"לגיון זרים"

amir_aikido

New member
להמשיך

מהתיאור של הבעיה, נובעות מספר מסקנות:
ישראל חייבת ליצור לפליטים / מהגרים אינטרס לעזוב
לישראל יש אינטרס בשיפור המצב שם

מכל הפתרונות שהוצעו, אני חושב שהגישה של החקלאים היתה הכי נבונה:
צריך לתת לפליטים לעבוד בחקלאות ומקצועות דומים, תוך שמלמדים אותם חקלאות מתקדמת ומקצועות אחרים, שיקדמו את המצב באפריקה.
לפתרון כזה יש מספר יתרונות:
- מצמצמים את מספר מהגרי העבודה הכולל (לא מביאים מהגרי עבודה בתשלום במקביל).
- הפליטים לומדים מקצועות שיעזרו באפריקה בעתיד
- לפליטים יהיה עיסוק ודרך להרוויח כסף
- מצמצמים את התחרות של הפליטים / מהגרי-עבודה בתושבים הקיימים

הבעיה בפתרון הזה - למה שהפליטים / מהגרי-עבודה ירצו לחזור?

הצעתי לפתרון - כחלק מההסדרה של המשרות, לשמור להם חלק משמעותי מהמשכורת כפיקדון אצל המדינה עד שהם עוזבים.
במקביל, ישראל צריכה לחפש דרכים לשפר את המצב בחלק ממדינות אפריקה.

גם גישה כזו לא תספיק, ללא גדר גבול ושאר אמצעים שיקשו מאוד את הכניסה לכאן.

אמיר

העוג

New member
לגבי כוכבים 7 ו8

חלק מפתרון הבעיה וגם מפתרון בעיית המצפון היהודי שלנו הוא שמדינת ישראל צריכה להפסיק להוריד את הראש במחווה היהודונית הטיפוסית, וגם להשתחרר משיקולי 'ריאל פוליטיק' שבמילא לא עובדים ולהפוך להיות המדינה הצעקנית ביותר נגד משטרים דיקטטוריים בעולם. מה גם שלרוב הם בכל מקרה נגדנו.
היינו צריכים להיות בחוד החנית נגד מדינות כמו סודאן, איראן, סעודיה, היינו צריכים להשמיע קול נחרץ נגד מה שקורא בסוריה, אנחנו צריכים לשאוף לעזור לפליטים בארצותיהם או סמוך לארצותיהם, וכנ" למהגרי עבודה פוטנציאלים להשקיע את כל הכסף שמפונטז על מענקי עזיבה לעובדים זרים בסיוע להקניית מיומנויות והשקעה ביוזמות בארצות שמהם הם באים אלינו.

ינוקא1

New member
אני מסכים מאוד עם הניתוח של אמיר את הבעיה.

עכשיו בוא וננסה להציע פתרונות שנמצאים בטווח שבין "גירוש כולם" לבין "מדינת כל אזרחיה" (שגם אלו הם פתרונות).

פתרון לפליטים צריך לכלול :

1. שלא ישתלם להם להגיע הנה (ברמות כאלו שכל מי שאינו פליט ידע שאין לו מה לחפש כאן).
2. יחס מוסרי והוגן למי שהם כן פליטים בהתחשב בהסטוריה שלנו.
3. שמי שיגיעו הנה לא יעלו את רמת הפשע והאלימות - זאת על ידי כך שתהיה להם מסגרת שתקלוט אותם.

אני חושב שהפתרון שהצעתי עונה על הקריטריונים הללו - אם הישום יהיה כראוי :

1.מי שיודע שישר כשהוא מגיע הנה הוא נכנס לכמה שנים טובות למסגרת צבאית , יחשוב פעמיים האם כדאי לו לבוא.
2. המדובר ביחס הוגן , כל אזרח במדינה מחויב בגיוס (או אמור להיות מחויב). אז מתיחסים אליהם בדיוק כמו לאזרחים וכמובן הם מקבלים אש"ל וכו'. מי שהוא באמת פליט לא צריך לבוא על זה בטענות.
3. מסגרת שקולטת ועוקבת אחריהם ודואגת להם.

(גם כשאני מדבר על "מענק נדיב" - זה אך ורק אחרי שמישהו יתרום נניח 5 שנות שירות , יקבל בסוף מענק.
כך שזה לא "תמריץ" רציני אלא יציאה ידי חובה).

לגבי לקלוט אותם כעובדים זרים -
הלוואי. אני חושב שאם זה אפשרי זה גם פתרון טוב.
הבעיה היא שגם שם זו לא ממש "מסגרת" , אינך יכול לעקוב אחריהם , אינך יכול לוודא שמחציתם לא הולכים לפשע.
כמו כן כבר יש כאן מספיק עובדים עם אישורים עד לתחילת השנה הבאה לפחות , אני מניח.

וגם כך יבואו הנה עוד ועוד "עובדים-פליטים" כאלו. כך שלא פתרת את הבעיה אלא דחית אותה.

ommerl

New member
זאת לא הבעיה

הבעיה היא שממשלת ישראל לא מחפשת שום פתרון. מתייחסים אליהם כאל אוויר.

למעלה