לגבי לחמים

almog250

New member
לגבי לחמים

יש לי שאלה אני טבעוני כבר כמעט 9 חודשים ואני התבלבלתי עם סוגי הלחם ככה אני חייל, ואוכל בחדר אוכל.
בצבא יש לנו לחם אנג'ל ראיתי שיש גם בלחמים בבית שלי חומרים מעקבים וחומרים מתחלבים איך אני יודע אם הלחמים טבעוניים כמובן כולם ללא ביצים כי בדרך כלל בדברים אחרים אני כן יודע והאם למשל בייגלה ממאפיה או פיתה שקונים או לחם שום זה בסדר ? זה טבעוני ?
ככה להלן הרכיבים על הלחמים של הבית ושל הצבא כולם כמובן מקמח מלא אבל לא הבנתי מה זה כל החומרים על הלחם ועוד שאלה מה אתם ממליצים איזה לחם לקנות, זה אבא שלי קונה אני לא יודע מה לקנות והאם יש לחמים בלי כל החומרים האלו שיותר טובים אם כן איזה יש הרבה סוגים 7 דגנים, חיטה מלאה, שיפון, כמובן לא לחם לבן זה אני יודע?.
לחם אנג'ל
רכיבים: קמח חיטה מלא (48.3% ממשקל הלחם, 100% ממשקל הקמחים), מים, גרעינים (11.5%: גרעיני חמניות, שומשום, גרעיני פשתן), גלוטן חיטה, שמנים צמחיים (חלקם מוקשים), שמרים, דגנים (2.5%: מחמצת שיפון יבשה, פתיתי תירס, סובין חיטה, לתת שעורה כהה, לתת שעורה בהיר), פתיתי סויה, מלח, חומרים מתחלבים (E481,E471), דקסטרוזה, חומר משמר (E282), חומר מייצב (E412), אנזימים, חומר מעכב חימצון (E300). מכיל גלוטן שמקורו בחיטה, שיפון ושעורה. עלול להכיל שאריות אגוזים.

לחם ברמן
רכיבים: קמח חיטה מלא (100% מסך הקמחים, 30% ממשקל המוצר), מים, גלוטן חיטה, חיטה מלאה טרום נבוטה (8%), שמרים, סיבי שיבולת שועל, מחמצת שיפון, מלח שולחן, סובין חיטה, חומרים מתחלבים (E481, E472e), מולסה, אבקת סויה, עמילן תירס, דקסטרוזה, מעכב חמצון (E300), חומרים משמרים (E202, E282), אנזימים לאפיה, מווסת חומציות (חומצת לימון), ויטמין B1 (תיאמין), ויטמין B2 (ריבופלבין), ויטמין B6 (פירידוקסין), חומצה פולית. מכיל גלוטן ממקור חיטה, שיפון ושיבולת שועל.
מידע על אלרגנים: מכיל גלוטן וסויה. עלול להכיל שומשום וביצים.
כשר בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית
לחם דוידוביץ קמח מלא
רכיבים:
קמח חיטה מלא (מכיל גלוטן), קמח חיטה כהה, קמח שיפון מלא, מים, חלבון צמחי, סיבים תזונתיים, מלח, שמרים, אמולסת שמנים צמחיים (שמנים צמחים, מים, מלח, חומצת לימון, ליצטין, מתחלב E471, משמר E200), לתת כהה, חומר מתחלב E481, קמח סויה, קלציום פרופיונט ו- E202 כחומרים משמרים, ח. לימון וח. אסקורבית (ויטמין C) כמשפרי אפייה.
מידע על אלרגנים:
מכיל גלוטן & סויה
יכול להכיל ביצים, אגוזים שונים & שומשום
תודה רבה, אלמוג

6152

New member
יש סיכוי שחלק מהרכיבים עם הE לא טבעוניים

אבל זה לא דבר שצריך לקחת בחשבון לדעתי. דבר ראשון, אם הם לא טבעוניים ומופקים מחלב\ביצים זה היה מצוין בודאות במידע לאלרגנים (ולא היה כתוב שזה רק "עלול" להכיל). דבר שני, אם אתה טבעוני מסיבות מוסריות, אז לחם אפשר להכין בלי כל הכימיקלים, זה לא מוצר שתלוי בתעשיית המזון מן החי, יש סיכוי מסוים שהוא אולי מכיל תוצרי לוואי של התעשייה הזאת אבל לא הרגו\עינו אף חיה בגלל הלחם שלך. בעיקרון לפי המקומות שבדקתי באינטרנט רק חלה זה אולי לא טבעוני אבל חוץ מזה הכל כן. אם אתה רוצה שממש לא יהיה ספק פשוט תאכל פיתות, שאין בהן ברוב המקרים את כל החומרים הבלתי מזוהים האלה אז הן טבעוניות ב100%, אבל לדעתי אין בעיה אם זה שתאכל את הלחם של הצבא, זה מה שאני עושה לפעמים. אני גם חיילת וטבעונית 9 חודשים :)

almog250

New member
וואלה

ואי תודה רבה על עזרה, וואלה מגניב איפה משרתת?

למעלה