לגור עם בן הזוג...

noamko80

New member
לגור עם בן הזוג...

הכרתי את בין זוגי לפני חודש והקשר בינינו נעשה לרציני די מהר. אנחנו משוחחים כל יום, מבלים ביחד הרבה, הוא ישן אצלי ואני סופשבוע אצלו.
הכל טוב ויפה אבל אתמול באיזו שיחה על איזה משהו לא קשור לזוגיות שלנו הוא שאל אותי "כמה זמן אני מתכוונת להשאר בדירה הזו?" עניתי לו "לא יודעת. אולי עוד כמה שנים".
אומנם אנחנו רק חודש ביחד אבל עוד חודשיים השכירות שלי מסתיימת ונדמה לי שטוב לו שהוא בבית שלו ואני בשלי.

אשמח לשמוע אצלכם איך הייתה ההחלטה שלכם למגורים משותפים ואחרי כמה זמן.

Blue Rose

New member
למה לא לדבר איתו?

זה ברור שזה שלב מוקדם בקשר, אבל אם נוצר המצב ושניכם סקרנים מה ואיך יהיה- אין סיבה לא לבדוק את זה...או לפחות להעלות את השאלה.

שניכם רגילים לגור לבד, כך ששניכם תצטרכו לעשות ויתורים. זה מכשול לא קל לקשר שעוד בחיתוליו- אבל אם מצליחים לעבור אותו זה מאוד תורם לחיזוק וביסוס הקשר.

אם זה לא מתאים- עדיין...פשוט מעריכים את השכירות, אבל לדעתי- שווה לפחות לחשוב על זה לשניה- ולא להיפגע אם הוא או את חושבים שזה מוקדם מידי.

מבחינה פרקטית בלבד, אם נוח לך להיות אצל ולו אצלך, לא קשה להגיע לעבודה וכו'...אין כל סיבה להחזיק שני נכסים, אבל צריך לבוא מוכנים למשהו כזה. להסכים על מי משלם על מה וכמה- שזה לא מה שיפריע לכם.

כשעברתי לגור עם בעלי (לפני 15 שנה אני חושבת...) היו לי חששות, בצד הכלכלי הפחיד אותי ריבים וכו'... החלטנו (אבל אז היינו אחרי קשר של שנה ומשהו) לאחד חשבון בנק. כשאנחנו חיים יחד, הכסף שלנו התנהל יחד.
כך זה מאז ועד עכשיו...זה קל מאוד כקיבוצניקים שמרוויחים בדיוק את אותו תקציב. במקום בו יש שתי משכורות שונות - אחד עלול להרגיש שהוא תורם יותר מהשני..או מצד שני שבגלל שהוא מרוויח יותר- הוא צריך לתרום יותר... קיצר- אצלי החיים הקיבוציים מאוד תרמו. בעולם החיצון- צריך למצוא את הדרך הנכונה לכם.

שיהיה בהצלחה בקשר...כל השאר כבר יסתדר...

רוזי! נודדת במחשבות לתחילת הקשר עם בעלי האהוב...

Maldini Girl

New member
אני יכולה להגיד לך

ש"בעייני זה מוקדם מידי" או "ברור, לכי על זה!" אבל אני לא מכירה את טיב האופי שלכם.
אני רק אגיד לך משהו בכ"ז:
לגור עם מישהו בדירה, בעייני, זה לא עניין פשוט. אני לפני שנתיים גרתי במשך שנה עם שותף בדירה, חבר ילדות, בחור מתוק לאללה, שהרגשתי מאד בנוח איתו. ברמה של- לצאת מהמקלחת עם מגבת ולצעוק "יש ג'וק במקלחת!!! תהרוג אותו!!"
אני יודעת שיש הרבה אנשים (מניחה שבעיקר צעירים וסטודנטים) שגרים בדירות עם שותפים שהם לא בהכרח מכירים, אבל אצלך זה לא המצב. מדובר בבחור שאת יוצאת איתו. ורק לפני כמה ימים העלית פה הודעה שכתבת שאת חוששת ממה שיחשוב עלייך אם תעלי במשקל.
השאלה שלי היא בעצם, אם את חושבת שאת מרגישה מספיק בנוח כדי לגור איתו, שזה אומר להיות איתו חלק מאד גדול מהיום, לדעת שהוא יראה אותך כשאת קמה בבוקר, ואחרי שאת יוצאת ממקלחת, וכשאת במחזור ועצבנית, ואני לא שואלת את זה כדי לנסות להוריד אותך מלגור איתו, אלא בגלל שאת העלית את השאלה שלך לפני כמה ימים.
אם את מרגישה מספיק בנוח איתו, אז כנראה שיהיה לכם מצוין. אם לא, אולי כדאי לחכות עם זה עוד קצת.

מיצמיץ27

New member
תעשי מה שאת מרגישה

לדעתי אין חוקים זה יכול לקרות אחרי שבועיים/חודש/ שנה.
אם את מרגישה שהקשר שלכם ממש קרוב ואת רוצה להתקדם צעד נוסף לדעתי כדאי לגור יחד.
תלמדו אחד על השני יותר תראו איך אתם מסתדרים ביום יום ובשיגרה. (יהיו הרבה ויתורים שתתמודדו איתם בדרך)
וכמו שרוז רשמה כדאי מראש לקבוע את עניין התשלומים שלא יהיה תסכול שאחד נותן יותר מהשני.

בהצלחה! :)

GiraffAdida

New member
זה מאוד אינדיווידואלי. >

יש לי חברה שהכירה את בן הזוג שלה, התאהבה מעל הראש, ולאחר כ-3 חודשים עברו לגור ביחד...
אני ובן זוגי, לדוגמא, עברנו לגור ביחד אחרי שנה וכמה חודשים. גם אני גרתי בדירה משלי לפני שעברנו לגור ביחד, ואפילו שלא הסתיימה תקופת השכירות שלי בדירה - הפרתי את החוזה כי הרגשנו שזה הזמן לעבור לגור ביחד. רצינו להתחיל למסד את הקשר, לקחת אותו שלב אחד קדימה, להיות ביחד בכל יום ובכל דקה

המטרה של מגורים משותפים ביחד הם לא כדי "לחסוך עלויות" או "כדי לא לחדש חוזה בדירה הנוכחית" אלא פשוט - כדי לגור ביחד! כזוג! לא כשותפים לדירה...
ה
אם את מרגישה מספיק בנוח ליד בן זוגך? אני לא יודעת עד כמה את נפתחת במערכת יחסים לאחר חודש, אבל אני אישית בשלב הזה לא הרגשתי מספיק בנוח להסתובב עירומה בבית, לגלח לידו רגליים, להתקלח לידו וכו'.
אם את כן מרגישה בנוח לעשות לידו את כל הדברים האינטימיים שאת עושה כשאת לבדך בבית, ואם את מרגישה שמערכת היחסים הזאת מתכוונת לכיוון רציני, ואף של חתונה - אז לכי על זה! ;)
האם את מכירה את בן זוגך מספיק טוב? האם לדעתך חלוקת המטלות בבית תתחלק ביניכם שווה בשווה?
החסרונות שיש בלגור ביחד בשלב מוקדם של מערכת היחסים הם: הסקרנות והגעגוע של ההתחלה - קצת נעלמת... אין כ"כ למה לצפות... והחשש הכי גדול: התרגלתם לדירה שלכם ואחד לשני, איבזרתם את הדירה ומיקמתם את החפצים שלכם, ופתאום יש אי התאמה ביניכם שלא צפיתם - ומה עכשיו? להתחיל לארוז ולעבור דירה שוב??? אז יש זוגות שנשארים רק בגלל "הנוח והמוכר" ובגלל שהדירה קצת "אוחזת" בהם ובכך הם משכנעים את עצמם שצריך להשאר ולא לעזוב, כי רק הרגע עברנו לור ביחד ואולי זה ישתנה בעתיד...

בכל מקרה , לדעתי האישית - מגורים משותפים הם צעד לפני חתונה והקמת משפחה. זה לא בהכרח חייב לבוא מיידית אחרי מגורים משותפים, אבל זה בדרך לשם...

בהצלחה!

למעלה