"לגיון זרים"

anna127

New member

datu

New member
אני לא ממש הבנתי מה התיקון לגבי עץ האשוח |תוה

התופעה הזו של מכירת עצי אשוח, וכובעי סנטה קלאוס בולטת בכל שנה. לא רק במתחם הת"מ הישנה בת"א אלא גם בעיר. גם אצל ישראלים צברים. המקור של זה נוצרי בעליל אאל"ט. מילא שזה לא יהודי, זה גם לא ישראלי. לי בכל אופן זה צורם וחורה (גם ככה ליהודים יש היסטוריה ומטען עם הנצרות. ועוד לא דיברנו על המיסיון בארץ). בכל מקרה מדובר אכן במנהגים זרים (מה שנקרא למשל בהלכה חוקות הגויים). אני מסתדר בלעדיהם, תודה רבה.
ביום ראשון הבא אני לא עובד. לא בגלל העצלנות, אלא בגלל שזה יום חג. יהודי. ישראלי. לא גרגוריאני ולא גיאורגי (וגם לא ג'ורג'. אפילו לא סיינפלד). ויש את שאר החגים ומועדים. אז נכון, עובדים לפי תאריך לועזי מבחינה עסקית / טכנולוגית וכו', אבל זה לא שהלוח העברי מת לגמרי... (ע"ע תלושים לחגים
).
בעוונותי אני מסתפק בראש השנה שחל בתשרי. אולי אני חריג בין "שאר עם ישראל" בקטע הזה, אבל בסדר, שיהיה. רק לא הבנתי עד עצם היום הזה מה ז"א "השנה החדשה האזרחית "? חשבתי לתומי שהאזרחים פה אמורים להיות ישראלים ממוצא יהודי. אה, רגע, בעצם...

Tonjin

New member
אז אסביר, זה לא מסובך - באמת...

השנה (יהיה מי שיתעקש לקרוא לה אזרחית, זה כבר התקדמות לעומת "יומו של סילווסטר הקדוש" שהדמגוגיה התורנית כל-כך אוהבת) מסתיימת ב31 לדצמבר בכל שנה, ויום לאחר מכן מתחילה השנה החדשה, זו שאתה, אני ובערך 90 ומשהו אחוז מהעולם (כנראה יותר) חיים את חיינו לפיה...

אתה רוצה? - חגוג גם את ראש השנה היהודי, את ראש השנה לאילנות ואת ראש השנה הסיני, זה מקובל.. מה שלא מקובל (ואפילו מגוחך) זה להתעלם מהעובדה שהשנה החדשה שכל העולם פחות או יותר חי סביבה מתחילה בראשון לינואר...

אני לא רואה סיבה שלא לחגוג את זה - אני אפילו מוצא יופי בזה שכל העולם סוף סוף מסכים על משהו וחוגג אותו בצורה קבועה...

העוג

New member
טונג'ין יא מתייוון - תתבייש לך

אני לעומתך חוגג את ראש השנה היהודי, את ראש השנה לאלנות, וכמובן את הילולת האדמו"ר מסילבעסטער שליט"א. [ איפשהו בסביבות חנוכה שמציינת את הנצחון של אלה שהנכדים שלהם התייונו פר אכסלנס ושאת הספר שנקרא על שמם הנוצרים העבירו קנוניזציה ולגמרי לא אנחנו].
ד"א בסעודיה אסרו ממש עכשיו את השימוש בלוח השנה הגרגוריאני ודי לחכימא...

datu

New member
לפשט את הפשוט, זה פשוט.
תכלס

אם כבר טרחת להסביר בצורה פשוטה את המובן וידוע מאליו, אפשר לפחות לראות שחודש דצמבר ושות' הוא שם לועזי. לכן אני קורא לשנה הזו שנה לועזית.גם זה פשוט, לא
?
*בעיני* החיים לפי התאריך הלועזי האוניברסלי זה עניין של יישור קו בסה"כ. מעבר לזה ? הברירת מחדל *שלי* לראש השנה זה חודש תשרי. קוראים לזה מסורת, וזו המסורת המקומית, הישנה והטובה שלי
(גם אם לא הכי פופולרית/אטרקטיבית אעפס). אני בסה"כ משתדל לשמור על הסדר המקורי והלאומי. אצלי. לא מטיף לאחרים. מגוחך ? נו שויין...בעיני מגוחך לאמץ ולחגוג כל דבר שזז בגלל הדוניזם (או מכל סיבה אחרת). מה יישאר מעמוד השידרה בסוף?
הכל בעיני המתבונן כמו שאומרים.
אם הצלחת לקרוא בין השורות שאני מתעלם מהראשון בינואר
, ובכן, למרות העילגות שלי ,לא זאת כוונת המשורר. תנוח דעתך.
יש הבדל בין לציין תאריך לבין לחגוג אותו. מצטער, יותר מדי חגיגות ראשי שנה בשנה אחת יזיקו לדיאטה שלי
.
מה שכן, אני, בין שאר החולשות
, שייך לקבוצה שעליהם נאמר עוד מזמן שהם ה"מעט מכל העמים". יש כמות, ויש איכות (כן, בשביל איכות צריך לעבוד). אני לא דואג בגלל רייטינג, פופולריות או סטטיסטיקות ושאר ירקות. קצת יותר חשוב לי לאום, ערכים, חינוך, דרך ארץ וכו' וכו' (אפרופו אלימות ומניעתה). מודה באשמה.
פינת החשוד העיקרי
מכיוון שטרחת להזכיר את עניין "הדמגוגיה התורנית", אז רק שנהיה רגועים, הנה קצת מידע לקרוא.
אל תכין את הסכינים לשחיטה, אבל יש מס' נקודות למחשבה. אני חושב (ומקווה). זו אופציה.
http://www.peopleil.org/Details.aspx?ItemID=7409&searchMode=2&itemPath=[0][12][425][7409]&index=4

http://www.tzohar.org.il/artical_show.asp?id=16520

מי שמחפש סתם לחגוג
ימצא מספיק טקסים, תאריכים ומנהגים מכל תרבות שיש. רק שלהיות קוסמופוליטי כאן זו אולי דרך בדוקה לאבד את המקור השורשי
(ע"ע התבוללות למשל), גם אם זה רק בשביל להיות כמו כולם
.

anna127

New member
רק לשם ההבהרה:

בעצם מה שאתה אומר, שזה שאתה לא חוגג את ראש השנה הלועזית (אזרחית, לועזית, same same) בנוסף ליהודית.. הופך אותך לבן אדם איכותי יותר, שומר יותר על ערכים ודרך ארץ מאשר כופרים כמונו?
וואלה.
בטח גם אין לך שום סבא / סבתא שעלו לכאן משום מדינה, וזה הופך את הדרך שלך ליותר שורשית, קרובה למקור ונכונה. באמת כל הכבוד לך שאתה לא נכנע לתכתיבי כל הזרים האלה שבכלל לא יהודים ע"פ ההלכה רק בשביל להיות כמו כולם.
נו, כל עוד אתה לא מטיף לאחרים.........

העוג

New member
בין פשוט, פשטני, ובמקום התכלס- חרטא:

היית פעם בתקופה שבין כריסטמס וסילבסטר בחו"ל לארץ? = אם כן, בטח ראית את המאכלים נוטפי השמן
כולל הלביבות הידועות ואת החנוכיות המוארות בכל חלון של בית קתולי.
אני אגלה לך סוד... - הם חוגגים גם עם מדורות במאי, יש להם חג בסביבות השבועות, הם מוסיפים לחזיר חזרת בפסח ואז הם גם מגלגלים את הביצים הקשות, ועוד ועוד ועוד.
לא, הם לא "העתיקו מאיתנו כי אנחנו היינו קודם" - גם לא הייתה אופנה כזו לפני 300 שנה אצל אצילים בפולין, להתלבש דווקא כחסידים ודוסים. - אם כבר ההפך.
גם תחפושות בפורים- זה חיקוי של מנהגי הקרנבל.

אז, אולי אנחנו מחקים את הנוצרים תוך כדי הלבשת המנהג הנוצרי בהסבר יהודי כשר למהדרין חלק גלאט,
ואולי אנחנו מכשירים כמוהם מנהגים אליליים קדומים יותר, ממש כמו שהם מלבישים על החגים העונתיים האליליים הסברים וסיפורים נוצריים,
מה שבטוח הוא שה"הבדלות" הזו, ה" לא תלך בחוקוסיהם" עאלעק, מגוחכת במיוחד מאלה שמפטירים איזה מילה יוונית שמשמעותה קינוח בפיצוחים [וע"ע אגוזים בפסח] תוך כדי התפלספות [אפיקומן], שמדברים בארמית בחצי מהתפילות שלהם [וזו הייתה שפת ההתייוונות הרשמית במזרח התיכון], ושמתלבשים כאציל פולני בן המאה ה17 כמעשה יהודי.
להגיד לך שגם במימונה יש סממנים של חגים עממיים מרוקאים [ של הגויים הברברים {פעמיים סגול - לא פתח או קמץ} שאנחנו מתייחסים אליהם כערבים]?
ואם כבר מקור שורשי - צא ועשה ככל התנ"ך מנגל
כל שבת על כל גבעה ותחת כל עץ רענן
- מה שהיה הרע בעיני כל עובדיהיוסוף שאחז בזמנו בחרט, ותתחבר לאבותיך באורגינל. - וזכור, "אל" ו "יהווה" הם שמות של אלילים מהפנתיאון הכנעני בדיוק כמו בעל ואשרה,
"אסתר" ו"מורדוך" הם שמות של אלים פרסים [ בבלים במקור] שמראים שהדסה והמאהב שלה היו מתפרסים - על משקל מתייוונים בפרס, עוד הרבה ובלי קשר להמן בן המדתה - שעם כל הכבוד לאגגיות שלו היה יותר פרסי מעמלק,

ובכל פרט שכל 'יהודי טוב' מבין הדוסים עושה בכל יום יש מן המנהגים שאבותיו ספגו מהסביבה רחמנה לצלן

וד"א, כוס שמפנסקה אחת כשרה כמובן שרובה
לאשתך בחצות , לא יזיקו לדיאטה - אם כבר ההתעמלות שבהצבת ה
ונשיאת
ים מלאי מתנות למרחק, יעזרו להוריד את הקלוריות העודפות
חג שמח

ינוקא1

New member
לגבי מחקרים על התנ"ך

בסגנון שתיארת - אל תתיחס אליהם ברצינות רבה מידי.
זה לא מדעי הטבע , והנייר סובל הכל.

(סתם דוגמה למחקר חדש :
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4233684,00.html )

יש משהו בהרבה ממה שתיארת , אבל ממש לא בהכל.
כבר השרשור הזה מיצה את תפקידו אז אעצור כאן.

שבת שלום וחג שמח.

Tonjin

New member
איזה חמוד אתה...

לקחת ברצינות את התנ"ך, אבל לא לקחת ברצינות מחקרים עליו כי דווקא הם לא שווים את הנייר שהם כתובים עליו.. (מחקרים, כן..? מה שקישרת אליו הוא בקושי פרשנות..
)

מופת ודוגמא להגיון ברזל..

WaveGal

New member
נו באמת!

מאיפה אתה יודע?
היית בהר סיני (סמך ונון חרוקות, כמו וודאנג, שיהיה און-טופיק)?
תיקשרת עם מלאכים?
על מה אתה מבסס את תפיסת המציאות שלך?
הרי את התנ"ך כתבו אלפי שנים לפני המחקרים שלך בוואינט אז בטח שהוא צודק. ואם לא הוא, אז הוא. כי אם חצי אומרים שאתה טועה מסיבה אחת וחצי שאתה טועה מסיבה אחרת, חישוב קוואנטי מהיר מוצא שאתה גם טועה וגם טועה בעת ובעונה אחת ומשתי סיבות שונות. החתול של שרדינגר היה מת מקינאה (או מרעב אם בוהר עדיין לא פתח את הקופסא), נה?

anna127

New member
מה רע בלחגוג גם וגם?

הלוח העברי ממש לא מת, אני חוגגת את כל החגים היהודיים. טוב, רובם הגדול.
אני חוגגת גם את השנה החדשה ה*אזרחית* שחוגגים בכל העולם. אם אנחנו מנהלים את שאר החיים שלנו לפני הלוח הזה, למה לא לחגוג שנה שמתחלפת לפי הלוח הזה?
המקור של כל ענין העץ ממש לא נוצרי. אם אתה רוצה ללכת ממש אחורה, זה בכלל מנהג פגאני, ככה היו חוגגים את שיא החורף. בכמה דורות האחרונים ברוסיה זה היה מנהג של חגיגות שנה חדשה. לענין הכובעים, ברוסיה היו גם דמויות של "סבא קור" וכמו שסיסטמתי הזכיר פה (
), סנגור'וצקה שהיא הנכדה שלו. כנ"ל, דמויות של שנה חדשה. חג המולד אגב, ע"פ הנצרות הפרובוסלבית ברוסיה, נחגג בכלל ב-7 לינואר.
המדינה הזאת בנויה ממהגרים. לכל ישראלי "צבר", אם ילך 2-3 דורות אחורה, יש שורשים קצת שונים. כל עדה שהגיעה לכאן הביאה איתה מנהגים מסויימים, לא יהודים בהכרח, מהמדינות שמהן הגיעה. מימונה, למשל, הובאה לכאן מצפון אפריקה אם אני לא טועה. אחלה חג שבעולם. (או דרך לסיים חג...) העליה הרוסית הביאה את המנהג הזה. באמת, מה רע לאנשים?

תפסת מרובה - לא תפסת

האמת שאין לי התנגדות עקרונית לכך שאנשים יחגגו מה שהם רוצים וכל המרבה הרי זה משובח, אבל בכנות, אני לא אוהבת את החג כפי שהוא מצוין בארץ. ברוסיה זה היה החג האהוב עלי. היתה בו אווירת שמחה אמיתית , עם השלג ברחובות, עם הגברים המחופשים לסבא כפור בכל פינה, וכל הילדות לבושות כסנגורוצ'קה (שאני מציעה לעברת את שמה ל"פְּתוּת") בארץ זה נורא מלאכותי, ולכן די עצוב.
יש לי פחות התנגדות לאנשים שמדליקים עץ אשוח קטן מפלסטיק בפינת הסלון, זכר למולדת הישנה (למרות שזה בדיוק שורש ההתנגדות של הרבה יהודים טובים בעיני עצמם - מה מולדת ישנה? יש לכם רק מולדת אחת וזה פה! תמחקו את כל ההיסטוריה שלכם, ותסתדרו בשלשות!), ויותר בעיה עם אנשים ישראלים מלידה שאימצו להם את ה"חג" הזה כהזדמנות ללכת ולהשתכר במקום ציבורי. לא שאני מתנגדת במיוחד לצריכת חומרים פסיכואקטיביים במקומות ציבוריים, אלא שהצורך לעשות זאת דווקא בראש השנה האזרחית החדשה נחווה לי כסוג של נואשות, צורך להיות "ככל העמים", לא מתוך הזדהות עם איזשהו ערך חיובי, אלא מתוך רצון למחוק את היחודיות, מתוך שנאה עצמית.

anna127

New member
יש לי הרגשה

שהאנשים שסתם הולכים להשתכר למוות במקום ציבורי ב-new year eve עושים בדיוק את אותו הדבר בכל יום שישי שהוא

d y s

New member
שוב ינוקא אתה חושף שיניים מתוך מעטה

המלמלה שלך.

הפיתרון אותו אתה מציע הוא סלקציה! ואשאיר לך לבד לעשות את הקונוטציות.

מדינה לא יכולה לקלוט בחצי עצימת עין מחד ואז להציב תנאי חותך דו ברירתי מאידך.

אפשר למנוע הסתננות והמדינה לא מקדישה לכך אמצעים אינני יודע מאיזה שיקול אך מי שכבר פה לא אמור לעבור סלקציה כל עוד ניתן להם מעמד פליטים הם פליטים אם יוחלט שאינם פליטים או ימצא פיתרון חוקי רב מערכתי ולא דו מימדי.

לא יודע היכן שירתת בצבא אך אני לא רוצה שמישהו ישמור עלי בכורח החרב מעדיף לשמור בעצמי.

לגיון הזרים הוא לגיון אליו נצטרפים מרצון.

גזענות לשמה.

ינוקא1

New member
למה סלקציה ?

נגיד שכל פליט שהגיע הנה על תקן "פליט" והוא בגיל המתאים , יחוייב בדיוק כמו כל אזרח ישראלי בגיוס.
לא משנה אם צבע עורו שחור או לבן.

במקרה של הפליטים הנ"ל זה יהיה יותר זמן מגיוס רגיל כי תצטרך ללמד אותם עברית וכל מיני כישורים אחרים. אבל בסופו של דבר זה יעזור גם להם.
במיוחד אם תיתן להם מענק נדיב בסוף שאיתו הם יוכלו לחזור לארצותיהם ולחיות כמו מלכים.

אני דווקא חושב שאם כבר הבעיה כאן איננה גזענות אלא ההיפך - שזה יפתח פתח לשילוב של כל חלכאי ונדכאי העולם במדינת ישראל.

(אגב , "לגיון זרים" מרצון במדינת ישראל יכול להיות גם רעיון טוב כשחושבים על זה. לדעתי יעמדו כאן הרבה מאוד אנשים בתור , ובעיקר כאלו לא מארצות מצוקה).

העוג

New member
קמתי במצב רוח פולמוסי הבוקר

כי אחרת אני לא יודע למה אני בכלל טורח להגיב לך
כן, ינוקא, אין ספק שאם המטרה שלנו לבסוף להחזיר אותם לארץ מולדתם, עברית היא במסגרת הכישורים הדרושים להם, והם ירוויחו מאד מלמידתה.
מענק נדיב - אתה לא חושב שזה תמריץ אדיר לכל חלכא להגיע לכאן ולגנוב את הגבול במספרים עוד יותר גדולים? ומה עם מי שמשקיע חלק מהמענק בגנבת הגבול בפעם השניה והשלישית??
שילוב חלכאי ונדכאי העולם במדינת ישראל? - נדמה לי שקמה בתור מדינת העם היהודי ולא בתור מדינת חלכאי ונדכאי...
שילוב חלכאי ונדכאי העולם ב. - רד באמת לשכונות המדוברות, ותתחיל לעבוד על שילוב חלכאי ונדכאי ישראל בישראל, לפני שאתה מייבא עוד ללגיון שלך. שלב קודם נוער עבריין בצה"ל, ונוער מנותק בחברה [ בעצם, אתה עם היכולות המוכחות שלך והשיטות שלך - עדיף שתמשיך לחלום ולא תתקרב לנוער הזה].
לפני לגיון הזרים - מדברים היום על שילוב יותר אוכלוסיות בשירות לאומי ובצה"ל ואישית אני לא בטוח שאני רוצה לתת לכל הישראלים האלה נשק ואימון צבאי - שלא לדבר על זרים שלא מרגישים שייכים.
לגיון זרים - יש סיבה לזה שצה"ל פירק את מח"ל [ע"ע] בסוף מלחמת השחרור - היו מתחים בין יחידות הצבא השונות ובין יהודים מתנדבים לטובת המדינה שפעלו במסגרת מוצא שונה ושפה שונה [ ע"ע הקומנדו הצרפתי למשל]. עדיין לגיון זרים זה רעיון טוב?

חזרה לכישורים - אם כבר, הרעיון של החקלאים שאלי ישי במקום להמשיך לתת למקורביו וציבור ממלאי הכיסים לפוליטיקאים [ רק תרומות לגיטימיות למסעי בחירות כמובן], לייבא עבדים זרים [שחלקם גם כן "פליט" = נפלט ונשאר כעובדים לא חוקיים קבועים בארץ,
יעביר את הפליטים ומהגרי העבודה באופן זמני אל אותם מקומות עבודה שמאושרים בהעסקת עובדים זרים כמו החקלאות, שם הם יוכשרו במקצוע, יבצעו עבודה חיונית שגם כך דורשת ומעסיקה עובדים זרים, ובסוף יחזרו לארצות מוצאם עם חכות במקום דגים - מקצוע במקום מענק, [וכמובן מה שיחסכו משכר עבודתם], הגיונית הרבה יותר מלגיון הזרים שלך

amir_aikido

New member
לא מחפשים פתרון אלא ססמאות

הבעיה היא שהפוליטיקאים והתקשורת לא מחפשים פתרון, אלא ססמאות. וכ"א מהדוברים בנושא משמיע בעיקר את האינטרס שלוץ

מי שמחפש פתרון, צריך להתחיל מהבנת הבעיה, ואח"כ להתייחס לנושאים אחרים:
איכות החיים באפריקה ירודה, במידה שלא נתפסת בישראל, וזה בהתייחסות למקומות המסודרים שם
בחלק לא מבוטל מהמדינות האפריקאיות יש מלחמות / רדיפות שיוצרות פליטים
מספר הפליטים הפוטנציאליים לבדו גדול ממספר התושבים בישראל (יהודים וערבים יחד).
מספר מהגרי-העבודה הפוטנציאליים גדול פי כמה וכמה ממספר התושבים בישראל(יהודים וערבים יחד).
מדינת ישראל היא המדינה המערבית היחידה שאפשר ללכת אליה מאפריקה
מדינת ישראל שואפת להיות מדינת לאום של העם היהודי
ללאום היהודי יש מחויבות עקרונית לנושא של טיפול בפליטים, לאור ההיסטוריה
כמעט בלתי אפשרי לזהות מיהו פליט ומיהו מהגר עבודה (זה אפשרי ביחס לבודדים, אך לא כשמדובר בקבוצה גדולה כ"כ).

אמיר

למעלה