לגבי נחל דוד

keren176

New member
לגבי נחל דוד

הי,
חשבנו לעשות את המסלול של נחל דוד בסוכות. הכוונה למסלול הקצר מכיוון שאנחנו עם ילדים בני 4-5. רציתי לשאול
1. האם מזג האוויר מתאים לסוכות מבחינת הכניסה לנחל ?
2. האם המסלול הקצר אכן מתאים לגילאי 4-5?
3. מכיוון שמדובר במסלול לא ארוך, מה עוד יתאים לעשות בסביבה ? ללכת לים המלח ? איזה חוף מומלץ לביקור קצר ?
תודה
 
אם הילדים שלך לא רגישים למים קרים

לא תהיה להם בעייה להכנס למים .
המסלול הקצר יתאים לילדים בני 4-5 עם קצת עזרה.
אתם יכולים ללכת גם לשמורת עיינות צוקים הקרובה בהנחה ויש לכם כרטיס מטמון ואם אין לכם - זה הזמן לעשות . .
 
נחל דוד מתאים לתקופה. כרגע לא חזוי מז"א קיצוני. מומלץ לעקוב
למעט העובדה שהמסלול בעלייה, הוא קצר, שופע מים ובע"ח (שפני סלע ויעלים)
אפשר לשלב ביקור במצדה (רכבל) או בשעות אחה"צ לטייל במסלול חווארי מצדה ליד אכסניית הנוער - מתאים לגילאים שציינת
עין פשחה (עיינות צוקים) - גם מקום נחמד עם בריכות מים טבעיות ואולי בחוה"מ יהיו גם סיורים מודרכים לחלקים נוספים בשמורה. מעבר למחסום מצוקי דרגות
אפשר למחרת אם רוצים גם לטייל במסלול קצר ומוצל לעין בוקק (יש מים)
 

אלעד 1975

New member
תנסו להגיע מוקדם ככל הניתן

גם כדי להימנע מהפקקים והתור וגם כדי לפגוש יעלים ושפני סלע.
אם מזג האוויר קריר אז תוכלו לשלב בדרך חזור (אם אתם גרים צפונה מאשדוד אתם ודאי נוסעים דרך כביש מס' 1) גם את עין פשחה(עינות צוקים) שזה אתר מים לכל דבר אבל גם את קומראן (יש כרטיס משולב) שגם הוא גן לאומי עם מסלול קצר וגם מבואה ובה מעין מוזיאון ובו מוקרן סרטון חביב.

בצומת אלמוג ממתינים לכם גמלים אשר במחיר סמלי (או לא. תלוי כמה מתמקחים) תוכלו להשית את הילדים עליו לסיבוב קצרצר.

עוד על הדרך לי-ם, וגם זו שמורה בתשלום - מוזיאון השומרוני הטוב בסמוך למעלה אדומים. בחוה"מ יש סדנאות פסיפס ואולי עוד פעילות. בגדול חלק גדול מהמקום הוא מוזיאון מקורה כך שמתאים גם במזג אוויר קיצוני.
 
למעלה