ביטוח + מנהלות
ביטוח: המועדון מחייב ביטוח צד שלישי על מנת לצנוח שם, כלומר, אם עשית הוק ולפני שנכנסת באדמה גם פגעת באחד מהצופים הרבים - שהצופה לא יוכל לתבוע את המועדון. אינני זוכר כמה זה עלה, אך ניתן לעשות לתקופה של שלושה חודשים או שנה. לגבי ביטוח רגיל - לא מעניין אותם מה יש לך. כספים: ניתן לשלם בכרטיסי אשראי ללא שום בעיה לצניחה בודדת, חבילות של 10, או חבילות של עשרים וחמש. צניחות שקנית ולא צנחת לא ניתן להחניר, אך ניתן להשתמש בהם במשך 14 חודש לאחר הקניה (לי נשארו מספר צניחות ולכן "אאלץ" לחזור לשם....) בעיות עם מצנח: שדות תעופה: בעיות שדות תעופה מתחלקות לשניים: - מספר חברות תעופה אינן מרשות לחרוג מהמשקל המותר שהוא בדרך כלל 8 ק"ג (ראה בריטיש איירוויס או איבריה), ולכן נאלצתי להוציא פעמיים את המצנח מהתיק ולקחת אותו כמו שהוא. (שלי שוקל ללא תיק 7.7 ק"ג). - בטחון - נתקלתי פעם אחת בבעית בטחון לא נעימה כאשר איש בטחון שאינו דובר אנגלית הצביע על המצנח ודרש בתוקף "Open the bag" . יכול לשעשע, יכול גם לא. במקרה שלי זה נגמר בסדר. רצוי להצטייד בתעודה של ה-Cypres לכל מקרה שלא יהיה. מועדון: עשו לתמי ולי בעיות בשל הוולקרו (Velcro) כי יש לי Racer (הוא לא היה בטוח ל-FF....), ונדרשנו להחליפו. במקום היה ריגר שעשה זאת תמורת Euro 25 . כמו כן ניתן לעשות כל שירותי ריגר אחרים במהירות רבה במקום. (קיפול, תיקון וכו´) אפסון מצנח: בימים הראשונים לקחתי את המצנח איתי לחדר בבאנקהאוס בו אתה מקבל ארונית עם מנעול והחדר יכול להנעל. לאחר זמן מה גיליתי שניתן להשאיר את המצנח בסככת הקיפול, שנעולה בלילה, ויש עליה אזעקה. רבים עושים כך, וגם אני השארתי את כל הציוד שם. צניחה עם אנשים אחרים: בשום מקום בדרך כלל אין בעיה למצוא אנשים ברמת הצניחה שלך, ולצנוח איתם. אני בספרד מצאתי קבוצת גרמנים עם 200-1000 צניחות, בחור אנגלי עם 400, ושוויצרי עם 300 שצנחתי איתם הרבה. צנחנים הם לרוב אנשים נחמדים ומסבירי פנים..... ולסיום, עצה: גש למכס בשדה התעופה, הצהר על המצנח שלך בפירוט (חופות, קונטיינר, ו-Cypress ) כך שכשאתה חוזר, לא ידרשו ממך במקרה מכס או מע"מ או משהו אחר. צריך לעשות זאת רק בנסיעה אחת ולא בכולן, וזה תופס לתמיד. עוד שאלות - מבורכות..... נ.ב. בספרד, החל ממרץ יש שיטת הסמכה ל-FF שמקבילה ברעיונה וביישומה לשיטה של ה- BPA, (יעני British Parachuting Association). כלומר אסור לצנוח במבנים גדולים FF ללא שאושרת לכך. את האישורים ניתן לעשות בביה"ס לצניחה במקום. אני עברתי FF1, ולכן אני יכול לבצע לדוגמא צניחות Head-Up עם מי שאני רוצה. השלב השני הוא FF2, שבו ניתן לעשות Head-Down עם מי שאתה רוצה. סיפור קצת מסובך, אך בפועל זה לא סיפור בכלל. וכמעט שאינו מגביל, אלא אם אתה רוצה לעשות FF עם הרבה אנשים, שבר שאינו רלוונטי בדרך כלל