טוב , לאלו שמרימים את הכפפה , ולאלו
שקצת קשה להם להרים (את הכפפה , כחולים שכמוכם !!!
):
עם כל השלג הטרי שנערם על שערי ——— עוד תתפתו להאמין – שקדקדי מלבין ——— : לא, רבותי היקרים ,זו רק דרכי להערים ——— ,זו רק קומדיה ישנה .פרודיה משנה ——— רק נסיון לצאת חוצץ ,נגד הזמן המתרוצץ ——— נגד אותו טרחן שבלי – בושה גהר על גורלי ——— אך תחת הפאה אני …שחר-תלתלים כמו צועני ——— אני נשאר על הבמה .לעוד זמן-מה ——— ,אם שתי רגלי כבר נשרכות ,אם אישוני בורקים פחות ——— אם אני שם את פעמי ,כמו משורר אשמאי ——— ,אל תלחשו : »זמנו עבר« ,אל תאמינו לדבר ——— ,זו רק קומדיה ישנה .פרודיה משנה ——— זו רק דרך להקהות ,את פקיד שומת-הבלהות ——— ולהרגיע את מחול – הגרגרים בשעון-החול ——— אך כשכבים הזרקורים …שוב אני רץ כמו בן עשרים ——— אני נשאר על הבמה .לעוד זמן-מה ——— ,ואם לבי שנה מקצב ,אם הוא פועם עכשו כמו צב ——— אם הוא כבר לא תמיד יוצא ,לכל ישבן חוצה ——— אל תאמינו לדקה – שאין לי חשק או תשוקה ——— ,זו רק קומדיה ישנה .פרודיה משנה ——— רק שהזמן ילך שולל ,ויאמין שהאמלל ——— ,כל לשדו יבוש-יבש ! הוא לא כשיר לירח-דבש ——— אך האמת היא שכחי …עוד במתני, לא נס לחי ——— אני נשאר על הבמה .לעוד זמן-מה ——— ,אם יום אחד, בבית קברות ,יתחילו בור חדש לכרת ——— ,ובו יוטח, ולא יחטיא – מת שמזכיר אותי ——— ,אל תשפכו, קהל אנין : על הלחשן דמעות-תנין ——— ,זו רק קומדיה רצוצה .בדיחה שהחמצה ——— וכשיחליט הזמן שזה ,סוף משבח למחזה ——— ,ועל פני יפסיק לחלף – אז עוד שפן אחד אשלף ——— ואשתדל מן הארון …להדרן האחרון ——— אני נשאר על הבמה .לעוד זמן-מה