לגעת באושר

מלאווח

New member
לגעת באושר

אנו משכנעים את עצמנו שחיינו יהיו טובים יותר אחרי שנתחתן... אחרי שיהיו לנו ילדים... אנו מתוסכלים כי הילדים אינם מספיק גדולים, ושנהיה מאושרים יותר כשהם יגדלו... אחר כך אנחנו מתוסכלים כי הם מתבגרים וקשה איתם. אנו בטוחים שנהיה מאושרים יותר לאחר שהם יעברו את השלב הזה. אנחנו אומרים לעצמנו שחיינו יהיו טובים יותר ויהיו מושלמים כשהבן/בת זוג שלנו יצליח יותר, כשתהיה לנו מכונית טובה יותר או בית יותר גדול, כשנוכל לנסוע לנופש, כשנהיה בפנסיה. האמת היא שאין זמן טוב יותר להיות מאושרים "מעכשיו". אם לא עכשיו, אז מתי??? החיים תמיד מלאים באתגרים ומכשולים. עדיף לקבל את זה זאת ולהחליט להיות מאושרים בכל מקרה. מישהו אמר פעם: "משך הרבה זמן היה נדמה לי ש"החיים האמיתיים" היו אמורים להתחיל עוד מעט. אך תמיד היה מכשול אחד: בעיה שעלי להתמודד אתה, פקס לא פתור, חוב שצריך לשלם... אז החיים היו אמורים להתחיל. עד שהבנתי שהמכשולים האלה הם הם החיים שלי". הפרספקטיבה הזאת עזרה לי להבין שאין דרך לאושר, האושר הוא הדרך . לכן, יהיה טוב אם תשמור כל רגע טוב שיש לך לבד או עם מישהו מספיק מיוחד ששווה לבלות את זמנך אתו כי תזכור, הזמן לא מחכה לאף אחד. לכן, תפסיק לחכות עד סוף הלימודים, עד שתרד במשקל , עד שתתחתן, עד שהילדים שלך יעזבו את הבית. עד שתתגרש, עד יום שישי בערב או עד יום ראשון בבוקר, עד הקיץ, עד הסתיו, עד החורף או האביב או עד שתמות כדי להחליט שאין זמן יותר טוב להיות מאושר. האושר הוא דרך, לא גורל. תעבוד כאילו אתה לא זקוק לכסף. תאהב כאילו אף פעם לא פגעו בך. ותרקוד כאילו שאף אחד לא רואה אותך יותר... נלקח מאיזשהו פורטל, המחבר\ת לא ידועים... מלאווח

מלאווח

New member
את זה תגיד לי אתה

"טעמו וראו כי טוב ה´" - אמר דוד המלך. אתה יכול לדבר על אלוהים, תורתו, על אותותיו, ועל קיומו מעלות החמה ועד צאת הנשמה. אבל עד שלא תטעם אותו, תתנסה בו, לא תדע. חשוב מאד, שזו תהיה ההתנסות שלך. אני מציע לך לטעום...אפילו רק לנשנש... בתיאבון, אחי

urifelsher

New member
ניסוח נפלא מלאווח ../images/Emo13.gif

מחוויה שלי אי אפשר לבצע את זה. אפשר לחיות את זה את "האושר כל רגע ורגע למרות המצב" הרצון לאושר מתי שהוא בעתיד כשמשהו מיוחד יקרה,נותן לנו תירוץ לידחות את האושר שלנו שקיים כאן ועכשיו. ודחיה זו תכונה אנושית מאד כאשר פועלים משכל. כאשר פועלים מהמהות האמיתית שלנו בכאן ועכשיו,אנו מגלים שאושר הוא המצב הטבעי שלנו כבני אדם. אורי

מי שלא חי הוה אינו משפיע על העתיד

העבר לא קיים. האדם בנקודת הוה הינו סך כל ההתנסויות, הדפוסים וכל מה שנשמר לפני רגע ההוה. כאשר חושבים על העבר ונחים על זרי העבר מבדים חיים - לא חיים את ההוה. התכנון לעתיד מונע את האפשרות לצפות את האפשרויות של ההוה ולחיות פה ועכשיו ולכן דינו של עתיד שצופים הוא כדין צמרת של עץ שלא נשתל עדיין. שבוע טוב, אסתיה

זהות

New member
דרך חיים

שאומרת בהתמדה - מאחורי הפניה הבאה , אחרי השלב הבא וכו´ גורמת להחמצה אדירה ובסופו של דבר האנשים אינם מאושרים . בכל פעם שעוברים שלב או משיגים מטרה הם כלל לא נהנים וכבר הם בציפיה לבאה בתור , לזאו שאחריה וחוזר חלילה . כשנופלים בעקבות נוקאאוט משמעותי , לומדים להעריך את החיים מהחדש עם הטוב והרע ...

למעלה