לגופו של עניין...

לגופו של עניין...

היי לכם! רציתי לנצל את הפורום הזה כדי להתייעץ בבעיה שמטרידה אותי מאוד כבר הרבה שנים (למעשה, מאז גיל ההתבגרות ואולי אפילו קצת יותר מוקדם). בגדול, מדובר בבעיה של דימוי גוף. כבר שנים אני כל הזמן בדיאטות, מאז שהייתי בת 15 (כיום אני כמעט בת 25), כל הזמן מנסה להתאפק ולא להתחזר, לוותר על ממתקים ועוד כל מיני דברים שאני נורא אוהבת לאכול וכמובן לשמור על רוטינה של פעילות גופנית (אירובי, הליכה, שחיה חדר כושר, יוגה וכו'). לפני שנתיים וקצת, אחרי תקופה שבה פשוט שמתי פס על הפיגורה, התפכחתי והלכתי לדיאטנית של קופת חולים. לא קבלתי טיפול מלא אצלה, רק שתי פגישות. אתם יודעים איך זה, אני כנראה צריכה להעלות עוד 10 קילו כדי שאהיה זכאית לטיפול אצל דיאטנית. בכל אופן, היא הכתיבה לי דיאטה דלת שומנים, כי יש לי נטיה להשמנה, ואני מתמידה בדיאטה עד עצם היום הזה, כאשר לפני ארבעה חודשים, עשיתי מספר שינויים בתזונה (בעקבות טיפול הילינג, שעליו אני מדברת די הרבה בפורום)- בלי מוצרי חלב (גם לא חלב צאן), יותר אוכל מתובל/חריף. כל זה במטרה לייבש את הלחות בגוף ולטפל באסטמה ממנה אני סובלת, ובנוסף- אני אוכלת יותר חלבונים, בעיקר אגוזים/ שקדים, שמכילים כמות מכובדת של שומנים (זה כי אני צמחונית כבר שבע שנים). כמובן, אני משתדלת להתמיד בפעילות גופנית. סה"כ אני מרגישה מצויין עם השינויים התזונתיים- לא חסר לי שום דבר, ואני לא מתגעגעת לכל מיני מאכלים שאני מטורפת עליהם ועכשיו "מחוץ לתחום" עבורי (שוקולד חלב, גלידה, פיצה ושאר שחיתויות). יחד עם זאת, בשבועות האחרונים אני מרגישה ממש רע עם המראה החיצוני ובכלל זה- עם הגוף שלי. קשה לי כרגע לקבוע אם זו בעיה בתזונה או בעיה שנובעת ממקום עמוק יותר, אבל אני כן יודעת שממש מגעיל אותי להסתכל בראי, ולקנות בגדים זה בכלל חוויה לא נעימה. אני מקווה שתוכלו לעזור לי- להפנות אותי למטפל/ת שינחה אותי לאכול יותר נכון- אולי זו הבעיה, או כל דבר אחר שיכול לעזור לי. אני אשמח להשלים פרטים חסרים. המון תודה! מור

שמש א

New member
מראות עיני

מור יקירתי, חשבתי לא מעט איך לומר ואם בכלל את שאני חושבת במקרה שלך. יצא לי לקרוא כבר בעבר את הודעותייך ולאחר זו האחרונה החלטתי לשתפף אותך בכנות במחשבתי. קצר ולעניין. הסיטואציה אליה נקלעת מורכבת ממכלול של דברים ובהם מוטיבים רגשיים ומוטיבים פזיולוגים, מה שקשור כמובן זה לזה. מציעה לך לפנות לטיפול תזונתי ובמקביל וחשוב מאוד בעיני, לשלב טיפול מקצועי בתחום הנפש.
גלית

SideKick

New member
מור יקרה...

אמרתי בעבר ואומר שוב - טיפול בתנועה, לדעתי, יעזור לך גם בנושא המשקל העודף וגם בנושא דימוי הגוף והתחושה האישית. אם יש צורך בשילוב של ייעוץ תזונתי אל תוותרי על כך, אבל אני באופן אישי לא הייתי מוותרת על ההתנועעות.

הייתי רוצה לדעת יותר

על מהות הטיפול בתנועה. איזה מרכיבים יש בו שיכולים לעזור לי להתגבר על דימוי הגוף (חשוב לציין שהמשקל שלי, ככל הידוע לי, הוא בתחום התקין)והתחושה האישית? התחלתי לאחרונה ללמוד יוגה- האם גם ליוגה יכולה להיות תרומה בשיפור דימוי הגוף (לגבי התחושה האישית- אני כבר יודעת את התשובה...)? לאן אני יכולה לפנות כדי לקבל שמות של מטפלים באיזור הצפון? תודה על המענה. מור

שמש א

New member
את גרה בצפון? זכית!

יש מורה מאוד מיוחדת לתנועה, שלמדתי אצלה ריקודי בטן (בחוג עם בנות בלבד), אבל לא סתם את הטכניקה. היא פחות מלמדת טכניקה, אלא יותר עושה משחקים של פסיכודרמה שמאוד עזרו לי ולאחרות לקבל ואף לאהוב את גופן ובכלל זה עושה טוב לגוף ולנפש!!! היא מלמדת במתנ"ס בבת-גלים ובבית אבא-חושי (שניהם בחיפה). ממליצה בחום. לצערי כעת אני באר-שבעית וזו הסיבה שהפסקתי ואני מה זה מתגעגעת לחוג הזה... אם תרצי פרטים נוספים, פני אלי במסר.

avorly

New member
שמש א,

מהכירות אישית וחווייתי עם אותה מורה- חובה ללמוד אצלה. פשוט מדהים איך היא עוזרת לכל אחת למצוא בה את היחודיות שלה! היא פשוט קוראת אנשים בקלות מדהימה ויודעת איך לעזור להם להגיע אל עצמם!

SideKick

New member
מהות הטיפול בתנועה...

טיפול בתנועה משלב עבודה של הנעת המקומות החסומים, אלה שלא מאפשרים זרימה טובה ומעבר של אנרגיה, התכוונות נכונה של הגוף, נשימה מודעת ודמיון מודרך. מטפל/ת טובה תעזור לך למצוא את המקומות בגוף שבהם את נחסמת ומאפשרת לתחושות של בושה, אשמה ודכדוך למלא את החסר. היא תעזור לך להניע את המקומות הללו מחדש ולאפשר לחופש ואנרגיה חיובית לתפוס את מקומם של הרגשות הקשים. אני באופן אישי גם מוסיפה לכך שיטת ריקוד ייחודית שבה אני עוסקת ואשר מכוונת להנעה ועירור של מרכזי האנרגיה בגוף. לצערי, ממקום מושבי בניו יורק כרגע, לא אוכל לעזור בהמלצה על מטפל/ת מסוים/מת, אולם אשמח לקבל גם אני במסר את שמה של אותה מטפלת מחיפה. אני מקווה שכשאחזור לארץ בקיץ אקשור שוב את הקשרים ואתחבר לנפשות הפועלות כרגע בארץ, ואז אוכל גם להמליץ. בהצלחה, ותספרי על ההתקדמות.

תשתחררי מצבעים קרים ותכניסי חמים

הצבעים המעודדים השתחררות מפחדים, חרדות, ענייני עיכול ושחרור פסולת הם הצהוב, הכתום, האפרסק וגווניהם, גם אדום להבה. בהצלחה את מוזמנת לבקר גם בפורום האורה סומה - תרפיה בצבע שנפתח באתר הקריסטלים שבוע טוב

אסתיה יקרה,

תודה על ה"הטיפים". אני יכולה לציין כי אני אוהבת מאוד ללבוש צבעים חמים- בעיקר אדום. איך ייתכן כי עדיין יש בי פחדים (כנראה בלתי מודעים, עובדה שאני לא חשה בהם)???

צבע אדום עלול להיות קיצוני

התכוונתי לעליזים יותר: אפרסק, ורוד, גוונים זהובים, צהובים וכתומים

איזון בעזרת טיפול אלטרנטיבי

היי אני מבינה לליבך מאוד. אני פניתי לטיפול אלטרנטיבי לאחר שגם פסיכולוג אמר לי שזה יכול לאזן את הגוף, הוא התכוון נפשית. אני בחרתי בדיקור סיני והרופא שלי הוא גם בצפון (עמק החולה) אם תרצי פרטים אשמח. מאחלת לך שתמצאי את הריפוי המתאים

למעלה