לגבי ספר הזוהר...

TRANSFER

New member
לגבי ספר הזוהר...

היו לי כמה שאלות לגבי הלימוד של הקבלה וענו לי עלהים.. עכשיו יש לי עוד שאלה.. האם מותר להחזיק את כל ספר הזוהר בבית סתם ככה בלי שום סיבה???

א77

New member
אין זה שאלה של מותר ואסור

בכל אופן, ספר הזוהר הינו ספר קדוש מאד, וכל ספר קודש שמחזיקים בבית, בכחו רק להאיר ברוחניות. אדרבה, חושבני שזה דבר חיובי. ופרט לזה דבר נוסף. קריאת קטעים מהספר הזוהר הקדוש יכולים לסייע ולהועיל. כמובן לא לימוד אלא קריאה. אנחנו נוהגים בתפילת קבלת שבת לפני ערבית לומר את ה"כגונא דאינון" וכו' מזוהר הקדוש, וזה מודפס בסידורים. בהוצאת ספר התורה מארון הקודש אנחנו אומרים את תפילת ה"בריך שמיה" שזה גם מהזוהר הקדוש. הספר הזה לא חייב להיות מאחורי סורג ובריח, ואל תבין כך מדברינו הקודמים. אלא שכוונתינו שלא להשקיע בזה לימוד לפני שלומדים את הנגלה. וגם זאת חייב להיות בטהרה ובקדושה, כדי שיהיה לתועלת וחלילה לא להיפך. יום טוב, זאבי.

TRANSFER

New member
אה... יופי..

אני שמח לשמוע שלהחזיק את ספר הזוהר בבית זה דבר חיובי, ואפילו לפתוח את ספר הזוהר ולקרוא בו, כי כשקיבלתי את ספר הוזהר במתנה מחברה שקוראים לה "קבלה" -היא מביאה את ספר הזוהר במתנה לכל בית שהוא בקו התפר כמו- יש"ע וכו''-אז אני רוצה להודות להם, קיבלתי גם ביחד עם 23 הכרכים שהיו ביחד עם הזוהר דף שרשומים שם כמה נושאים איזה 10 וכל נושא כזה הוא איזה 2 דפים בזוהר. אז אני שמח שאפשר לנסות לקרוא ולהבין מה רשום שם.לגבי הקריאה בערב שבת.. בינתיים אני לא שומר שבת, אני מנסה בינתיים לא לנסוע באוטו ולא לעשות חילול שבת ברבים, אלא רק בבית. ולגבי לימוד הקבלה לעומק הבנתי טוב את דבריך מהשאלה הקודמת שצריך מקודם ללמוד את הנגלה ורק אח"כ ללמוד קבלה.. ועוד שאלה למה לספר הזוהר קוראים ספר הזוהר..? בגלל שהוא מאיר את חיינו? והמשך יום טוב, גם לך....

למעלה