לגור עם ההורים

m i t a l y

New member
לגור עם ההורים

אני מעולם לא חייתי עם הורי באותו בית. תמיד תהיתי איך זה לחיות עם ההורים, האם זה עדיפה הצורה בה חייתי אני - הלינה המשותפת - או הצורה בה גדלים כל הילדים בד"כ? באיזה גיל עזבתם את בית הוריכם ועברתם לחיות לבד/עם בן/בת זוג? ומה היתה הסיבה לכך?

גם בן זוגי ../images/Emo26.gif

הוא תוצר של לינה משותפת, וניתן לומר שמדובר בטראומה. אני לא מאמינה שילדים בגיל הרך צריכים להתנתק בערב ובלילה מהוריהם (הרי בבתים רבים הילדים ממש ישנים עם ההורים עד גיל 4 או 5).בחודשים האחרונים מתקיימת תערוכה במוזיאון תל אביב על נזקי הלינה המשותפת, והעובדה שגם בקיבוצים היא עברה מן העולם רק מלמדת על היותה אכזרית לכולם, הורים וילדים כאחד. אני, לעומת זאת, גדלתי בעיר, אבל גם התנאים בבית הורי לא היו אידיאלים. בביתי לא הייתי מוכנה שילדי ישנו מחוץ לבית, וכשהיו קטנים לא עזבנו אותם אפילו ללילה אחד. אני עזבתי את הבית כשהתגייסתי לצבא, אחר כך לימודים בעיר מרוחקת ונישואין. הילדים שלי עזבו את הבית בגיל יותר מאוחר, כאשר עברו לגור עם החבר/חברה שהפכו במשך הזמן לבני זוגם הרשמיים. צעירים רבים דוחים את היציאה מהבית היום בגלל מספר סיבות: מצב כלכלי טוב, שפרושו דירה מרווחת להורים והרבה פרטיות לצעירים. מספר רב של מוסדות להשכלה גבוהה המאפשר לימודים ליד הבית. יוקר המחיה ההולך וגדל והעלאת רמת הדרישות של הצעיר. כסטודנטית גרתי בדירה שכורה של שני חדרים, עם עוד חברה בחדר קטנטן. הסטודנטים היום רוצים חדר משלהם, רכב ותנאי מחיה נוחים יותר. ולבסוף,סובלנות רבה יותר של ההורים למערכות יחסים אינטימיות של הבן/הבת עם חבר/חברה בתוך כתלי הבית.

החתולית

New member
האקס שלי גדל בקיבוץ

וכמו רבים אחרים שגדלו בלינה המשותפת, הוא חסר כישורי הורות לגמריי. גם הוריו חסרים את הכישורים הללו, היות שמעולם לא למדו לגדל את ילדיהם, ששהו בבתי הילדים. אני גדלתי בבית לא בריא, עם אב מכה ואם שלא היו לה הכוחות להגן עלי, עד שקמה והתגרשה ממנו כשהייתי בת 19. למרות זאת, כישורי ההורות שלי טובים בהרבה מאלה של אבי בני. את בית אמי עזבתי בגיל 27 למגורים משותפים עם מי שהיה אישי החוקי.

החתולית

New member
פשוט מאד

יש לי בן זוג שאיני נשואה לו, והיה לי בן זוג לו הייתי נשואה. היות שאיני חפץ - אני לא רואה שום סיבה שיהיו לי בעלים.

49צהוב

New member
וגם אני גדלתי בבית ילדים מגיל 0

למרות זאת אני חושבת שכישורי ההורות שלי הם לא רעים (התוצאה בכל אופן בסדר גמור) לא זוכרת טראומות רציניות וזוכרת שבגיל העשרה המוקדם תהינו איך יכולים להיות 24 שעות עם ההורים ש"חודרים לנשמה" ולא נותנים לך לעשות מה שאתה רוצה- בכורי יצא מהבית למגורים משותפים בגיל 15 לערך- לומר ששמחתי לא יכולה להגיד- בעצם פחדתי למדי כי ידעתי בדיוק מה יכולים נערים בלי השגחה לעשות הוא כבר גמר צבא- ורק עכשו הוא מגלה, שכל מה שחששתי ממנו קרה. (קצת סמים,-קלים, קצת שתיה, נרגילה, נערות, והתחמקות רבה מבית הספר) צעירי עדיין בבית- נראה מתי הוא יעזוב- אבל לו יש את כל תנאי הלוקסוס- חדר נפרד ולבד והורים עם הרבה סבלנות

ashlaya

New member
מכירה לינה משותפת רק מסיפורים

טוב כי נולדתי בעיר אני עזבתי את הבית אחרי הצבא בהתחלה גרתי עם חבר אח"כ עברתי לגור לבד 5 שנים גרתי לבד לא הסתדר לי בכלל לגור עם ההורים אבל לדעתי זה קשור גם להורים איזה אופי יש להם וכו

לגור עם ההורים

בבית הורי היו 2 חדרים חדר שינה וסלון עם ספה נפתחת שבלילה שימש כמיטה להורים. חיינו בעצם 4 נפשות בחדר אחד 2 בנים ו- 2 בנות. (אחותי הגדולה יצאה בגיל 14 בערך ל"חברת נוער" בקיבוץ מרחק שעה נסיעה מהבית. היא (כיום בת 56) "בוכה" במשך שנים - שההורים בעצם זרקו אותה מהבית לחברת נוער. אני לעומת זאת "התעמתתי איתה" ואמרתי לה שאין לה מה להתלונן כי בבית היה מצב קשה מאוד ולא פעם ארוחת הערב שלנו הייתה פרוסת לחם עם מרגרינה וסוכר. אני לא זוכרת הרבה מאכלי בשר (גרנו במושב השכנים גידלו ירקות ואכלנו הרבה ירקות מבושלים וביצים (היו עופות בחצר)ולפעמים בשר עוף - חמתרנגולות שהסתובבו בחצר המצב בבית היה כל כך קשה שכל חופש סוכות כל חופש חנוכה ובוודאי כל החופש הגדול - כל שנה - היינו נוסעים לסבים שלנו והעברנו אצלם את החופשות. כי בבית לא היה אוכל. תמיד קיבלנו בגדים מהמשפחה - העבירו מאחד לשני. אחותי לעומת זאת בחברת הנוער - אכלה בצורה מסודרת, הייתה לה "משפחה מאמצת" במשק, ולפעמים אפילו נסענו אליה למספר ימים - שוב כי בבית המצב היה קשה. אז אולי בקיבוץ יש משבר של לינה משותפת אבל אין משבר של מחסור ורעב.

זכרונות מבית אבא ../images/Emo82.gif

את מתארת מצב מאוד מוכר. אחותך חשה פגועה (וסוחבת זאת עד היום) על שהיתה צריכה לעזוב את הבית בגיל כל כך צעיר, ואת לא מבינה על מה היא מתלוננת. מסתבר (ואני מכירה גם בני שמונים הכועסים על הוריהם בגלל דברים דומים) שהגיל לא מיטיב עם הפגיעה הראשונית, ולהגיון אין כאן כל תפקיד או מעמד.

pf26

New member
בית ההורים

אבי "בוגר" הלינה המשותפת והיה אבא נפלא. מה שכן, הוא היה טיפוס סגור ועצור. אימי עזבה את הקיבוץ יחד איתי כשהייתי בת שנה, כדי להמלט מהלינה המשותפת. דוקא כילדה אני זוכרת שמאד קינאתי ב"בני הכיתה" שלי שישנו בבית ילדים, ובחופשים נהגתי להצטרף אליהם. את בית אמא עזבתי אחרי הצבא, ועברתי לקיבוץ של אבא. האם זה נחשב "לצאת מהבית"? לא בטוחה. החלפתי בית קשה בבית חם ואוהב. בהמשך עזבתי את הקיבוץ ועברתי לחיות עם בן-זוגי בחוץ, בעיקר כי לא ראיתי את עצמי מנהלת חיי זוגיות טובים בקיבוץ. לא מצטערת לדקה. אני מסופקת אם היינו נשואים היום, לו נשארנו בקיבוץ.

גלבועא

New member
יש יתרונות ויש חסרונות

יש מי שקם באמצע הלילה לטפל בך, אך באותה מידה יש מי ששולט על חייך, בוודאי בדרך בה אני גדלתי בחדר אחד עם עוד 3 אחים.

מואה1

New member
לגור עם ההורים

היי אספר לכם מהצד ההפוך כהורה. אני אם לשלושה בנים הבכור בן 26 ועזב רק לפני שנתיים את הבית לגור עם חברתו.איתי בבית נשארו בן-22.5 ובן הזקונים בן 5.5 כשהבכור עזב כאבתי כי אני מאוד מחוברת לילדי.אבל התנחמתי בנותרים בבית ובעובדה שהוא גר איתי באותה העיר והזמינות לפגוש אותו היא גדולה. הבן השני . החליט אף הוא לעזוב את הבית וגם את העיר .וביקש ממני:אמא אל תעצרי אותי. כוונתו הייתה שידע שיהיה לי קשה ושלא "אתבכיין" כדי שלו עצמו לא יהיה קשה. תמיד ידעתי ואני מאמינה שכל הורה יודע שמגיע זמן שבו כמאמר השיר " הגוזל פורש את כנפיו ועף לו מהקן " והוא אכן עזב לפני כשבועיים. גם לו וגם לי הפרידה הייתה קשה בכינו שנינו אנחנו אמנם נתראה אבל לאיזור שהוא עבר לגור אני מגיעה רק פעמים בשנה ואני מאמינה שכבחור צעיר שעובר לעיר חדשה ועבודה חדשה וחבר'ה חדשים החיים הופכים להיות עסוקים ושניתראה לא בתדירות כמו שאני הייתי רוצה ותודה לאל על המצאת " תוכנות המסרים ו הטלפונים " (חחח) קשה לי מאוד הוא חסר לי הוא החבר הכי טוב שלי ואני מאמינה (כי הוא אמר) שאני החברה הכי טובה שלו. אבל גם אני בצעירותי עזבתי את בית הורי ואני מכירה את ההרגשה של להיות אדון לעצמך. כמה שזה היה חשוב לי אני אמנם עזבתי כי היה לי לא טוב וכי לא נתנו לי להיות עצמאית עזבתי תיכף אחרי הצבא הנסיבות שונות. ואני יודעת כי עזב למען עצמו להתקדם בחיים וללמוד אם זה היה תלוי בי ואני אומרת את זה כאם הייתי רוצה תמיד שילדי יהיו בסביבתי אני לא אם חטטנית או מציקה.אבל היה לי טוב לדעת שהם באיזור שאוכל לראותם מתי שיעלה בי הרצון.אבל זה לא תלוי בי זה רצונם ואני מכבדת את זה. וכל שנותר לי זה לאחל לילדי שלי שרק יהיו מאושרים ושיצליחו מצטערת אם הארכתי כל כך בדיבור . תודה על ה"הקשבה" יום טוב לכולם.

m i t a l y

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שיהיה בהצלחה לך ולכל משפחתך... את מוזמנת להישאר עמנו...

למעלה