לגבי טט"מ

dandruff

New member
לגבי טט"מ

קודם כל אני חייב לציין שרק אתמול בכלל התוודעתי למושג ocd. כבר הרבה זמן שאני מעביר את האצבעות שלי דרך השיער במעין אובססיה, מחפש אחר קשקשים כדי להוציא אותם - ולמרות שהייתי בטיפול פסיכולוגי במשך שנתיים, זה היה ממש בלי קשר לאובססיה הזאת. כרגע אני במעבר, אגב, עזבתי את הפסיכולוג שלי ואני מצטרף בשבוע הבא לדינמיקה קבוצתית - שוב, לא בקטע של השיער או אובססיות, סיפור אחר. כל מקרה, לא ידעתי ממש אם יש איזושהי הגדרה ל.. תהליך (טקס) שאני מבצע בשיער, לכן אתמול סתם הקלדתי חיפוש ב- google ולמדתי קצת על ocd ועל ttm. די הופתעתי ללמוד שיש פורום שלם שמוקדש ל- ocd בתפוז
אז יש לי שאלה... אני לא תולש את השיערות שלי, הן נתלשות במהלך שאני מחפש את הקשקשים. זה איזשהו דחף, ההברשה התמידית, יש לי את זה מכיתה ז´. מה באמת הכוונה ב"לתלוש שיערות" - לי יש/אין טט"מ?..

לאב

New member
כנראה יש בזה איזשהו אלמנט כפייתי

אני לא בטוחה שזה טריכוטילומניה אולי השאלה היא לגבי כמות השיערות הנתלשות "תוך כדי", אם זה מיעוט, אז כנראה שלא ואם הרבה - אז כנראה שכן בתקופות שתלשתי שיער,לא הייתי תולשת סתם, אלא מחפשת שערות מקורזלות או עם קשרים, ולפעמם מרוב שנגעתי בשיער הן קבלו קשרים אז תלשתי אותם, האם אצלך קורה תהליך דומה? כמו בכל דבר צריך לבחון עד כמה זה מפריע, אם אין לך קרחות והשיער נראה בסדר, אז אפשר לחיות עם זה, כמו שאנשים חיים עם כל מיני דברים אחרים שם עושים כמו למשל כסיסת ציפורניים אצלי זה מאד הפריע כי היו לי קרחות, ומעבר לזה המראה שלי בעת שעשיתי את זה היה בלשון המעטה "לא מלבב", ושמתי לב שאנשים שמו לב לזה - ולא היה לי נוח עם זה הגעת לאתרים ב IOL? יש שם אתר של אמנדה שדי עושה סדר בתופעות של טריכו, כדאי לך גם בתוכנה גוגל להקליד טריכוטילומניה באנגלית ובעברית, יוצא מזה די הרבה מידע

sharonlk

New member
אני אכלתי שיער-שרון

אני מגיל שתיים עשרה בערך התחלתי לאכול את השיער שלי. פשוט כך. איימו שיקחו אותי לעשות קרחת, הייתי קושרת את השיער ואחר כך תולשת אותו עם הפה ואוכלת אותו וחלק יורקת. הייתי ילדה חולה מאוד ואומללה ולא ידעתי לאן לפנות. התקופה הזאת היתה הנוראה והמפחידה בחיי. מי בכלל שמע אז על תרופות, מי ידע שאפשר לעזור לילדה התמה והאומללה שסובלת כל כך ולועסת את שערותיה בכזו אובססיה מטורפת וחסרת שליטה. ההורים שלי לא ידעו כלום ורק בשלב מאוחר יותר התחילה אמא שלי לטפל בעניין, בלי הסכמה של אבא שלי. היתה לי ילדות איומה ונעורים קשים מאוד, סבלתי סבל איום ונורא. שרון

למעלה