לגבי ה ``הארה``

לגבי ה ``הארה``

כודם כל , נחמד היה לי לראות , כי לא רק יופיאל קרא את מכתבי , ועוד יותר נעם לי לדעת שיש עוד אנשים שרוצים לדעת על הארה . טוב ... אז ממה אתחיל ? אני לא רוצה להשמע מתפלסף , לכן אברור את המילים ואהיה כמה שאפשר מדוייק . יש להבדיל בין מצב שנקרא ``אלפא`` = זהו מצב של יקיצה . זאת אומרת - מצב בין השינה לבין מצב ערני . לבין מצב של ``הארה`` = כשמו הוא - מצב שבו נפקחות העיינים , ואדם מתחיל לראות את הדברים אחרת . אפשר לדמות זאת לאדם שמספרים לו , שלפניו קיר . יש באפשרותו להאמין או לא , וזהו מצב ה``אמונה`` מצב ה ``הארה`` זהו הרגע , בו אגם נגע נגע בקיר . הוא יכול למשש אותו , לראות אותו , לטעום אותו , לשמוע אותו . בקיצור , להעביר את החוויה דרך כל החושים העומדים לרשותו. מרגע זה והיילך , הידיעה היא כל כך חדה , שכל מי שיתחיל לספר לו על.... זה יהיה הכל ליד ובערך . אני מנסה להסביר , אך גם אני תופס את עצמי , שאין די מילים בכדי להעביר נכונה את החוויה . למי שמעוניין, ברמה פיזית - האנרגיה ( למי שעוסק ברייקי ) , עולה מלמטה דרך כפות הרגליים , ובאותו הזמן נכנסת גם מלמעלה . לאורך עמוד השדרה עובר זרם . כל הגוף מתעורר וכאילו קם משינה ארוכה . כל החושים מתחדדים . הראייה - כל הצבעים ניהים הרבה יותר ``עסיסיים`` , הרגשה שכל המקום מתמלא באור . חוש המישוש - אתה יכול להרגיש בבירור כמו שאתה נוגע פיזית , בעצמים הנמצאים בכל מרחק ממך , כאילו היו לידך. את/אתה מתחיל/ה לראות את הכוחות שעומדים מאחורי הדברים ולא רק את ה``עטיפה`` שרואות עיניים בחיי היום יום , והכי חשוב - אתה מקבל תשובה לשאלה שמייסרת אותך או שאתה מחפש תשובה עלייה . הרגשת הקלילות ושמחה מלווה אותך כל זמן לאחר מכן ,... עד שיוצאים מזה . כל זה ועוד הרבה דברים שמילים עניות מכדי לתאר , קורים בזמן ה ``הארה`` . מקווה שתרמתי למישהו משהו , ושיצא מזה רק טוב ...

אלדד-ב

New member
הארה - חיים או רגע ?!

בוקר טוב ומבורך מה שתיארת כאן היא חוייה שקשה לתאר במילים חוויה מופלאה. חוויה שמביאה אותך לאקסטזה, לאקסטזת האיחוד, כמו שתיארת: ``האנרגיה עולה מלמטה דרך כפות הרגליים , ובאותו הזמן נכנסת גם מלמעלה . לאורך עמוד השדרה עובר זרם . כל הגוף מתעורר וכאילו קם משינה ארוכה. כל החושים מתחדדים . הראייה - כל הצבעים ניהים הרבה יותר ``עסיסיים`` , הרגשה שכל המקום מתמלא באור ``. אכן חוויה עילאית, אך האם חוויה זו הינה הארה ? האם ריגוש החושים, פרץ האנרגיה, והאקסטזה הרגעית היא הארה ?! אני הייתי מצטרף לדעתם של יופיאל, jongler. פרי-מגדים דרייה וכל השאר ... הארה כל אחד יכול לפרש כשינוי עמוק ואישי (כמו הכרת התודה שדיבר עליה פרי-מגדים) או כמו שתיאר יופיאל ``ניצוצות של הבנה`` (מקסים). בעצם אני חושב שכולם מדברים כל נושא אחד : השינוי במודעות. מודעות היא מצב הוויה שבו אתה רשאי לבחור לחיות. להיות ער לרגע. להיות חד הבחנה בנוגע למה שהווה, ומדוע. בנוגע למה שמתרחש ומדוע. כאשר אדם חי חיי מודעות , הוא אינו עוד עושה דברים בחוסר מודעות, בתת מודע. כאשר אינך מודע למודעות, אינך יכול לדעת איך זה. אפילו אינך יודע שאינך יודע. אולם ברגע שנזכרת, אתה מואר, חוזר למודעות. אתה מבין כמה היית ``עיוור`` , איך חיית ב``חושך``. מודעות פירושה להבחין ברגע. פירושה לעצור, להתבונן, להקשיב, להרגיש ולחוות באופן מלא את מה שקורה. זו מדיטציה. שטיפת כלים, התעלסות, הליכה ברחוב, כיסוח דשא, דיבור עם האחר. מה אני עושה ? כיצד אני עושה זאת ? מדוע אני עושה זאת ? מה אני הווה בעודי עושה זאת ? מה אני חווה ברגע זה ? מה אני הווה בעודי חווה זאת ? מדוע אני הווה זאת בעודי חווה זאת ? כיצד כל זה קשור למה שאני חווה ? כיצד כל זה קשור לזה שאיך אנשים אחרים חווים אותי ? זוהיא מודעות מלאה. זוהיא הארה. וכמו שהזכירו כבר, ברגע שאתה שם, אתה כבר לא יכול לסגת אחורה. זה חזק ממך. האור, היופי שבחיים מודעים ממלאים אותנו באהבה, שמחה ואושר בכל רגע. לכן אם מי מכם\מכן לא הצליח לחוות אקסטזה כמו זו שתוארה, שידע שזו לא המטרה. זוהיא אינה הארה - זהו רק הבזק. המון אהבה אלדד

לאלדד היקר

כאשר קראתי את מכתבך , הסכמתי עם כל מילה , אך.... יש כאן ``אבל`` ענק - קודם כל כאשר קראת את מכתבי פסחת על קטע שבו אני כותב , שברמה פיזית כך קורים הדברים . כמובן שאין בדעתי לומר כי ברמה הזאת מסתיים כל הסיפור והחוויה , אך לרוב האנשים בימינו מובנים חוויות המקורבות לרמה הפיזית , וכל השאר - אלה סתם מילים והתפלספות . לכן , בכדי לא להשמע מנותק מהמציאות ומהקרקע , הבאתי את זה לרמה שאתה קורה לו ``הבזק`` .

אלדד-ב

New member
לא בשמיים היא...

ראשית , תודה על ההבהרה. שנית, איני חושב שלרוב האנשים דברי הפורום הינם סתם מילים או התפלספות אלא אם כן אדם אינו מודע כלל לדברים אלה, כמו שאמרתי קודם: ``כאשר אינך מודע למודעות, אינך יכול לדעת איך זה. אפילו אינך יודע שאינך יודע``. אני חושב שהרבה אנשים נחשפים כך או אחרת לדברים האלו, הרי אלוהים\היקום מדבר עם כולנו כל הזמן, באופן אישי. השאלה היא מי מקשיב ? ואם כן מקשיבים, מה אנו עושים בקשר לזה ? כל התובנות שהובאו לתשומת ליבנו מאז ועד היום הינן ברות ישום, הלכה למעשה . אצטט מהמקורות (ספר דברים, פרשת ניצבים): ``כי המצוה הזאת אשר אנכי מצוך היום לא נפלאת היא ממך ולא רחוקה היא. לא בשמים היא לאמר מי יעלה לנו השמימה ויקחה לנו וישמענו אותה ונעשנה. ולא מעבר לים הוא לאמר מי יעבור לנו אל עבר הים ויקחה לנו וישמענו אותה ונעשנה. כי קרוב אליך הדבר מאד בפיך ובלבבך לעשתו`` עלינו רק להושיט את היד , לפתוח את הלב ... בחמלה ובאהבה אלדד

תודה המורה,

אכן, עכשיו אני מבין את הביטוי: ``גילו ברעדה`` (תהילים ב`,י``א), הבהרת לי אותו בדבריך המיוחדים. ושוב תודה ששיתפת, פרי מגדים.

למעלה