לגבי ריטלין

לגבי ריטלין

אני לא יודעת אם זה בדיוק הפורום המתאים, אבל הנחתי שיש לאנשים מפה ניסיון... אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים במידה ולא... חיפשתי קצת בגוגל ובעוד כמה מקורות, ולא מצאתי... הבנתי שאם אנשים שאין להם הפרעות קשב וריכוז לוקחים ריטלין/קונצרטה, הוא בעצם נותן[לא יודעת אם זה המילה הנכונה] מרץ' וכו'. זה נכון? יש למישהו מקורות מבוססים? תודה רבה. :]

דליה.ד

New member
שלום לך, לאלון ולפילים הורודים../images/Emo140.gif

איני יודעת אם יש פורום מתאים מזה... נכון הדבר, אנשים שיש להם הפרעת קשב וריכוז נעזרים בתרופות. הריטלין הוא אחד התרופות המוכרות ביותר לטיפול בADHD ולמרות שבעיני הציבור הוא שנוי במחלוקת הריי בעיני הרפואה הוא אחד התרופות הנחקרות ביותר והטובות ביותר לטיפול בהפרעת קשב. התרופה, ריטלין, שייכת למשפחת הממריצים, כלומר היא מגבירה בחלקים מסויימים של המוח את פעילות המעבירים העצביים כימיים (נוירוטרנסמיטורים) דופאמין ונוראדרנלין. זו אינה תרופת הרגעה והיא אינה מקהה את יכולות הילד / האדם אלא מתקנת את חוסר האיזון הכימי הגורם לADHD. חומר רב יש בקישורי הפורום ומאמריו, אני מצרפת קיצורי דרך:

הריטלין משמש לשתי תסמונות עיקריות

(לקות מתוך "מדריך התרופות השלם" ומתוך Synopsis of psychiatry (2004 בעריכת Sadock & Sadock (עמ' 999-1011,769) ) מתילפנידאט, הנמצא בשימוש למעלה מ-30 שנה. יעילותו נחקרה מדעית והוכחה בעבודות רבות. המחלקות נסובה על תופעות לוואי (שלרוב חולפות או מזעריות לאין אורך ביחס לתוצאה). המתילפנידאט הינו חומר המגרה (מעורר) את מערכת העצבים המרכזים.והוא משמש לטיפול בהפרעות שביסוד האורגני שלהם ליקוי בשדר העצב דופמין. השם המסחרי הנפוץ ביותר לתרופה גינרית זו היא הריטלין. המתילפנידאט משמש לשתי מטרות עיקריות: 1. טיפול בתיסמונת חוסר ריכוז של ילדים (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder); מתילפנידאט משפר את הריכוז ואת יכולת הלמידה ומפחית פעילות-יתר של ילדים הסובלים מתיסמונת זו. 2. נארקולפסיה: תסמונת מקבוצת הפרעות השינה. התרופה מונעת את ההתקפים הבלתי נשלטים של נפילה לשינה. לאחרונה יצאו תרופות בשחרור מושהה (Metadate ER, Ritalin SR) ולמתן חד-יומי של התרופה (Concerta), אשר מקלות על נטילת התרופה, בעיקר כאשר מדובר בילדים. הטיפול הנפוץ ביותר בה הוא להפרעות קשב וריכוז, בשל השכיחות הגבוהה של תסמונת זו, ובשל יעילות הטיפול התרופתי. בברכה, גיל מאור.

למעלה