לגבי זקיקים

tapuzx

New member
לגבי זקיקים

שלום לכן ! אני עושה מעקב זקיקים יומיומי. מאז שאני מקבלת צטרוטייד הם גדלו מאד לאט. אתמול שני הגדולים היו 19, והיום 28 ו 24 ! איך זה יכול להיות ? נראה לי שיש טעות, אבל איפה ? האם זה נכון שצטרוטייד מעכב את הגדילה ?

venus13

New member
ייתכן יותר אי דיוק במדידה

הרי מדובר במילימטרים. שיהיה בהצלחה ונוס

tapuzx

New member
השאלה אם אי הדיוק במדידה ...

השאלה אם אי הדיוק במדידה דפק את הטיפול, כי 28 זה כבר גדול מדי

venus13

New member
ייתכן שהטעות היא הפוכה -

מדדו גדול יותר אני חושבת שבדיקת דם יכולה לתת את התשובה אם היה ביוץ או לא מה אמרו לך ביחידה בה את מטופלת? ונוס

צהלולים

New member
זקיקים, מנסיון מר: ../images/Emo5.gif

א. יש טעויות מדידה של מילימטר-שניים לפה ולפה (זה לא כזה מדעי כמו שהיינו רוצות לחשוב)... ב. אם את (כמוני) עושה מעקב דרך קופ"ח, הרי שכל יום יש טכנאית אחרת, וכל אחת מודדת קצת אחרת. הרופא שלי אמר לי את זה על ההתחלה. ג. בביוץ האחרון שלי, הטכנאית פיספסה זקיק!!! פיספסה - אם לא היתה לי הרגשה מוזרה ולא הייתי הולכת למחרת לבדוק, הייתי מפספסת את הביוץ לגמרי (היה זקיק בשל של 21, היא "גילתה" רק א זה בגודל 14..) מסקנה: לא להתרגש, וא לפחד לבקש לבדוק פעמיים.

tapuzx

New member
שאלה לגבי כוריגון דיכוי ו ivf

הי, אני לפני שאיבה ומקבלת כוריגון. לפי מה שאני יודעת הביצית משתחררת אחרי 36 שעות. שאלה: אם אחרי הכוריגון לא מזריקים יותר דיכוי (צטרוטייד במקרה שלי) מה מבטיח שהביציות לא ישתחררו לפני 36 שעות ???? ועוד שאלה: השאיבה נעשית בדיוק 36 שעות אחרי הכוריגון ? מה קורה אם יש עיכוב וזה לוקח עוד שעה-שעתיים ? תודה

אז ככה:

הכוריגון גורם לכך שהביוץ יהיה בערך 36 שעות אחרי ושלא יהיה לפני, בחישוב הזמן נלקח בחשבון זמן ספייר למקרה שמתעכבים. כי ברור שעדיף לקחת ספייר ולהקדים, הכי גרוע מפסידים זקיק ולא לפספס תביוץ אפילו בדקה כי אז הכל הלך!! בהצלחה רבה. וזה ממש לא נורא אז קחי בקלות

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. מדידת הזקיקים אינה מדע מדויק. אם הבדיקה נעשתה בשני מכשירים שונים ו/או על ידי שני טכנאים שונים יש סיכוי להבדלים כאלה. השיקול מתי לבצע שאיבה מתבסס הן על תוצאות הUS והן על תוצאות בדיקת הדם. אני זוכרת שרופא אחד בדק אותי יום לפני שאיבה ומצא רק זקיק אחד. הרופא השני הראה לי למחרת שחור על גבי צג שני זקיקים בשלב של ביוץ. לזכותו של הרופא הראשון יאמר שהוא ידע שאני מבייצת ולכן הצליח לטעות
. הכוריגון מתנהג כמו הורמון הLH אשר העליה שלו מתחילה שרשרת של תהליכים. החל מהבשלת הביצית, דרך ניתוקה מדופן הזקיק וכלה בפקיעת הזקיק ושחרור הביצית. אם לפני מתן הכוריגון קיבלת צטרוטייד, הרי הLH שגופך הפריש באופן טבעי נוטרל על ידי הצטרוטייד, ולא היה מה שיתחיל ביוץ. כך שרק הכוריגון יכול להשרות ביוץ. שחרור הביציות מתרחש בערך אחרי 36 שעות אבל יכול להיות גם מאוחר יותר. כאשר קובעים מועד לשאיבה לוקחים בחשבון שיתכנו עיכובים, ולרוב גם מעבר ל36 שעות עוד אפשר לתפוס את הביצית. לפעמים עם יש חשש שהיא השתחררה שואבים את הנוזל ליד השחלות בפתח החצוצרה שם היא עדיין מרחפת אחרי שהשתחררה מהזקיק. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה