לגור ולעבוד שנה בגרמניה- עזרה.

T o m a t o

New member
לגור ולעבוד שנה בגרמניה- עזרה.

שלום, לאחר שאני אסיים את הצבא אני מתכנן לטוס למדינה באירופה- כנראה גרמניה. אבל התכנון הוא לשהות שם בערך שנה. אין לי שום אזרחות זרה והייתי רוצה לדעת מה אני צריך לעשות על מנת שאני אוכל לשהות שנה במדינה וכמו כן לעבוד בה ולכלכל את עצמי. אני צריך אישורים מיוחדים? אני צריך לבצע משהו מיוחד? אני אשמח לקבל את עזרתכם. כמו כן מה דעתכם על הרעיון?, איזה עיר או עיירה אתם ממליצים לי לעבוד ולגור?, מה הדברים הייתרונות ומה החסרונות? תודה רבה.

אלוניס

New member
גרמניה אינה מדינת הגירה

ולכן בלי שתהיה רשום ללימודים כלשהם או תשהה אצל בן זוג גרמני - לא תוכל לקבל אשרת שהייה ועבודה. בגרמניה יש 12% אחוזי אבטלה. אף אחד לא יחכה לך עם שטיח אדום. לגבי האפשרויות ללמידת גרמנית בגרמניה - אפשר לעשות חיפוש בגוגל וכן יש הרבה מידע בפורום "לומדים בחו"ל". תצטרך לחסוך לא מעט כסף. כי לימודי קורס שפה עולים בין 700-1700 אירו לכל רמת שפה, תלוי בבית הספר ורמתו. וזה לפני עלויות מחייה בסיסיות. אשרת סטודנט תאפשר לך לעבוד - אבל די מעט שעות. קרא גם בשורת הטאגליינס את מה שכבר נכתב על עבודה באירופה.

Buttercup p

New member
לפי העלויות האלה נראה שעדיף ללמוד

את השפה כבר בארץ ולהגיע לשם יחסית מוכן...

T o m a t o

New member
שהייה קצרה יותר

מה לגביי שהייה של 4 חודשים למשל? האם צריך אישור מיוחד- לא בהכרח לעבודה אלא לתיירות בלבד? תודה.

אלוניס

New member
אשרת תייר

היא רק ל-3 חודשים ואסור לעבוד. העבודות שמי שמסתכן כן מוצא הן כמו של כל עובד זר בארץ. למה לך?

למעלה