לגבי תיאום מס

• פותח הנושא pvd
  • פורסם בתאריך

pvd

New member
לגבי תיאום מס

אני כיום עובד בחנות על בסיס שעות חודשיות שכר קצת יותר גבוה משכר מינימום. כיום אין לי ניכוי מס עקב משכורת של 3200 שח לערך כל חודש. קיבלתי הצעה מחברה מסוימת שמעוניינת להעסיק אותי תמורת שכר חודשי מעל לשכר שאני מקבל כיום, ורוב הסיכויים שכן יהיה ניכוי מס. אני מעוניין להתחיל לעבוד בחברה זו...אך לא להתפטר ממקום עבודתי כרגע (עקב המצב במשק) כדי לראות אם אכן אני אצליח בחברה זו, כלומר לצמצם ל2-3 משמרות בשבוע בחנות בה אני עובד היום. הבנתי כי עליי לדווח על תיאום מס - טופס 101 כזכור לי השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות את התיאום מס בחברה בה אתחיל לעבוד ולא בחנות בה אני עובד היום, על מנת שלא ידעו שאני עובד במקום נוסף. או איך לעשות את התיאום מס כך שהחנות בעצם לא תדע שאני עובד במקום נוסף. תודה מראש על כל תשובה.

mmliat

New member
תיאום מס

אין לך מה לדאוג , אתה לא צריך לספר למקום עבודה א' על התחלת עבודה במקום עבודה ב'. מה צריך לעשות : 1. במקום עבודה ב' להודיע כי מדובר במקום עבודה שני ושיש לך הכנסה בסך של כ 3,200 ש"ח ממקום עבודה א'( כל זאת ניתן לציין בטופס 101 שתתבקש למלא- במידה ותרצה לראות את הסעיף בטופס לפני שתפנה למעסיק החדש שלך , תוכל להתקשר אלי-053-312852 לליאת-רואת חשבון , ואני כבר אסביר לך) 2. מקום עבודה ב' אמור לבצע לך את תיאום המס בעצמו על סמך ההצהרה שלך בטופס 101- כפי שהסברתי בסע' 1. 3. במידה ומקום עבודה ב' לא מוכן לקחת על עצמו את האחריות לתיאום המס : תשלם 50% מס במקום עבודה ב' ותקבל בחזרה את הכסף ממס הכנסה עי הגשת דוח שבד"כ מוגש עי רואה/ת חשבון.

תאום מס

בתשובה לשאלתך באופן הטיפול בנושא תאום מס אשיב כלהלן: 1) כאמור מקום עבודתך הראשון המוצהר בט.101 כעבודה יחידה במקום א' הינה ההכנסה העיקרית וכך יש לבקש מפקיד השומה כי יתיר את נק' הזיכוי והטבות המס למקום א'. 2) כן יש לבקש כי יקבע את אחוזי המס למקום ב'- כהכנסה נוספת. במקום ב' יש להצהיר בט.101 כאמור כיזו הכנסתך הנוספת,ובתלוש השכר הראשון ינוכה מס בשיעור 50%. מצתיידים בתלוש השכר של מקום א'+ב'(של אותו החודש) וניגשים לפקיד השומה במקום מגורייך - ולהשתדל לקבל את התאומים ביד כך שמיד בחודש השני תוכל לקבל את ההפרש באחוז שנקבע ע"י פ"ש ובין האחוז שנוכה במקור. האמור לעיל הינו במידה ומעסיק ב' אינו יכול/רוצה לקחת על עצמו את האחריות לתאם את ההכנסות משני המקורות (כפוף לאישורים ומגבלות בתוכנות השכר)

למעלה