לגור ביפן

dolphiness

New member
לגור ביפן

אלה מכם שגרים/נמצאים/היו ביפן.... אני בעצמי מתכננת להיות שם כמה שנים. נראה שהכי כדי לתרגל יפנית ביפן. anyway, מה שמעניין אותי הוא איך מקבלים גאיג'ינים ביפן? בטוח שאצטרך לעבוד שם.... מה הסיכויים שלי למצוא עבודה בהנחה שהיפנית שלי סבירה??? (ולא בתור מורה לאנגלית או מוכרת בבאסטות!)
אני יודעת שיש תחרות מטורפת בשוק העבודה,אבטלה סמויה ומחירי מחייה רצחניים. פתיחה גרועה למדי.
אה! ושאלה אחרת...ככל שאני קוראת יותר על התרבות היפנית (ממליצה לכם על הטור של איריס ז'ורלט בynet, היא ממש חמודה), אני יותר מבולבלת ... איך יודעים מה נחשב כ"התנהגות ראויה/בלתי ראויה".
סתם, סיטואציה טיפשית: אני מעוכה בתוך מעלית עם 10 איש ואני צריכה להתעטש.
בכלל, היפנים מצפים מזר להתנהג כמו יפני???

fwave

New member
בשום אופן לא לקנח אף בפומבי!!

מצד שני, את זרה, מותר לך הכל. את רק תקבלי מבטים. ואולי גם זה לא.

dudusela

New member
באמת אסור לקנח את האף?

אולי בגלל זה הסתכלו עליי מוזר שם... האמת שלא נראה לי שיש בעיה לקנח את האף או לירוק ברחוב. ראיתי המון יפנים שעושים את זה ואם הם עושים את זה אז מותר גם לג'איג'ינים. הרחוב היפני לא כל כך שונה מהרחוב הישראלי אולי בגלל שזה רחוב ולא מקום שראוי להתנהג שם בנימוס.

fwave

New member
כך סופר לי.

האמת היא, שהרחוב שם הוא בהחלט לא דומה לרחוב בארץ. ישנן הרבה דוגמאות. למשל, עישון רק במקומות מוגדרים, ליד מאפרות. עוצרים, מעשנים, מסיימים וממשיכים. אם יש לך "מאפרה ניידת", אתה נעמד, מעשן, מאפר לניידת שלך וממשיך. הסבירו לי שלקנח אף בפומבי נחשב כדבר שלא ייעשה, למרות שראיתי פה ושם אנשים יורקים. אבל אף פעם לא ראיתי מקנחים. הם ימשכו באף עד שהם יגיעו לשרותים. עד כמה כל המידע הזה נכון, אני לא יודע... אבל אם היית שם, אתה יודע עד כמה הרחוב שם נקי... הלוואי עלינו...

למעלה