה של שלושה חודשים או שנה. לגבי ביטוח רגיל - לא מעניין אותם מה יש לך. כספים: ניתן לשלם בכרטיסי אשראי ללא שום בעיה לצניחה בודדת, חבילות של 10, או חבילות של עשרים וחמש. צניחות שקנית ולא צנחת לא ניתן להחניר, אך ניתן להשתמש בהם במשך 14 חודש לאחר הקניה (לי נשארו מספר צניחות ולכן "אאלץ" לחזור לשם....) בעיות עם מצנח: שדות תעופה: בעיות שדות תעופה מתחלקות לשניים: - מספר חברות תעופה אינן מרשות לחרוג מהמשקל המותר שהוא בדרך כלל 8 ק"ג (ראה בריטיש איירוויס או איבריה), ולכן נאלצתי להוציא פעמיים את המצנח מהתיק ולקחת אותו כמו שהוא. (שלי שוקל ללא תיק 7.7 ק"ג). - בטחון - נתקלתי פעם אחת בבעית בטחון לא נעימה כאשר איש בטחון שאינו דובר אנגלית הצביע על המצנח ודרש בתוקף "Open the bag" . יכול לשעשע, יכול גם לא. במקרה שלי זה נגמר בסדר. רצוי להצטייד בתעודה של ה-Cypres לכל מקרה שלא יהיה. מועדון: עשו לתמי ולי בעיות בשל הוולקרו (Velcro) כי יש לי Racer (הוא לא היה בטוח ל-FF....), ונדרשנו להחליפו. במקום היה ריגר שעשה זאת תמורת Euro 25 . כמו כן ניתן לעשות כל שירותי ריגר אחרים במהירות רבה במקום. (קיפול, תיקון וכו´) אפסון מצנח: בימים הראשונים לקחתי את המצנח איתי לחדר בבאנקהאוס בו אתה מקבל ארונית עם מנעול והחדר יכול להנעל. לאחר זמן מה גיליתי שניתן להשאיר את המצנח בסככת הקיפול, שנעולה בלילה, ויש עליה אזעקה. רבים עושים כך, וגם אני השארתי את כל הציוד שם. צניחה עם אנשים אחרים: בשום מקום בדרך כלל אין בעיה למצוא אנשים ברמת הצניחה שלך, ולצנוח איתם. אני בספרד מצאתי קבוצת גרמנים עם 200-1000 צניחות, בחור אנגלי עם 400, ושוויצרי עם 300 שצנחתי איתם הרבה. צנחנים הם לרוב אנשים נחמדים ומסבירי פנים..... ולסיום, עצה: גש למכס בשדה התעופה, הצהר על המצנח שלך בפירוט (חופות, קונטיינר, ו-Cypress ) כך שכשאתה חוזר, לא ידרשו ממך במקרה מכס או מע"מ או משהו אחר. צריך לעשות זאת רק בנסיעה אחת ולא בכולן, וזה תופס לתמיד. עוד שאלות - מבורכות..... נ.ב. בספרד, החל ממרץ יש שיטת הסמכה ל-FF שמקבילה ברעיונה וביישומה לשיטה של ה- BPA, (יעני British Parachuting Association). כלומר אסור לצנוח במבנים גדולים FF ללא שאושרת לכך. את האישורים ניתן לעשות בביה"ס לצניחה במקום. אני עברתי FF1, ולכן אני יכול לבצע לדוגמא צניחות Head-Up עם מי שאני רוצה. השלב השני הוא FF2, שבו ניתן לעשות Head-Down עם מי שאתה רוצה. סיפור קצת מסובך, אך בפועל זה לא סיפור בכלל. וכמעט שאינו מגביל, אלא אם אתה רוצה לעשות FF עם הרבה אנשים, שבר שאינו רלוונטי בדרך כלל

אז

New member
יש לי מתכון מצוין בשבילך../images/Emo21.gif../images/Emo24.gif

2 ביצים כוס קמח ו200 גרם חמאה מרבבים ביחד ולתנור לחצי שעה על120 מעלות ובתאבון.(מהדוד)

למעלה