לגבי הפרסומת של esc

itan1

New member
לגבי הפרסומת של esc

כולם יודעים שהפרסומת מופנת לנוער. אבל אף אחד מאיתנו לא יודע לאיזה שכבה בנוער. כמו שיש אצל המבוגרים: עשירים, עניים, משכילים, חובבי ספורט וכדומה, אז גם אצל הנוער (ואני אומר את זה בתור נער) יש כול מיני "סוגים" של נערים. לדוגמא היה איזה שהוא בנק (לא זוכר איזה) שלפני כמה ימים פרסם בטלוויזיה, פרסומת שמיועדת רק לעשירים! או RC שמיתגו את עצמם לנערים שמורדים, והולכים נגד הזרם. אז אולי זה גם מה שהוחלט בפלאפון- להפנות את המוצר לשכבה מסוימת אצל הנערים, ולא לכולם. תחשבו על זה.

yoni©

New member
אבל אם היו עושים את הפרסומת

כך שתפנה לשכבה מסוימת, הם היו בעצם הורסים לעצמם את הסיכויים להיות פופולריים, מכיוון שהם היו מגבילים מראש את הכניסה לאלה שאינם נכללים בשכבה, למרות שקימת האפשרות שהם יתעניינו בESC ותר מאשר אלו שהפרסומת פנתה אליהם. למה כתבתי את כל השטויות האלה? אין לי מושג.....

itan1

New member
אי אפשר לרצות את כול בני הנוער

אבל פלאפון לא מפגרים, הם יודעים שפתיחת "ליין" חדש לא תחזיר אותם למצב בו היו עם הכי הרבה לקוחות. אבל הם יכולים לזהות קהל יעד מאוד מוגד (בני נוער שלא "שמים" על אחרים, ולא אכפת להם מה חשובים עליהם- משועמים, חסרי ביטחון) ולפנות רק עליו. בהמשך אולי לפנות לעוד שכבות.

haddar

New member
תגובות

כמובן שאין לי את הבריף, אבל לדעתי קהל היעד הוא די ברור. הם מדברים לנוער עם יותר מודעות עצמית מהכלל, נוער "אחר" לא במובן שהוא שונה - אלא במובן שחשוב לו להיות אחר. תגובתי ליוני: אם תשים לב, זה תמיד ככה. פרסום טוב הוא תמיד ממוקד קהל יעד. אתה לא יכול לפנות לכמה קהלים בפרסומת אחת, כמו שאתה לא יכול להעביר כמה קונספטים בקמפיין אחד (למרות שהאופטימים מנסים). אבל אם אתה חברה ענקית, ורוצה שכולם יקנו ממך? בשביל זה יש מותגים. ופלאפון, את הקהל שהם לא לקחו ב ESC הם יקחו בפלאפון לעסקים Etc... ופלאפון היא כמובן דוגמא קטנה. יהיה לך מאוד קשה למצוא מישהו שלא צורך דרך קבע מוצרים של פרוקטר אנד גמבל למשל (אולי כמה ירוקים פנאטים במיוחד). וזה לא כי הפרסומת לפרינגלס (אני יודעת שהם לא ממש היצרנים של זה, אבל לא חשוב עכשיו
)פנתה לכולם, וגם לא כי הפרסומת לפנטן פנתה לכולם. פשוט - בגלל שיש להם הרבה מותגים. ואני אפילו ארחיק לכת ואומר שלא רק שפלאפון לא הורסים לעצמם סיכויים - אלא אם הם היו כן מנסים לתפוס את כולם אז הם היו הורסים לעצמם את הסיכויים. ועכשיו גם נזכרתי בסוגי פרסום ש"ממליצים" לך להשתמש במותג המתחרה, כי אתה לא מספיק טוב בשביל המותג שלהם :) אבל זה לת´רד אחר.

CityBoy

New member
--לגבי קהל היעד

ניתן היה להבין מהכתבה שפורסמה בשבוע שעבר בידיעות על החדרת המותג ESC שהוא מיועד בעיקר לנוער עשיר

haddar

New member
זורקת שאלה לאויר

עד כמה זה נראה לכם נכון, לפלח על פי חתך אקונומי אוכלוסיה שבעצם לא מוציאה בעצמה את הכסף? באופן כללי. ובאופן פרטני: ESC, לפי מה שהם חושפים לנו בכל הפרסומים, מתעסקים רק עם המכשירים החדשניים ביותר (160,000 צבעים, מצלמה דיגיטלית Etc...). כך שכבר מההתחלה, יצטרף לשירות רק מי שההורים שלו עשירים. אבל פונים לנוער, ואני לא רוצה להיות מגעילה, אבל זה נוער שלפעמים גם לא יודע כמה עולה בכלל טלפון סלולארי, וכמה עולות שיחות ומה יקר ומה זול. אני מניחה שגם בגלל זה לא הזכירו מחירים, כי הם הניחו שלקהל היעד שלהם בכלל אין למה להשוות את המחירים. (גם בפרסום תדמיתי שנעשה כאן בארץ, באחוז לא מבוטל מהמקרים דוחפים את ההארד סייל, אם לא בטלויזיה, אז באחת המודעות). ואני חוזרת וזורקת שאלה נוספת לאויר: האם בכלל יש דבר כזה (במונחים של הגדרה מינימליסטית של קהל יעד) נוער עשיר?

איכסה

New member
פנאטים במיוחד?

מה יותר פנאטי? להתרחץ בשמפו זול, עם אותה איכות, אולי אפילו ישראלי (ישראל רונה כחול-לבן) שלא נוסה על בעלי חיים? או להתרחץ בשמפו יקר, תוצרת חוץ, שנוסה על עשרות חיות מעבדה? עזוב.. אבל כדאי שתחשוב על זה, זה באמת לא דבר פשוט.

איכסה

New member
מה?

פרינגלס? אין לי קוסמטיקה? נו-וואי אריאל? אין לי תחבושות הגיינה לילי? אין!!!!!

למעלה