לגוססי

גוססי

New member
למה שנפסיק?

אנו מגדירים את המוסר (הליברלי) כמערכת עקרונות שמטרתם לאפשר חברה "ידידותית לאדם", ובהתאם להגדרה זו החרדיות היא בלתי מוסרית. אין פירוש הדבר בהכרח שכל מצוות הדת הן בלתי מוסריות, אלא שהדת כמכלול רואה באדם ככלי להשגת מטרה זרה.

taro

New member
אבל אינכם שואפים לחברה ליברלית

חברה ליברלית מכירה בעובדה שלא כולם לאומיים, מכירה בצורך במתן חינוך אוטונומי, מכירה בכך שלא כולם חייבים לשרת בצבא. זו אינה ליברליות. זו אנוכיות. ואין פה שום מוסר, גם לא מוסר ליברלי. רק אנוכיות.

גוססי

New member
שטויות

חברה ליברלית לא צריכה לממן את אלה ששואפים להרוס אותה. פלורליזם בחינוך נחוץ, אולם לא עד כדי הבאת דורות שלמים של מאות אלפי אנשים לידי בורות. חברה ליברלית לא תהפוך את השירות הצבאי למטרה בפני עצמו, אבל היא תקפיד על שויון זכויות וחובות של כל אזרחיה. ליברליזם אין פירושו התאבדות או אנארכיה אלא יצירת חברה מתוקנת בה גם אלה שאינם בעלי כח פוליטי וכספי יהיו מוגנים וזכויותיהם ישמרו.

taro

New member
שטויות

כל עוד החברה הליברלית הזו היא חברה ריבונית עם צבא ומשטרה והיא לא קהילה, ומחייבת לשלוח כל אחד לבי"ס, היא חייבת להעניק חינוך גם למה שלא מוצא חן בעיניה, כל עוד הם לא מחנכים נגד החוק. חברה ליברלית תוציא את הצבע מהעם ואת העם מהצבא. חברה מיליטריסטית תדגול בחובת הגיוס.

taro

New member
ואגב, חברה ליברלית תתמוך

במדינת כל אזרחיה, ולא במדינה יהודית. לפיכך, השאיפה הליברלית די זהה לגישה החרדית והערבית - לסיים את מדינת ישראל כמדינה ציונית, ולפיכך, אינך יכול לטעון שהחברה הישראלית היא ליברלית אם היא לא מאפשרת אנטי ציונות.

גוססי

New member
צודק!

לפיכך אחת מדרישות המאבק בכפיה הדתית היא לבטל כל חוק דתי ובכך להגביר את מידת הליברליות של המדינה. היינו יכולים לעשות זאת אלמלא התנגדותם האוטומטית של החרדים, אלה ש-"אינם מתעניינים במדינה".

taro

New member
אולי כדאי שתבדוק

מי המתנגדים הגדולים להעלמתה של מדינת ישראל מעל המפה. לא, אלה לא יהדות התורה, אלו כל אחת מהמפלגות הציוניות. מבחינת החרדים, כל עוד יש מדינה יהודית, הם מעדיפים שיהיה לה אופי יהודי, ושהמדינה לא תגרום לאיש לחטוא. אף אחד לא בקש מהם להפוך את המדינה למדינת כל אזרחיה, מהסיבה הפשוטה שמפלגה שזה יהיה המצע שלה לא תוכל להבחר לכנסת.

גוססי

New member
אלה המצאות

אין אף מדינה ליברלית בעולם המעניקה מימון מלא למערכת חינוך שאינה נמצאת תחת כל פיקוח ממשלתי. אין אף מדינה נורמלית בעולם שתפלה בין דם לדם בשם הרעיון הליברלי. אתה ממציא רעיונות שאין להם כל ביסוס עובדתי גם בענין ליברליזם וגם, חוששני, בענין החרדים ("החרדים אינם מתעניינים במדינה" וכו´).

taro

New member
קודם כל, גם מערכת החינוך החרדית

לא נסמכת רק על מדינת ישראל, אלא גם על תרומות. שנית, אף מדינה בעולם לא מגיעה למצב בו היא צריכה לממן את חינוך אזרחיה כי אסור להם לעבוד. עד כמה שידוע לי, ארה"ב פטרה בני ישיבות משירות בצבא בעת שעת חירום, וכמוה עשו גם איטליה, גרמניה, סקנדינביה ורוב (אם לא כל) מדינות העולם המערבי. אין זו שאלה של אפליה בדם - המדינה מכירה בכך שבתוכה יושב עם אחר, שאין לו חלק בעניינים הלאומיים, ויש לו תרבות משלו. הוא נאמן למדינה, אבל לא צריך להלחם עליה.

korinalir

New member
חוקים../images/Emo88.gif

הדיון הזה כבר נוהל אך אחזור עליו בקצרה חוק כל חוק מגביל את זכויות הפרט כדי להטיב עם הכלל(לדעת השלטון)-אמת לכל אחד יכולים להיות חוקים והוא יכול להתנגד אליהם ולנסות לשנותם בדרך דמוקרטית -אמת החרדים חוקקו את חוקי הכפייה הדתית בדרך דמוקרטית ולכן צריך לבוא בטענות לממשלות ישראל ולא למפלגות הדתיות - נכון בחלקו 1. אנחנו באים בטענות לממשלה ולכן אנו דורשים הפרדת דת ממדינה לאלתר ואז לא יהיה מקום לחוקי הכפיה הדתית זהו באמת תפקיד הממשלה לפצות את החילונים על העוול שנגרם להם ולא תפקידן של המפלגות הדתיות -צודק. 2. למרות הכל אם המפ´ הדתיות מתעקשות להשתמש בדמוקרטיה עליהן לשחק את המשחק הדמוקרטי על פי חוקיו וזה אומר לא להתנהג בצורה אנטי דמוקרטית ולציית לחוקים ה"חילוניים" (שירות חובה) גם אם אינם מאמינם בהם בדיוק כמו שאני לא נוסעת ביום כיפור למרות שלדעתי זה בולשיט אגב יש גם הרבה חילוניים שאינם מעוניינים בחוק גיוס חובה והם הולכים לכלא להגן על אמונתם אם לא הבנת אני מדברת על פציפיסטים רבים מחברי הם כאלה והם מודעים לכך שבשביל אמונתם הם ישלמו במאסר בכלא למה שהחרדים לא ילכו לכלא? נ.ב אל תערב פוליטיקה מדינית למרות שזה קשה יש כאן בפורום דתיים ימנים ושמאלנים וחילוניים ימנים ושמאלנים אין לזה קשר בין התנגדות לכפייה דתית (משותפת לכל החילוניים בפורום) לבין התנגדות לכיבוש (חברי הפורום חלוקים בדיעותיהם) אני ציינתי כאן כמה פעמים שאני משתייכת לצד שמאל של המפה הפוליטית ומתנגדת בכל תוקף לכיבוש אבל זה פשוט לא קשור שבת שלום קורין

korinalir

New member
חוקים../images/Emo88.gif

הדיון הזה כבר נוהל אך אחזור עליו בקצרה חוק כל חוק מגביל את זכויות הפרט כדי להטיב עם הכלל(לדעת השלטון)-אמת לכל אחד יכולים להיות חוקים שהוא לא מסכים עימם והוא יכול להתנגד אליהם ולנסות לשנותם בדרך דמוקרטית -אמת החרדים חוקקו את חוקי הכפייה הדתית בדרך דמוקרטית ולכן צריך לבוא בטענות לממשלות ישראל ולא למפלגות הדתיות - נכון בחלקו 1. אנחנו באים בטענות לממשלה ולכן אנו דורשים הפרדת דת ממדינה לאלתר ואז לא יהיה מקום לחוקי הכפיה הדתית זהו באמת תפקיד הממשלה לפצות את החילונים על העוול שנגרם להם ולא תפקידן של המפלגות הדתיות -צודק. 2. למרות הכל אם המפ´ הדתיות מתעקשות להשתמש בדמוקרטיה עליהן לשחק את המשחק הדמוקרטי על פי חוקיו וזה אומר לא להתנהג בצורה אנטי דמוקרטית ולציית לחוקים ה"חילוניים" (שירות חובה) גם אם אינם מאמינם בהם בדיוק כמו שאני לא נוסעת ביום כיפור למרות שלדעתי זה בולשיט אגב יש גם הרבה חילוניים שאינם מעוניינים בחוק גיוס חובה והם הולכים לכלא להגן על אמונתם אם לא הבנת אני מדברת על פציפיסטים רבים מחברי הם כאלה והם מודעים לכך שבשביל אמונתם הם ישלמו במאסר בכלא למה שהחרדים לא ילכו לכלא? נ.ב אל תערב פוליטיקה מדינית למרות שזה קשה יש כאן בפורום דתיים ימנים ושמאלנים וחילוניים ימנים ושמאלנים אין לזה קשר בין התנגדות לכפייה דתית (משותפת לכל החילוניים בפורום) לבין התנגדות לכיבוש (חברי הפורום חלוקים בדיעותיהם) אני ציינתי כאן כמה פעמים שאני משתייכת לצד שמאל של המפה הפוליטית ומתנגדת בכל תוקף לכיבוש אבל זה פשוט לא קשור שבת שלום קורין

taro

New member
תגובה

אין זו "כפיה" דתית שכין אין זו כפיה, אלא חוק שאינו לרוחך. האם כל חוק שאינו לרוחי הינו כפיה? שכן אז ישנה כפיה דתית וחילונית, ימנית ושמאלנית, שוביניסטית ופמיניסטית, ועוד ועוד. זו לא כפיה, אם את מקבלת את השלטון שחוקק אותה כלגיטימית. החרדים לא משתמטים מחובה אזרחית, ממשלמת ישראלת פוטרת אותם ממנה. ובקשר לפצפיסטים - כבר אמרתי שלדעתי יש לבטל את גיוס החובה ולפטור כל מי שיש לו בעיה רפואית, נפשית, מצפונית, כלכלית, או סתם חוסר התאמה כללי, מהצבא. ועובדה שרוב הפצפיסטין פונים לועדת מצפון (בהנחה והם יודעים על קיומה) כדי לא לשבת בכלא. אם החוק מאפשר זאת, למה ללכת לבית סוהר?

korinalir

New member
זוהי כפייה...

שכן החוק עצמו לא דמוקרטי ואם ממשלה דמוקרטית קובעת חוק לא דמוקרטי עליה לשנותו (אחרת המדינה תהפוך ללא דמוקרטית ויש לכך ביסוס בהיסטוריה איפ יו נו וואט איי מין) למה החוק לא דמוקרטי? כי ההלכה לא דמוקטית כל דתי מודה בכך כולל אתה ואם חוק של מדינה דמוקרטית מבוסס על ההלכה שהיא אינה דמוקרטית וגם לא מתיימרת להיות כזאת החוק פסול - זהו תמצית מאביקנו כן הבעיה שלנו היא עם הממשלה שנכנעת לכפייה הדתית משיקולים פולטיים ולא רק עם הדתיים עצמם. תראה דתיים כמוך שמודים שהם אינם דמוקרטים אין בעיה איתם אבל מפלגות דתיות שיושבות בממשלה דמוקרטית ואו מתיימרות להיות דמוקרטיות (שאז הן משקרות כי יש ניגוד אינטרסים בין ההלכה שאינה דמוקרטית למצען) או שמודות שאינן דמוקרטיות ואז אין להן מקום בממשלה דמוקרטית. אפילו הצלחתי לגרום למורה לאזרחות שלי להודות שאין למפלגות כמו ש"ס מקום בממשלה שכן הן מתנגדות לצביון הדמוקרטי של המדינה ולא פחות גרועות ממפלגות שהורחקו כמו "כך" ו"כהנא חי" שהורחקו על גזענות אבל זה כבר לדיון אחר...

taro

New member
אם כך, האם גם החוקים הבאים

נחשבים ככפיה בעיניך? איסור שימוש בסמים; איסור מכירת אלכוהול לקטינים; איסור מגע מיני עם קטינים; איסור התערטלות בציבור; איסור פתיחת עסקים בערב יום הזכרון; איסור הנפת דגלי פלסתין; איסור ביקור בארץ אוייב (אני חושב שזה מותר רק באישור מיוחד); חובת שליחת ילדים לבתי ספר; חובת שירות צבאי על כל אזרח שמלאו לו 18; ועוד עוד.

korinalir

New member
המממ

החוקים הנ"ל הם לטובת הכלל שניתן לראותה לעין כמובן שדתיים יטענו שגם חוקי התורה הם לטובת הכלל אבל אין להם דרך להוכיח זאת בעוד שכולם יודעים שחברה נקייה מסמים היא יותר טובה. (אתה לא מסכים?) דבר נוסף החוקים הנ"ל הם אכן כפייה אך הם דמוקרטים הם לא פוגעים בחופש הפרט כמעט בכלל אלא רק על החופש שלו לפגוע באחר (שלא קיים אסור לפגוע באחר) ולפירוט: סמים מדרדרים לפשע כל עוד לא הוכח אחרת הם אסורים אם יוכח אחרת מבחינתי לא תהיה סיבה לא לאשר אותם אגב אם מפ´ "עלה ירוק" היתה עוברת את אחוז החסימה יתכן שמריחואנה היתה מאושרת לשימוש בישראל זוהי דמוקרטיה. כל החוקים שנוגעים לקטינים יוצאים מתוך הנחה שקטינים אינם מסוגלים להחלטה בוגרת בקשר לעצמם ולכן זקוקים למבוגר שיבצע החלטות כאלה ואסור למכור להם חומרים שהם "לא מבנים" את ההשלכות שלהם כמו אלכוהול (אוי כמה פעמים רכשתי אלכוהול למרות החוק
) אני לא בהכרח מסכימה עם ההנחה הזו אבל מקבלת אותה. יום הזיכרון - כן כפייה אבל במדינה כמו שלנו אני מאמינה שכולם יכבדו את היום גם בלי החוק הנפת דגלי פלסטין- כפייה בהחלט אבל זה לא דיון פוליטי חובת צבא- אני מסכימה איתך בנושא תראה יש מאות דברים שאני לא מסכימה איתם במדינה אני בוחרת להקדיש את רוב משאבי למלחמה בכפייה הדתית זה לא אומר שאין חוקים נוספים שאני נגדם ההבדל הוא שאלה חוקים דמוקרטיים שהתקבלו בצורה דמוקרטית בעוד שההלכה אינה דמוקרטית והחרדים לא מקבלים עליהם את הדמוקרטיה וכתבתי על כך הפירוט בהודעה הקודמת למה לא קיבלתי על כך תגובה? אתה מסכים שאין מקום למפלגות לא דמוקרטיות במדינה דמוקרטית? או לפחות מסכים שזו צביעות נוראה מצידם?

taro

New member
אין זה משנה אם את מסכימה עם תוכנם

ועם מטרתם היא להועיל, שכן זאת ניתן לטעון גם לגבי החוקים הדתיים. אני לא רואה הבדל בינם לבין החוקים שהבאתי. קודם כל, ההלכה היא דבר דינמי, ויש לה פרשנויות שונות. ובלי שום קשר, אין זה משנה אם לעובדה שאיסור פתיחת מסעדות בערב יום הזכרון לא שונה מאיסור הצגת חמץ. שני החוקים הם בעלי אותו אופי, ואין זה משנה מה מקורם. אני לא חושב שזו צביעות. מדינת ישראל הגדירה שמפלגה שתנסה לערער על היותה של מדינת ישראל דמוקרטית וציונית, לא יכולו להבחר. לפיכך, כל עוד המפלגות החרדיות לא פועלות נגד צביון זה, אני לא רוצה צביעות.

korinalir

New member
היא כן מערערת על הדמוקרטיה

אתה ואחרים הודיתם בהזדמנויות שונות שהחרדים אינם מאמינים בדמוקרטיה ושהדמוקרטיה מנוגדת להלכה על כן הם מתנגדים לצביונה הדמוקרטי. תראה חוקים נחקקים בהנחה שיביאו תועלת עד כאן אתה צודק אבל זוהי תועלת שצריכות להיות לה תוצאות בשטח ועובדות לא תוצאות ב"עולם הבא" ונחמד מאוד שהחרדים מאמינים שחוק החזיר שומר על ישראל מכליון אבל עד שהם לא יוכיחו זאת כמו שהוכח שסמים מובילים לאלימות ולפשיעה (וזה הוכח יש מאות מחקרים בנושא כמובן שיש גם כאלה שמנסים להפריך נראה אם הם יצליחו) איסור פתיחת מסעדות ביום הזיכרון באמת מאוד דומה לאיסור הצגת חמץ בהבדל אחד יום הזיכרון נועד לכבד חללים שנפלו על הגנה על מדינת ישראל שהיא אם תרצה או לא מדינה ציונית ולכן מובן שיהיו חוקים ציוניים בתוכה במיוחד שהחיילים נהרגו כדי להגן על כולנו. חוק החמץ נועד לרצות איזה אלוהים שהרבה לא מאמינים בו אין שום סיבה הגיונית לחוק כזה הממ נדמה לי שאמרת פעם שאתה נגד ייצוג הדת בכנסת או שזה לא היה אתה...

taro

New member
היא לא

החרדים לא מאמינים במדינת ישראל ובדמוקרטיה, אך נא לזכור, כי הם מעולם לא העלו הצעות חוק שמטרתן לערער על שני קווים אלו. הם מכירים בישראל דהפקטו כל עוד הם מקבלים כסף, ובאשר לדמוקרטיה - הם מתנגדים לה לא בגלל שהם דקטטורים, אלא בגלל שהם מאמינים, בדומה לאנרכיסטים, כי על הקהילה להתארגן לפי רצונה, ולפיכך לא ממש יכולים לכפות את הרבנים שלהם על מישהו. חוק החזיר לא נועד לרצות אלוהים, וכמוהו גם חוק החמץ. אם החוק היה רוצה לרצות אותו, הוא היה אוסר אפית, מכירת ואחזקת חמץ (והחוק אוסר רק הצגת חמץ), והיה אוסר גידול, יבוא ואחזקת חזירים (והוא אוסר רק ייבוא). החוקים האלו נועדו לשמור על צביון מדיני, שכן כשם שרוב האנשים במדינה מעוניינים לכבד את הנופלים ביום הזכרון, רוב האנשים במדינה מעוניינים לשמור על המסורת בדרך זו או אחרת. אני מתנגד לקיום הכנסת, אולי לזה התכוונת :)

korinalir

New member
מי שלא מאמין בדמוקרטיה

אין לו זכות לקחת חלק במוסדות הדמוקרטים ואם הוא בוחר לעשות זאת מבחינתי הוא צבוע שכן הוא בוגד באמונותיו. דבר שני לא משנה כמה תנסה ליפות את זה מדינה שבמגילת העצמאות שלה מובטח חופש דת ו*חופש מדת* ולמרות זאת הרוב נכפית עליו הדת הדוגמא הכי טובה היא שאין נישואים אזרחיים נוצרי מאמין ישראלי יוכל להנשא בכנסייה מוסלמי מאמין במסגד יהודי מאמין כמובן אצל הרבנות אבל מה עם החילוניים? רוב העם, למה לי אסור להנשא כמו שאני רוצה במוסד ה"מקודש" לי כמו בכל מדינה מתוקנת: בית המשפט? תחשוב על זה ואז תגיד שזו לא כפייה דתית

taro

New member
זה לא צביעות

זה נקרא פרקטיקה. הציונים למשל התנגדו לקיומו של המדנט הבריטי, אך עדיין נעזרו בו. צביעות? לא, פשוט ריאליות. על הרוב לא נכפית דת. אף אחד לא מחייב אף אחד לקיים תרי"ג מצוות. לא מכריחים אותך לא לנסוע בשבת ולא להצית אש, פשוט עשו הסכם עם רשויות מקומיות מסויימות שחברה ממשלתית לא תפעל בתחומם בשבת (וגם אז, הרבה פחות מטעמי דת, הרבה יותר מטעמי נוחות - שהרי האוטובוסים מסיימים את עבודתם ומחדשים אותה בשעה קבועה, שלא תמיד נופלת על כניסת ויציאת השבת). אין נישואין אזרחיים, שכן כך החליטה מדינת ישראל *החילונית*, ככל הנראה מהסיבה הפשוטה, שנישואין אזרחיים מגדילים את הסיכוי להפיכתה של מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה (ע"י חיתון עם גויים).

למעלה