לגעת בחלום

לגעת בחלום

לגעת בחלום

מוכנים? אוטוטו זה מתחיל: הגמר הגדול בין ברצלונה לארסנל (21:45, החגיגה כבר החלה בספורט 5 ו-5+). ההרכבים כבר פורסמו: רייקארד פותח עם ואן בומל, מסי לא בסגל. ונגר מחזיר ל-11 את קול וקמפבל

בכל העולם ניתחו בחודשים האחרונים כל צעד של רונאלדיניו, כל כדרור של תיירי הנרי וכל החלטה טקטית שקיבל פרנק רייקארד. אולם עם כל הכבוד לפנינים ולמרגליות של כל מי שיושב בתחנות הטלויזיה, הרדיו ובעמדת הפרשן, רגע לפני שריקת הפתיחה (21:45, ספורט 5), חשוב יותר לשמוע מה יש לנפשות הפועלות להגיד.

ההרכבים של שתי הקבוצות כבר פורסמו. ברצלונה תעלה בהרכב הבא: ויקטור ואלדס; פרסאס אולגר, קרלס פויול, רפאל מארקס, ג`ובאני ואן ברונקהורס; אדמילסון, מארק ואן בומל, דקו; רונאלדיניו, לודוביק ג`ולי; סמואל אטו.

מנגד, ארסנל תשלח למגרש את: יינס להמאן; עמנואל אבואה, קולו טורה, סול קמפבל, אשלי קול; ז`ילברטו סילבה, ססק פברגאס, רובר פירס, אלכסנדר חלב, פרדריק ליונגברג; תיירי הנרי.

"זה רגע היסטורי", פותח נשיא ברצלונה, ז`ואן לאפורטה בלא מעט פאתוס, "קשה מאוד להגיע לגמר וחשוב שנהנה מזה ביחד עם המשפחות שלנו". בעוד הבוס מדבר על חשיבות המעמד, המנג`ר שלו, פרנק רייקארד, מנסה להרגיע. "אנחנו פשוט שמחים להיות כאן, ההיסטוריה לא מלחיצה אותנו", אומר הטקטיקן ההולנדי, "כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה לעבוד קשה כדי להשיג תוצאות טובות ולנסות לגרום לאוהדים להיות גאים בנו".
כבר מתחילת המפעל, ברצלונה הייתה הפייבוריטית הגדולה לזכות בגביע. בסוכנות ההימורים "וויל-היל", נותנים יחס של פי 2 לקטלונים לעומת פי 3.6 לארסנל. "אני לא חושב שאנחנו פייבוריטים", מבהיר קפטן בארסה, קרלס פויול לאינדיפנדנט הבריטי, "הגמר זה 50-50, נעשה את המיטב". דקו אמנם לא שחקן מבוגר במיוחד, אולם אחרי שזכה לפני שנתיים בגביע האלופות עם פורטו, הוא יכול להסתכל על המשחק הערב בפרספקטיבה. "הגמר הזה שונה מאוד מהקודם היות ואז הגענו אליו קצת בהפתעה", אמר הפורטוגלי של ברצלונה, "עכשיו כולם אומרים שבארסה פייבוריטית למרות שאני לא רואה את זה כך".
בברצלונה לא סתם מנסים להוריד ציפיות. אחרי שניצחה את ריאל מדריד, יובנטוס ו-ויאריאל ולא ספגה אפילו שער אחד מאז שלב הבתים, ארסנל מגיעה לגמר כקבוצה מאיימת מאוד שלא רק מפחידה בהתקפה אלא גם בעלת הגנת ברזל. "בגמר חשוב מאוד שנסמוך על הגנה חזקה", מבהיר מנג`ר התותחנים, ארסן ונגר במסיבת העיתונאים, "זה נותן לך ביטחון לנצל את ההזדמנויות שתקבל". "נגד ריאל מדריד, כמו בטורינו או בויאריאל, מעל לכל, נתנו הגנה טובה", ניתח רובר פירס את מפתחות התותחנים בפני הל`אקיפ הצרפתי, "זה עזר לנו להגיע לגמר".
המשחק האטרקטיבי של ברצלונה והז`וגה בוניטו של רונאלדיניו בהחלט מרשימים, אך בארסנל מבהירים כי המטרה היא לצאת מכר הדשא בפאריז עם הגביע ארוך האוזניים, כשהמטרה מקדשת את כל האמצעים. "הדבר הכי חשוב זה להשיג את הגביע", אומר אלכסנדר חלב, "זה לא משנה מה אתה עושה כדי לנצח כדי לנצח או איך אתה מנצח אלא העיקר שאתה מנצח". "זה יהיה אתגר מיוחד אבל הדבר החשוב זה שארסנל תנצח", אומר ססק פברגס לקראת המפגש עם ברצלונה, מועדון נעוריו, "זה הולך להיות משחק מיוחד כי ביליתי שם הרבה שני ויש לי שם הרבה חברים".
"http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/7/11137.jpg"http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/2/11152.jpg
אחד החברים שעליהם מדבר פברגס בן ה-19 הוא אנדראס אינייסטה, עוד שחקן צעיר שירגיש לראשונה בחייו את הפרפרים שלפני הגמר."הדו-קרב עם ססק בפאריז יהיה נהדר", חושב קשר ברצלונה, "אני חושב שזה טוב ששני שחקנים צעירים כמונו יהיו שם". "זה נהדר שיש כל כך הרבה שחקנים צעירים בגמר ליגת האלופות", מסכים קולו טורה, בלם ארסנל ונבחרת חוף השנהב, שאמר לאתר הרשמי של התותחנים, "עבדנו קשה מאוד ככדי להיות איפה שאנחנו עכשיו ואנחנו הולכים ליהנות מזה".
אולם עם כל הכבוד לאינייסטה, קולו טורה, עמנואל אבואה, ססק פברגס ומתיאו פלאמיני, הילד שכולם יסתכלו לכיוונו, גם אם ישב 120 דקות על הספסל, יהיה ליאו מסי בן ה-18, שיהיה בסגל של רייקארד, אך עדיין לא ברור אם ישחק בגמר. "אף אחד לא רוצה להחמיץ משחק גמר", אומר מסי, "בטח לא את זה של ליגת האלופות".
כמו מסי, גם ארסנל מתאוששת מפציעות. "אני מקווה שהפציעה לא רצינית מידי ושאהיה כשיר לפני תום העונה", אמר פיליפ סנדרוס השוויצרי, שנפצע מול ויאריאל והיה בספק לא רק לגמר אלא גם לפתיחת המונדיאל. "הכל בסדר", מרגיע מתיאו פלאמיני הצרפתי, שהיה גם הוא בספק למשחק בפאריז, "שאפתי לחזור לקראת הגמר".
סנדרוס ופלאמיני אמנם יהיו זמינים עבור ונגר, אבל כנראה שלא יפתחו בהרכב התותחנים כשסול קמפבל ואשלי קול, שבילו לא מעט חודשים ביציע או בטיפולים העונה, צפויים לפתוח במקומם. "אני חושב שחזרתי בזמן הנכון", אמר קול ל-ESPN, "אני מצפה בקוצר רוח לקחת חלק בגמר ליגת האלופות ובגביע העולמי". "זאת היתה השנה הכי קשה בקריירה שלי, גם מבחינת משחק וגם מבחינה בריאותית", חושף קמפבל, "יש הרבה מאוד רחש סביב המשחק הזה אבל אנחנו צריכים לשכוח מזה ולהתרכז במשחק שלנו".
כמעט ומיותר לציין שאין טעם לנסות לרכוש כרטיסים בקופות האצטדיון. כשהמחירים אצל הספסרים מרקיעי שחקים ולא מעט פניות נעשות לשחקנים עצמם, מה הפלא שבשבועות שלפני הגמר מארק ואן בומל התעסק בכרטיסים שיוכל לחלק לחבר`ה. "אני עדיין לא יודע כמה כרטיסים כל שחקן יקבל", הוא אמר שבועיים לפני המשחק.
צפו במסיבת העיתונאים של שתי הקבוצות:
התותחנים, שמתגאים בהגנת הברזל שלהם, יודעים שההתקפה הקטלונית קטלנית במיוחד. "ברצלונה קבוצה נהדרת וזה הולך להיות משחק קשה", אומר פרדי ליונברג, הקשר השבדי של התותחנים לאתר של אופ"א, "אבל הם אוהבים לתקוף מה שיתן לנו מספיק מרווח כדי לצאת קדימה". "אנחנו יודעים הכל על ברצלונה, זאת אחת הקבוצות הטובות בעולם ויש להם את אותה מנטליות ווינרית כמו שיש לנו", מבהיר חברו הספרדי לקבוצה חוסה אנטוניו רייס שגם יודע את מי צריך לעצור, "אנחנו צריכים לדאוג שדקו, אטו ורונאלדיניו יישארו שקטים".
לא רק רייס מסמן את רונאלדיניו. גם ג`ילברטו הברזילאי, ששיחק לא פעם עם המאסטרו בנבחרת הלאומית, כבר מוכן לשמור על בן ארצו. "אף פעם לא שיחקתי נגדו קודם לכן וזה יהיה קצת שונה", אמר הקשר על המפגש עם רוני, "אבל ארסן ונגר אף פעם לא ביקש ממני לשמור אישית אלא לשחק את המשחק שלי". "אני לא מפחד לשחק נגד רונאלדיניו למרות שהוא אחד השחקנים הטובים בעולם", אומר עמנואל אבואה ל-SKY לקראת ההתמודדות עם שחקן השנה בעולם ובאירופה, "אני הולך ללמוד מהניסיון ולהשתמש במהירות שלי נגדו".
"כשהגעתי לכאן המטרה שלי היתה לזכות בליגה הספרדית ובליגת האלופות ועכשיו אני קרוב להגשים את החלום", אומר המאסטרו בעצמו, "לפני שהגעתי היו מספר מועדונים שהתעניינו בי אבל רציתי לחפש קבוצה שאוכל להסתגל אליה במהירות ושתעזור לקריירה שלי". "אני מאוד שמח מהבחירה שלי", מבהיר רונאלדיניו, שלא מפסיק לחייך בקאמפ נואו, "אני נהנה כאן מאוד".
בעוד בארסנל סימנו את רונאלדיניו, בבארסה כבר מכירים כל פס ושפיץ של הנרי. "הוא המקצוען הגדול מכולם", מפרגן לודביק ג`יולי, כובש שער הניצחון מול מילאן, לחלוץ הצרפתי של התותחנים, "יותר מהכל הוא ווינר". השוער ויקטור ואלדז, דווקא דורש מההגנה הקטלונית שלא להתרכז רק בקפטן בחלוץ הצרפתי. "זה לא רק הנרי", מתריע ואלדז, "אנחנו צריכים לקחת בחשבון את כל שחקני ארסנל ולא רק לשים לב להנרי".
רגע לפני המשחק, הנרי בעיקר מפרגן ליריבה. "אי אפשר למצוא אף חיסרון בברצלונה", אומר קפטן התותחנים, "יש להם הגנה חזקה, קישור מצוין, התקפה איכותית וספסל עמוק".
"http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/3/11103.jpg
בעוד הנרי מפרגן, רייס טוען שהתותחנים מכירים את ברצלונה וונגר מדבר על הגנה חזקה, המגן השמאלי של ברצלונה, ג`ובאני ואן ברונקהורסט, עמד לא מעט פעמים על הפודיום כשחקן ארסנל ומכיר לא פחות את האקסית ואת המנטליות של המועדון. "לא הייתי אומר שאני שמח שאנחנו משחקים מול ארסנל בגמר כי זאת קבוצה מצוינת ויהיה קשה לנצח אותה", אומר ג`יו, "אבל זה מועדון העבר שלי וכמונו, הם משחקים משחק התקפי ופתוח, כך שיהיה משחק מהנה עבור האוהדים".

למעלה