לגמרי במקרה

lunatick

New member
לגמרי במקרה

הערה בקשר לשימוש בברגי פח נירוסטה שמצאתי היום בWOODENBOAT הם אומרים שאין להשתמש בברגי פח נירוסטה מתחת לקוו המים בסירות שנמצאות קבוע במים. הם טוענים שברגים אלה יכשלו במוקדם או במאוחר. בהוצאה האחרונה של RAKA (לפני חודש) פירקתי את שרידי ה"קיל דמה" שהרכבתי בשנת 81 (תפקידו להגן על הקיל בזמן החפה) השתמשתי בברגי נירוסטה 70 ממ (בערך 50 ברגים) כולם היו שלמים ויצאו בהברגה. יואב

danielia1

New member
הם לא מחדירים מים לקורה? אתה שם חומר אטימה?

כבר סיפרתי על ברגים בבסיס תורן של גלית כולם היו שבורים\ חתוכים קורזיבית 5ממ בתוך לוח העץ. היה לפחות קל לשלוף אותם בסיבוב עם פ.פטנט. 20 שנה.

lunatick

New member
אם היתי אידיאליסט עם כסף

לא היתי מתקרב לברגי נירוסטה. כיוון שאני לא אני משתשמש. לא מעט פעמים אני נתקל בברגי נירוסטה ובכלל בנירוסטה מפוררת לגמרי.אבל בסך הכל זה חומר זול זמין ונוח לעיבוד, ואני משתמש בו הרבה. גם את ה-FALS KIL החדש חיברתי עם ברגי נירוסטה והפעם גם עם סיקה פלקס.יואב

שחף72

New member
קישון קישון

כבר שנתיים שאנחנו משלמים מחיר חדש-פי 4 מהקודם ציפיתי שיעשה משהו בנוגע לחוסר כביש אספלט/או ציפוי אחר שימנע את כמויות החול והאבק אחרי כל כלי רכב שעובר במעגן אלף בית של מרינה זה ניקיון בספינה שלך-אתה שוטף ולמחרת צלא אבק וחול. רוחות שמעלות ענני חול ואבק אם אין מספיק כסך אפשר לשפוך אספלט שגורד מכבישים גבר שאינו אידאלי אך ימנע את התוצאה.עשר שנים שלא סיימו את הפרוייקט וכך זה נישאר.

H a i f a

New member
בקישון

כל חוקי הכלכלה עובדים אחרת כל חוקי הפיזיקה עובדים אחרת כל חוקי הכימיה עובדים אחרת אפילו חוקי הנירוסטה עובדים אחרת

מעגן שביט

לאחרונה היינו עדים למיספר שינויים,ראשית גלגלי הצלה ניתלו,סולמות עליה מהמים,ולאחרונה הוחלפו השומרים,והגיעה חברת אבטחה. ניראה אם יהיה שיפור ברמת הביטחון.

zina71955

New member
גלגלי הצלה? קשורים באזיקונים בניגוד לכל

הגיון וחוק בושה וחרפה - כסת"ח ולא יותר. הסולמות גמלוניים ומפריעם ברציףץ זו דוגמא לחוסר הבנה בסיסית בנושאי ימאות ונמלים

lunatick

New member
ממש כך מה ההגיון לתפוס מקום עגינה בשביל סולם?

ובאותו עניין רצוי מהיום להסתובב עם קטר בכיס!!! יואב

netoy

New member
בדקתי

תקנות המעגנות החדשות מחייבות את חני לשים סולם כל 50 מטר. כך הם חייבים. אז מה יעשו את הרציף ארוך יותר מ 50 מטר? אין להם ברירה אלא להתקין גם לאורך הרציפים. במרינות חדשות יותר יש שקע מתוכנן ברציף שבו שמים את הסולם. אתה מעדיף שחני תשביתאת המעגן למספר חודשים כדי להכין כאלו שקעים בקיר הרציף?

חבצואלה

New member
zina הרואה מרחוק

סוף כל סוף הרכיבו סולמות במעגן , איך אתה מיד פוסל אותם?? תחזור לארץ ותראה ואז תגיב.. איפא אתה היית מרכיב את הסולמות ? רק לא ליד הסירה שלך, כנראה.

zina71955

New member
חבצואלה - הרואה מקרוב ואינו רואה דבר

א. יצאתי מהמעגן אחרי שהרכיבו את הסולמות ההזויים האלה וראיתי היטב את המכשלה הזו ב. אם תתבונן היטב בנמלים ומרינות ברחבי תבל ( יצא לך?) תמצא שסולמות הצלה מותקנים בפינות הרציפים כך שלא יפריעו לפעולה על הרציפים וצורתם והמבנה מ שלהם שונים בתכלית מהדבר ההזוי הזה שהותקן במעגן שביט ג. מהעבר צא ולמד

ההרגשה שלי שכל שיעשה

יותקף. מה קורה אם צריך 3 סולמות על רציף בעל 2 פינות? האם להציב סולם צמוד לקיר/לרציף שיפריע פחות ליאכטות אבל לטפס עליו זה בלתי אפשרי? הורכבו גלגלי הצלה. נכון הם קשורים עם בנדים. אני מאמין שהבנדים הם לתקופה לא ארוכה. הקהל יתרגל לראות גלגלי הצלה ולאט לאט ישוחררו האזיקונים. ספנים המסתובבים בתבל עברו משוכות גבוהות יותר מפתיחת אזיקון (במיוחד בעת הצורך)

איקה20

New member
זה לא זה

על פי התקנות זוהי חובה של מפעיל המעגן, כמו שזה נראה זח לצאת מיידי חובה

איקה20

New member
ל- עם קצת רצון

אתה בטח מהנהלת המעגן וזה בסדר אבל זה לא זה זה פשוט לא מקצועי לגבי גלגלי ההצלה ,על סולס שמעת? צריך הרבה רצון טוב +כסף שלא חסר לתנ"י

zina71955

New member
life rings and ladders

you miss the whole point the marina management are not supposed to assume the forthcoming, but to act in a seamanship manner. seamen/yactsmen are not supposed to get over or manipulate a way to do things, but to use the equipments concerned in a quick and safe manner. 50 meters apart for ladder - ok. why not placing them in the corners and in way of the base of the floating berts, and the construction - very bizarre, i have not seen such ladders anywhere

למעלה