לגבי פרופיל צבאי

אילה 570

New member
לגבי פרופיל צבאי

שלום, אני חדשה פה בני אובחן כבעל טוראט. האם יש מישהו שמכיר את הנוהל הצבאי לגבי פרופיל במקרה כזה? אנחנו מעונינים להוריד פרופיל אך כמובן לשרת בצבא. תודה, אילה

mazy

New member
איילה, בוקר טוב..../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה לפורום
. מצרפת קישור לרישומי הרצאה בה השתתף הנוירולוג הראשי של צה"ל בנושא מתגייסים בעלי טוראט. מקווה שזה יהיה לך לעזר. יום נעים, מזי.

last day

New member
מעולה ../images/Emo13.gif

ועוד שאלה, מה אני אמורה לעשות בצו ראשון? יש לי בעוד כמה זמן צו ראשון ואני רוצה לדעת אם אני אמורה כבר מעכשיו להציהר על הטוראט, על ההקלות וכל התהליך. מישהו יכול להנחות אותי בבקשה
?

לצערי , בין ההרצאה ובין המציאות

פעורה תהום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אוסף תשובות בעיניין הגיוס

בשורה התחתונה , כל מקרה לגופו. למי שמקבל פטור אוטומטי ובכ"ז מעוניין להתגייס ולא להתנדב : לא להרים ידיים !!!!! להגיש ערעור עם מסמכים נילווים תומכים ולפנות לוועדת הערעורים העליונה. תהליך ארוך , מורט עצבים ומייגע אך מניב תוצאות !!!!

אילה שמי אריאל ולפני זמן קצר סיימתי

את שלוש שנות שירותי הצבאי, אשמח לחלוק איתך מעט מנסיוני בכל הקשור לטוראט וצה"ל והחשוב שבנושאים הוא נושא השיבוץ... ישנם בצבא, 7 פרופילים רפואים, מ21 (אי כשירות)ועד ל97(כשיר לכל תפקיד) לוקים בטוראט, יכולים לקבל כל פרופיל מלבד לגבוהה ביותר,(97) כל מקרה "נבדק" לגופו, (אני התחלתי את שירותי עם פרופיל 82 כלוחם ביחידה מובחרת-מבחירה שלי). הצבא היום מנסה להבין לוקים בטוראט, כשבנך יגיע לקביעת פרופיל, הוא יתבקש לחזור שוב עם מסמך עדכני ממומחה מטפל (נוירלוג), שעל פיו ועל פי שיחה קצרה עם הילד יוחלט הפרופיל, על מנת לקבל פרופיל נמוך (אך לא נמוך מידי), הוא פשוט צריך להגיד שיש לו טיקים, שהוא מנהל אורח חיים תקין, הטיקים מתגברים במצבי לחץ, אך בדר"כ הוא מתמודד איתם, הוא צריך לציין שהוא מעוניין להיות מוגבל (מבחינת שיבוץ, לשיבוץ קל"ב- קרוב לבית), מההכרה שלי עם המערכת במקרה כזה הוא יקבל פרופיל 64, עם הגבלה לשיבוץ בפיקוד עורפי, (זאת אומרת "גובני"ק לתפארת מדינת ישראל"), יש לציין שטופל תרופתית, אם טופל כמובן, וגם אם הוא נוטל תרופות כרגע לדעתי יש לציין זאת, שלא ייתן בשום מקרה סמפטומים של "OCD" כמו לגעת בחפצים, מפני שיש חוק שאומר במפורש, "אין בעיה שאדם עם תסמונת טוראט ישרת בצה"ל- אין גם בעיה שאדם עם "OCD" ישרת בצה"ל- אך שניהם לא הולכים ביחד. זאת אומרת אזרח עם תסמונת טוראט הסובל גם מסמפטומיים אובססיבים לא יהיה כשיר לשרת כחייל סדיר בצה"ל בשום מקרה!!! חוק זה הינו גורף, ובלי יוצאים מן הכלל. הצבא מתייחס ללוקים בטוראט, כחיילים טובים בפוטנציה, אם הטוראט אינו מגביל בניהול אורח חיים רגיל, ותקין הנער למרות מגבלתו ישובץ כמו שאר בני גילו לפי נתוניו האישיים, איכויותיו, ובניגוד לשאר המיועדים לשירות ביטחון, הוא ישובץ במידה ניכרת על פי רצונותיו, (הכוונה מבחינת באיזה אזור בארץ ישרת,). בכל מקרה חייל עם פרופיל בין 45-64 מגיע לטירונות 02 ( טירונות בסיסית בלבד) מפקדיו אינם מודעים בד"כ לבעיות כאלו של פקודיהם (אל תשכחי שמפקד כזה הוא ילד בן 19) החייל צריך (לא חייב, לפי הרגשתו) לשתף את מפקדיו על מנת שיקלו ויבינו דברים מסויימים. לאחר הטירונות החייל משובץ או להכשרה לתפקיד מסויים (קורס), או ליחידה שבה יבלה את שארית שרותו כעובד כללי (ללא מקצוע ספיציפי) (מרבית הקורסים בצה"ל מתקיימים בתנאים סגורים, כלומר ישנים בבסיס). אני יוסיף שבשירות הרגיל (כלומר ביחידה הקבועה, לאחר סיום ההכשרה, חוץ מהסגל הרפואי אף אחד לא מודע לפרטיו הרפואיים של החייל (וזאת בהתאם לחוק סודיות רפואית). אני אסיים בכך שאני אוסיף שבשלב המיונים ההחלטה בגורל השירות נתונה בידי חיילים/קצינים זוטרים וצעירים, אשר אין להם מושג מה זה טוראט- יש להם מושג על כמויות רבות של חיילים המגיעים אליהם עם בעיות שונות משונות (ולעיתים קרבות) הם בעיות שקריות, חיילים אלה רוצים לקבל שיבוץ לפי רצונם. מה שמצריך להגיע למיונים עם אישורים רפואיים, עם המלצות מפורשות. למשל, המלצה לשרות בתנאי "לינת בית" כלומר יחידה קרובה לבית החייל, בתנאים פתוחים כלומר החייל צריך לישון כל יום בביתו. אני חושב שהסברתי כל מה שאת צריכה לדעת, ובאפשרותי להגיד. את יכולה לפנות אליי בכל עת, בשאלות נוספות, אשמח לעזור... מאחל הרבה הצלחה אריאל

אילה מה ששכחתי להוסיף הוא: שהמידע

הנ"ל אינו רשום בשום הרצאה של איזה סא"ל מכובד, ואפילו לא בנהלים פשוטים, המידע הזה הוא תוצר של התמודדות ארוכה עם צה"ל. בנוסף אני אציין ואפרט בנוגע ל"חשיפת הטוראט בפני קציני ומש"קי מיון כל המידע צריך להיות מאושר על ידי רופאים צבאיים, לכן חשוב שהמתגייס יקבל אישור בכתב מהרופא בבקו"ם ביום הגיוס שהוא צריך להיפגש עם רופא היחידה בהגיעו לבסיס הטירונות באופן מיידי, על מנת שזה יעדכן את מפקדיו (כמובן שלא באופן מלא אבל מספיק על מנת שיוכלו להבינו לשהצטרך), וייתן לו את המסמכים שהוא יוכל להציג בפני אנשי המיון המקצועי, (מסמכים אלו רצוי לקבל עוד מלשכת הגיוס טרם הגיוס).

איילה, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בנוסף לקישורים עליהם המליצו mazy ו- אלי (
), אני ממליצה לעיין גם במאמר "לקויי למידה המתגייסים לצה"ל" פרי עטה של ד"ר (סא"ל מיל') דבורה שני, לשעבר ראש ענף המיון בצה"ל, אשר אף פירסמה עבודת דוקטורט על הסתגלותם של לקויי הלמידה לשרות הצבאי ומסייעת ללקויי למידה להתכונן היטב לגיוס. המאמר מתייחס לשלבי המיון השונים הצפויים, מדיניות הצבא ביחס ללקויי למידה הן בקביעת נתונים אישיים והן בשיבוץ. יש להניח שתמצאי במאמר תשובות מוסמכות - אבל, מה שהכי חשוב - ניתן לשאול שם (בתגובות) שאלות ספציפיות ואפילו לקבל ייעוץ אישי. הוספתי שאלה לגבי טוראט - ונראה מה תהיה התשובה...

למעלה