לגבי ויזת F-1

tomersbar

New member
לגבי ויזת F-1

מאתר הקונסוליה:
The Embassy can issue F-1/F-2 and M-1/M-2 visas to new students up to 120 days before classes begin.
http://israel.usembassy.gov/consular/niv/fmhome.html

כלומר:
U.S. consulates and embassies will issue F-1 and J-1 visa stamps no earlier than 120 days prior to the start date listed on the I-20 or DS-2019

אז יש טעם בכלל להגיש application לויזה בחודש הקרוב אם התוכנית שלי מתחילה בסביבות אמצע ספטמבר?
כמה זמן לוקח בד"כ כל הסיפור של ה-processing לויזה ? (אני מתחום שאיננו "רגיש בטחונית")

boneguy

New member
לפי החישוב שלי....

גם אם תתחיל היום את האפליקיישן הרי הראיון יהיה רק עוד כמה שבועות, ןאז אתה נכנס לתחום 120 היום. בכל מקרה בסוף האפליקיישן אתה מתאם תאריך לראיון, אז תדאג שזה יהיה מספיק מאוחר להינכס ל- 120 היום.

במידה ויש לך את כל הטפסים חתומים, מוכנים, משולמים, אז לך על זה.

מרגע שיש את המסמכים מהאוניברסיטה

אין סיבה שזה ייקח כמה שבועות - מנסיון אישי ומשפחתי של כמה וכמה ויזות תייר וסטודנט.

Philip Jr

New member
טיפה מוקדם הייתי אומר

התהליך של הנפקת הויזה מהיר יחסית, ויתכן מאד שאם תגיש את הבקשה היום תקבל ראיון לשבוע הבא (שזה לא 120 יום לפני הלימודים אם אני מחשב נכון). אפשר אפילו לבדוק ברשת מה אורך התור כרגע. מרבית הסטודנטים ששוחחתי איתם בנושא הוציאו ויזה תוך שבועיים מהרגע שהגישו את הבקשה, גם אני.

GeJuFan

New member
מסכימה.

התהליך מאד מהיר, לפני שנתיים כשהוצאתי את הויזה התור שקבעתי היה פחות משבוע מהיום שקבעתי אותו- נכנסתי לאתר ביום שישי וקיבלתי תור ליום שלישי, בשישי אחרי התור כבר קיבלתי את הדרכון.

עידוdee

New member
אם כבר בענייני ויזת F-1 עסקינן

אז מישהו יכול לספר קצת על הראיון בשגרירות? מה שואלים? מה צריך / כדאי להביא? זה קצת מלחיץ כל הסיפור, כי מן הסתם אין לי עבודה בארץ. אבל ההורים שלי פה ויש לי נכסים מסוימים.

Philip Jr

New member
למה שתהיה עבודה בארץ?

אם אתה יוצא ללימודים? התהליך לא דומה לזה של ויזת תייר, השיקולים אינם אותם השיקולים. יש פירוט מלא באתר של השגרירות, אבל בגדול תגיע עם כל המסמכים מהאוניברסיטה ומתהליך הויזה, ומסמכים פיננסיים אם אתה צריך להוכיח יכולת לפרנס את עצמך כי אתה לא על מלגה וכדומה. שתי דקות ראיון שם שואלים פרטים כלליים על הלימודים ויש ויזה.. אין מה לדאוג.

עידוdee

New member
נהדר!

לא ידעתי שזה עד כדי כך פשוט, אבל ידעתי שיש הבדל בין תייר לבין סטודנט, אחרי הכל, סטודנט בא עם מסמכים רשמיים מהמוסד שהתקבל אליו.

דאגתי לעניין העבודה כי קראתי באתר של הקונסוליה שהם כן דורשים תלושי משכורת.

Philip Jr

New member
תלושי משכורת

כנראה יותר רלוונטיים לתייר, אתה צריך להוכיח רק דבר אחד בהקשר הכספי: איך אתה מממן את הלימודים. לכן אתה צריך להציג מלגה או תמיכה מסוג אחר מהאוניברסיטה או חסכונות, או מלגה מגוף ישראלי... ויש לציין שפעמים רבות גם לא יסתכלו על המסמכים האלו. אני והקונסול פטפטנו בעיקר על איך אשתו למדה איפה שאני לומד.

GeJuFan

New member
התהליך די קליל

(טוב לרוב, לי הוא עבר בלי המון בעיה).
שואלים אותך שאלות כמו איך תממן את הלימודים, מה אתה הולך ללמוד, ואיפה, מה התוכניות שלך בסיום התואר (לחזור בארץ או מקסימום לעבוד לפי ה-opt ואז מתכנן לחזור לארץ). יבקשו לראות אישור מהבנק שיש לך את הכסף או מכתב מהאוניברסיטה שאתה תקבל מלגה- או שניהם אם זה גם וגם, אם יש לך נכסים בארץ (כמו דירה) אז אני ממליצה להביא העתק של הנכס טאבו להוכחה, כמובן את כל המסמכים בשביל הויזה עצמה.

ממלצה לקבוע את התור למוקדם על הבוקר ולהגיע הרבה יותר מוקדם מזה.

למעלה