לגור בלונדון.

LolaJustMight

New member
לגור בלונדון.

שלום, אני בת 21 ומעוניינת להתחיל את התהליכים של הגירה ללונדון. השאלה שלי היא יחסית פשוטה, אם כי אולי התשובה לא תהיה. אין לי תואר, אין לי הכשרה מקצועית לשום דבר,הדרכון שלי ישראלי ואין לי משפחה או משהו דומה באירופה שיכולה לעזור לי עם מידע רלוונטי. אני מודעת לעובדה שאני אצטרך אישורי עבודה, ויזה וכו'. השאלה שלי היא איך אני משיגה אותם, או לפחות מתחילה את התהליך. אם בכלל יש לי סיכוי או שאני צריכה להניח לחלום הזה עד שאסיים את התואר הראשון וארכוש ידע במקצוע אמיתי. אשמח לתשובות.

supercalifragi

New member
תתחילי בלעבור

על הודעות קודמות בפורום יש כאן המון על מיקרים של אנשים חסרי אזרחות של אחת ממדינות האיחודץ עקרונית אין לך הרבה סיכוי לצערי הרב הדרך הכי טובה היא ללכת ללמוד באחת ממדינות האיחוד ולזרום משם

מנקודת מבט של מישהי שם

אני בגילך, אני לומדת בלונדון כרגע.. וכן זה היה חלום גדול שלי אני לא רוצה להרוס אבל יש דברים שכדאי שתקחי בחשבון בהנחה שאת תהיי במצב דומה (=נוסעת לבד) כסף, צריך הרבה. מחייה, מגורים, תשלומים לבירוקרטיות כאלו ואחרות הלבד הזה קשה. הכרתי פה אנשים אפילו שדי קרובים אלי יחסית, זה עדיין מרגיש די לבד וזה קשה, במיוחד אם לא תהיי במסגרת כלשהי שבה מכירים אנשים הכל הכל פה זה בירוקרטיה. אולי זה גם בישראל ככה ואני לא מודעת אבל פה זה מרגיש יותר.. מתוסבך ומסובך. במיוחד שהם עובדים לפי נהלים וחוקים מסויימים וברוב המקרים לא חורגים מהם אני ממש לא מנסה לבאס אותך, הייתי במצב דומה לשלך, הייתי סגורה על זה ב100% ולא הייתי מוכנה לוותר למרות שהיו המון קשיים בדרך אבל מצד שני זה ממש לא פשוט, וגיליתי את זה על בשרי.. מחלום שהיה לי להיות פה וכמה שדיברתי על לונדון עכשיו אני רואה את הצד הפחות יפה בה ובמחייה בה. מצד שני כן, זאת חוויה, מכירים אנשים מכל העולם, מתנסים בדברים שבישראל לא בהכרח היה אפשרי (למשל מאכלים שאין בישראל או שקשה להשיג) ולראות הופעות של להקות שממש אוהבים שאף פעם לא יגיעו לישראל.. יש את שני הצדדים וצריך לחשוב מבחינת איך להגיע לדעתי את יכולה לנסות להגיע בהתחלה בתור או-פר , אני לא יודעת בדיוק מה צריך לעשות כדי להתקבל לכזה דבר או לימודים של שנה אם את יכולה להרשות לעצמך, אני כרגע עושה foundation אלה לימודי שנה אבל יש גם עוד קורסים אחרים או...להתחתן עם מישהו

LolaJustMight

New member
לימודים

כרגע אני מנסה לאגור כמה שיותר מידע על לימודים בלונדון או מחוצה לה. ובקשר לזה יש לי כמה שאלות. אני יכולה לקבל ויזת סטודנט, לפי מה שהבנתי, אחרי שאני מראה הוכחות שאני רשומה בלימודים וששילמתי חלק משכר הלימוד לשנה הראשונה. השאלות שלי הן איך המלגות עובדות? אם יש לי סיכוי לקבל אחת? אם והתמזל מזלי האדיר לקבל אחת מהמלגות, מה הן מכסות, בדרך כלל?, אם תוכלו להצביע לי על אתרים וכו' שישכילו אותי קצת יותר. אגב, אני מעוניינת בלימודי תואר ראשון באומנות/עיצוב/אנגלית. (אני אלמד את כל השלושה בסופו של דבר, לא דחוף לי מה הראשון.) ואחרי שקראתי את הלינק שפרסמתם כאן, יש לי אנגלית ברמה יחסית טובה,אני מדברת, קוראת וכותבת שוטף. יש לי תעודת בגרות יחסית טובה, אבל מעבר לכך אין לי כלום. יש לי כסף שחסכתי והורים שמוכנים לעזור לי בכל בעיה כלכלית שאקלע אליה, אבל אני מנסה לברר מספיק ולעשות מספיק מחקר בשביל שאני לא אצטרך להגיע לכדי זה. וכי אני לא רוצה שיצלבו אותי כמו הזוג הזה שם, זו לא גחמה, זו לא החלטה של רגע וזה לא משהו שאני לוקחת בקלות. הייתי בלונדון לבד בשביל לנסות לראות אם אני יכולה לגור שם, במקום מלון השכרתי דירה קטנה ומצ'וקמקת, תיחקרתי מקומיים וישראלים שפגשתי בקשר לשעות עבודה, שכר דירה וכו'. עשיתי תחקיר ראשוני. עכשיו אני רוצה את התאכלס, את כל הבירוקרטיה, את כל מה שאני צריכה לעבור בשביל להיות שם. אני ברצון אדמם אזיע ואבכה על התהליך הזה. לא משנה כמה זמן הוא יקח, אני רוצה לעבור אותו. תודה מראש :)

גוזליה

New member
Hi Lola

Firstly, I apologise for the English as I do not have Hebrew keyboard on this computer. Secondly, no one is crucifying anybody- we try to give information and answers if we have them, and to prevent people from doing things that are illegal and/or stupid.... but this is not the case with you- I am very happy you're doing this slowly and checking all of your options. NOW: bursaries (milgot) and other information: http://www.direct.gov.uk/en/Educati...dentFinance/Applyingforthefirsttime/DG_171571 there is loads of information on that website, have a look around education in London: http://www.studylondon.ac.uk/ hope this helps! good luck....

eyshap

New member
כמה עצות קטנות על לונדון

אני עברתי ללונדון לפני חמש שנים, וכללי האצבע שלי למעבר (וכרגע אני מתעלם משאל הויזה, כי אני מניח שאת תמצאי בית ספר ותירשמי ללימודים): 1. לעבור בין אפריל ליוני בלבד - זה נשמע מצחיק, אבל לונדון משתנה בטירוף בין העונות. החל מחודש אפריל החיים פה מתחילים לצאת מדיכאון החורף, יש יותר אור, וזה הזמן להתחיל תהליך של קליטה. איפשהו עכשיו הכל נכנס לדיכאון חורף, מה שזה אומר שיהיה לך חצי שנה למצוא לעצמך חברים, הרגלים, שיגרה וכדומה... אני עברתי באוקטובר וחטפתי דיכאון כמעט באופן מיידי כשהחליפו את השעון. 2. לעבור לדירה עם שותפים זרים- יכול להיות שהיה לי מזל, אבל אני תכננתי לגור לבד (עברתי כשהייתי בן 30 והתרגלתי לחיות בתל אביב הדירה משלי). עברתי לגור בחדר בדירת שותפים עד שאני אמצא את דירת חלומותי ונשארתי לגור שם שנה במקום. עד היום החברים הלא ישראלים הכי טובים שלי הם השותפים שהיו בדירה הזאת 3. לא להתבייש להתקפל חזרה לארץ אם את לא מרוצה. פגשתי פה מספיק אנשים שנשארו פה כי הם התביישו לחזור לארץ, זה ממש נושא מטופש לדעתי.

UKjewishboy

New member
ממש שרופה על לונדון? ../images/Emo12.gif

קודם כל אני רק ממליץ לבדוק במשפחה אם יש סבא או סבתא ממדינה אירופאית כי זה יכול להקנות לך אזרחות אירופאית שלא תגביל אותך בשום צורה לחיות בבריטניה באופן חופשי, בלי הגבלה, בלי לשלם המון כסף על ויזה ועוד. המערכת בלונדון בהחלט הרבה יותר נוחה בישראל ובהנחה שאת לא דתיה אז זה בהחלט מקום לא רע בשבילך (אם את דתיה אז אני ממש ממליץ לך להתרחק מכאן, אלא אם את חרדית) חבל שאין לך תואר כי אז היית יכולה בגיל צעיר לקבל ויזה של HIGHLY SKILLED MIGRANT ולעבוד חופשי בבריטניה, אבל בשביל זה צריך תואר (שני אאל"ט)... שיהיה לך בהצלחה!

למעלה