לגור איתי

chenchi

New member
לגור איתי

כן, רק עם עצמי ובלי אף אחד אחר בעולם שישאיר כלים בכיור, שערות במקלחת ויזהם את האויר שלי בטראנסים על הבוקר. בשעה טובה אני אורזת, אחרי תקופה קצרה ביותר עם שותפים, אחרי תקופה קצת פחות קצרה עם החבר- מגיע הדבר הטוב הבא- לגור לבד! אמנם לא הפעם הראשונה, אבל ההתרגשות עדיין ענקית. אז כבר שיגעו אותי עם מפתחות ופיקדונות, ויש לי עוד הובלה וניקיונות על הראש- באמצע המבחנים!!! אבל זה כל כך שווה את זה! והאירוניה הכי גדולה... השותף שבגללו אני עוזבת את הדירה הנוכחית כנראה עוזב גם...מסתבר שקשה לקיים את עצמך מחוץ לסינור של אמא כשהעבודה היחידה שלך היא ניקוי הבאנג.... אז מעכשיו- הבית שלי. החוקים שלי. החיים שלי. וחוץ מזה נעים מאוד להכיר אתכם- אני עוקבת כבר זמן מה ורק עכשיו יצא לי להחשף.

ברוכה הבאה ../images/Emo152.gif

אז קודם כל, תתחדשי על הדירה החדשה! נשמע שהשותף הקודם שלך לא היה מציאה כזו גדולה, אז במובן הזה לעבור למקום משל עצמך הוא ללא ספק שדרוג עצבני. היכן את מתגוררת? את מוזמנת לספר עוד על עצמך (מה את עושה, מה את אוהבת, מה שבא לך, ובכל מקרה את לא חייבת
) כדי שנכיר - וטוב שיצאת מן הצללים

chenchi

New member
תודה לכולם

עכשיו אני כבר בדירה החדשה והמקסימה שלי, וסוף סוף גם האינטרנט מחובר. הבעלבית מהדירה הישנה עוד עושה בעיות (יש לי פקדון בדולרים אצלו והוא מתחשבן איתי על וילון שהיה שייך לו בדירה ואני זרקתי). אבל מכאן הכל נראה יותר יפה ורגוע.... סוף שבוע מוצלח! ולשאלות הביוגרפיות: בת 25 , סטודנטית, טיילתי בהמון דירות, חדרים וקראוונים ברחבי הארץ- ועכשיו הזמן להשתקע בת"א עד סוף התואר( מקווה)- המשך יבוא.

snoopona

New member
מזל טוב

אני מקנאה ב ביותר. זו תמיד הייתה שאיפתי - לגור לבד. אומנם השותפים שלי יותר נחמדים משלך, אבל אין כמו לגור לבד. אני מייחלת לזה ביותר

אאאאחחח...אין כמו לגור לבד..

אני עושה את זה כבר שנתיים!! וזה הדבר הכי כייפי שיכול להיות. אבל!! וזה אבל גדול!! צריך תמיד לעשות חישוב האם אפשר לחסוך בתקופה הזו של "לגור לבד". כי אם את מוצאת את עצמך כל חודש מרויחה את אותו סכום שאת מוציאה...ולא מצליחה לחסוך ,אז בעוד 3-4 שנים את עלולה פשוט,להכות על חטא. האמיני לי. אני מכיר כמה כאלה שבאמת חיו בדירה שכורה,נהנו,עשו חיים...ואז כשהגיעו לגיל 28 למשל (אין לי מושג בת כמה את)...בהחלט מצאו את עצמם בדירה שכורה לבד,והכל סבבה...אבל בלי גרוש על התחת. ואז זה כבר נעשה הרבה יותר קשה בשביל ליישר קו עם אנשים מוצלחים אחרים. לכן,אני מאחל לך מכל הלב בהצלחה מהמעבר. וזה אחלה.מניסיון. אבל,חייבים לחשוב באמת על הטווח הרחוק. אז אחרי השנה הזו,עשי חישוב נוסף. ובכלל אני מקווה שאת מרויחה מספיק...וכל מה שרשמתי לא רלוונטי לגבייך. בהצלחה.

לקשמי

New member
הכי טוב לבד ../images/Emo13.gif

גם אני כבר שנתיים פלוס, גרה לבד, אחרי כמעט 3 שנים שגרתי עם שותפים לפני כן. ואכן, אין כמו לגור לבד. בהצלחה!

mipo

New member
אני חוסכת דרך תשלום המשכנת"א

מכיוון שנזקקתי למקום מגורים והגעתי למסקנה שאם אשכור דירה סתם אבזבז כל כסף מיותר שיהיה לי, החלטתי שעדיף לי להשקיע את אותו סכום שהיתי משלמת כל חודש כשכר דירה, בתור תשלומים עבור דירה משלי... כך כל העניין של החיסכון פחות מטריד אותי. לפחות יהיה לי בית משלי יום אחד. ובאמת אין כמו לגור לבד... לפעמים נדמה לי אפילו שזה יותר קל ונעים מאשר לגור עם בן זוג... (אבל בטח אני טועה)

לקשמי

New member
בת כמה את?

עד כמה שידוע לי משכנתא אפשר לקחת רק מגיל 30, האם זה נכון? בדיוק חשבתי על זה אתמול. אני עכשיו בת 29 וחשבתי על כך שבעוד פחות משנה אוכל כבר לרכוש דירה ולקחת משכנתא.

עדיין זה שונה מאוד

אני היום למשל משלם על הדירה שלי קרוב ל 2450 ש"ח..בכל חודש. וזו כבר שנה שנייה שלי. אני לא חושב שאני יכולתי לקחת את הסכום הזה ולמצוא דירה ראויה ,שאני אוכל לקנות אותה!! ואוכל גם לגור בה. בסכום הזה הייתי מוצא דירה מעופשת שלא ראויה לדיור. לכן,אני גר היום בדירת שלושה חדרים..דירה מאוד מאוד יפה. מאוד מאוד יפה. החישוב הזה שאת עשית,ממש לא נכון. אבל שיהיה

לקשמי

New member
2450???

טוב, אתה גר בדירת 3 חדרים. אני גרה בדירה זולה יותר של חדר אחד, ומן הסתם משלמת הרבה פחות. תשלום של משכנתא הוא כמו שכר דירה כך שאין הבדל מלבד העובדה שאתה משלם על נכס שהוא שלך.

tenen

New member
תיקון קטן,

את גרה בנכס שהוא של הבנק ולא של המשכיר לפחות עד שתסיימי עם המשכנתא... אבל זה עדיין יכול להיות רעיון טוב כי אם תשתקעי אח"כ בדירה אחרת תמיד תוכלי להשכיר את זאת :)

חחח...כן TENTEN....

תמיד אני מתפקע מצחוק שאנשים אומרים לי "קניתי דירה". זה בדיוק העניין....שאתה לא קנית! פיספוס אחד של תשלום משכנתא....ו.."הבית שלך" (כאילו שלך) עומד בסכנה. עכשיו,לחיות בחוסר וודאות כזה קרוב ל 20 שנה...(שבאמת זה עוד לא הבית שלך..שכל שנה אתה תלוי בכל מיני גורמים,אם תצליח לשלם את המשכנתא או שתיזרק לרחוב)---נראה לי יומרני מידי לאנשים שלא נחשבים לעשירים כ"כ. אבל זו גם הסיבה שיש כ"כ הרבה אנשים שלוקחים משכנתא ואחרי שלוש שנים,חמש שנים מתחילים לחפש נדבות מאנשים אחרים. תופעה בזויה

tenen

New member
עכשיו אתה קצת מגזים...

הלוואי והמצב שאתה מתאר היה נכון אבל הבעיה שהיום ההוצאה לפועל היא גוף לא מתפקד ואנשים יכולים לא לשלם את המשכנתא הרבה מאוד זמן לפני שיעקלו להם את הדירה, ואני אומר לצערנו מכיוון שמה שקורה הוא שבעל הבית מעדיף להאחז בתקווה שהוא יצליח להחזיר את החובות ומה שקורה הוא פשוט צובר חובות הרבה יותר גדולים ומי שמפסיד בסוף זה כולם, הבנק שלא רואה את הכסף שלו בסופו של דבר כי מה לעשות אין לאדם כסף לשלם אפילו אם ימכור את הבית הקונה - מכיוון שבסוף הוא גם הפסיד את הבית וגם חייב עשרות, מאות אלפי שקלים שהצטברו כחוב הציבור - מכיוון שמה שבסופו של דבר מייקר את מחיר המשכנתאות הוא שכל כך הרבה אנשים לא מצליחים להחזיר אותן

אולי קצת הקצנתי את זה....

הקצנתי את זה אולי במובן שאתה חי במשך 20 שנה....בחרדה שמחר תישאר ברחוב. ברור,שזה לא ככה...וגם אם אתה מפספס שני תשלומים או שלושה...אז עדיין אפשר להגיע להסדר עם הבנק. זו ההקצנה היחידה שלי. אבל כל השאר נכון. ומה זה הקישקוש הזה של להאשים את הבנקים????? הבנקים מטרתם כמו כל גוף עיסקי הוא להרויח! ולהזכירך ,הבנק לא נותן הלוואות לבני 16...או 14....תיכוניסטים. מה זו ההיתממות הזו??? בני 30 שלוקחים משכנתא,או מקבלים כל מיני פיתויים מהבנק ,צריכים להיות מספיק חכמים בכדי לדעת אם הם יכולים לעמוד בזה. גם עכשיו..וגם בעוד שנים. אני בעד הבנקים!!! חד משמעית! אני לא מבין למה אתה בא בכלל בטענות לבנקים?? הם נותנים,הם מפתים אותך....תיקח או לא תיקח. החלטה שלך. וכאשר לקחת כבר,ואתה לא מסוגל להחזיר...שיפעילו נגדך את כל הסקנציות האפשריות.ללא חשש ופחד. זה שאנשים שאין להם גרוש על התחת,מחליטים לגור בדירה ולא לשכור דירה...כי הבנק נתן הלוואה של 99 אחוז מערך הדירה....טיפשים. אתה אולי רוצה שזה יבוא מהכיס שלי??? מהבנקים.?? שאח"כ יקבלו את ההפסדים שלהם מהמדינה?? ממש לא מובן

tenen

New member
לא נראה לי שהבנת מה שאמרתי...

אני מסכים איתך שהבנקים צודקים... אני אומר שההוצאה לפועל לא עובדים טוב וזאת בעייה גדולה מכיוון שהבנקים נותנים לך תנאים פחות טובים פשוט כי הם יודעים שיש סיכוי לא רע שיקח שנים עד שהוצאה לפועל יתערבו לטובתם. אני גם חושב שהאזרחים הלוקחים משכנתאות בלי מחשבה עושים זאת כי בלבם הם יודעים שההוצאה לפועל לא מתפקדת ויקח שנים עד שיזרקו אותם מהבית כך שהמדינה יוצרת מצב שלאזרחים יש נטייה לקחת משכנתאות ביתר קלות כי המדינה לא אוכפת את החזרת הכסף כמו שהיא צריכה לאכוף...

לקשמי..אז זו בדיוק הבעיה..

את ממש לא מבינה! אם וכאשר נגיד הייתי רוצה בסיום החוזה להגיד לבעל הבית שלי שאני מת על הדירה הזו...ואני רוצה לקנות את הדירה..אז את חושבת שכשהיינו עושים "תשלום מכירה".....היינו מגיעים למצב שאני משלם ונשאר עם תשלום של בסביבות 2415 ש"ח???? אין מצב!! במידה והדירה הזו הייתה מוצעת למכירה...והייתי מחליט לקנות אותה.(כי זו דירה באמת יפה ונוחה לי) אז בסיכומו של דבר היה יוצא לי לשלם הרבה יותר כסף בחודש בשביל לגור בה! אתם צריכים להבין שיש הבדל בין שכירות לתשלום משכנתא. אם הייתי יכול באמת לקחת את ה 2450 ש"ח האלה,ולדעת שאני שם את זה במקום "שכירות"....לאותה דירה! אני מדגיש..לאותה דירה...אז יכול להיות שזה היה מפתה אותי. אבל לא כך הדבר. בסכום הזה,אני לא אוכל להישאר בדירה הזו. וזה גם נורא תלוי כמה הון התחלתי יש לך. ואל תשכחי את המס שצריך לשלם לפני בכלל שמתחילים לשלם על המשכנתא... זה בסביבות ה 80 אלף ש"ח או משהו כזה.... ישנם ריביות ,בלגנים ואלוהים יודע מה. לכן,אני חושב שההקבלה שאת עושה היא פשוט מטעה. ואני לא יודע אם הייתי מסוגל לגור בדירת חדר.רק בשביל להגיד שיש לי נכס. מי יודע מה יהיה איתי מחר? או בעוד שנה? אני רוצה לחיות בנוח כמו שאני חי עכשיו. כי בגיל 70,שתהיה לך כבר דירה משלך....למי זה אכפת בדיוק? צריך ליהנות כל עוד אנחנו צעירים מפוכחים,יכולים לארח חברים..להנות מחיי היום יום. דירת חדר...אין לי מושג איך הייתי מסתדר. אבל שיקול שלך. בהצלחה

הנה השאלה שלי

שמתי לב שאתה בעקביות נדבק ללקשמי לתחת. עכשיו, אני יודעת שהיא עושה די הרבה יוגה, אז כנראה שהתחת שלה די שווה
, אבל מה נסגר אתך? היא חיה את החיים שלה איך שהיא בוחרת, מה זה עניינך מה הולך אצלה בחשבון הבנק? אם היא בוחרת לגור בדירת חדר - זו בחירה שלה (ואגב, לא בחירה בהכרח גרועה. הייתי בדירות-ליחיד ממש יפות.). מה שאמרת בסוף מאה אחוז נכון : שיקול שלה . יש לי התחושה המאוד לא נעימה שאתה מחפש להתסיס כאן עניינים. אז בוא נאמר את זה ככה, עניינים לא יותססו בפורום הזה, ודי לחכימא ברמיזא.

לא מתסיס ולא בטיח!!!

מעלה נושא לדיון....בפורום. זה הכל!! זו הרי בין השאר מטרת הפורום!!!!! לא??? ובסה"כ העמדתי את לקשמי על טעותה לגביי השכרה מול רכישה. זה הכל. מקווה שהחכימה. ולך מנהלת יקרה...איומים לא עובדים עליי מאמי. ואני מקווה שאת לא רוצה להיות דיקטטור מחשבות כמו שקיים בארצות עולם שלישי. האמנם???

למעלה