לגבי טיפול

מצב
הנושא נעול.

NONSHLUCK

New member
לגבי טיפול

לגבי טיפול
אני מטופל ב CBT יחד עם מיינדפולנס.
אני אדם ספקן מטבעי, והטיפול הזה ניראה לי קצת משונה אני חייב להגיד. המטפלת נתנה לי לעשות תרגילי נשימה בבית 5 פעמים ביום, ואמרה לי שזה אמור לשנות את "מבנה המוח" ואני מתקשה להבין איך זה אמור לעזור לי לנשום אחרת... לעשות נשמה אחת קצרה ומהירה, ולהוציא אוויר לאט מאוד ככה 5 פעמים. עם זאת היא אמרה לי לעשות יומן מחשבות מ 0 עד 100...

היא עובדת סוציאלית... האם יש לי מקום לדאגה?

קשיבות בשילוב CBT

לגבי טיפול
אני מטופל ב CBT יחד עם מיינדפולנס.
אני אדם ספקן מטבעי, והטיפול הזה ניראה לי קצת משונה אני חייב להגיד. המטפלת נתנה לי לעשות תרגילי נשימה בבית 5 פעמים ביום, ואמרה לי שזה אמור לשנות את "מבנה המוח" ואני מתקשה להבין איך זה אמור לעזור לי לנשום אחרת... לעשות נשמה אחת קצרה ומהירה, ולהוציא אוויר לאט מאוד ככה 5 פעמים. עם זאת היא אמרה לי לעשות יומן מחשבות מ 0 עד 100...

היא עובדת סוציאלית... האם יש לי מקום לדאגה?
קשיבות בשילוב CBT
אתה שואל שאלה מצוינת וחשובה
ובכן גם CBT וגם קשיבות (מיינדפולנס) הן שיטות בעלות הוכחות מדעיות אודות יעילותן. יש מחקרים לא מעטים המראים שעבודה של מדיטציה לאורך זמן משנה את מבנה המח. יש מחקרים שהשוו את המוחות של מודטים מול אנשים שלא מודטים ורואים אכן שינוים חיוביים במבנה המח. המדובר על תרגול קבוע ומלא של מדיטציה.
קשיבות גם מחזקת את הטיפול הקוגניטיבי בכך שיוצרת מרווח של התבוננות במחשבות ועצם ההתבוננות יכולה להגביר את סקרנות וההבנה שמחשבות הן רק מחשבות ולא עובדות, הטענה הבסיסית של ה- CBT.
אלו העובדות המדעיות. אז המטפלת שלך צודקת בעיקרון.
העובדה שהיא עובדת סוציאלית (אם יש לה תואר שני בעבודה סוציאלית), גם לא צריכה להדאיג אותך.
איפה יש מקום לדאגה. האם מה שהיא מציע לך הוא אכן מיינדפולנס (קשיבות) ו- CBT. הדרך הפשוטה לברר את זאת זה לשאול אותה איכן היא עברה הכשרה בטכניקות האלה, האם היא סיימה קורס של שנתיים של CBT והאם היא חברה באיגוד לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (איט"ה), מה מקור ההסמכה שלה ב- CBT וכנ"ל לגבי קשיבות. איכן למדה את זאת והאם היא בעצמה מתרגלת מדיטציה מדי יום (תנאי מוכח להצלחת טיפול במדיטציה). שאלות אלו הן לגיטימיות ויעזרו לך להגביר את האימון במטפלת. מעבר לכך תן לטיפול הזדמנות. השאלה המרכזית היא לא תמיד האם "הטיפול" עוזר, אלא מה המטופל עושה עם "הטיפול".
בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה