לגבי המצלמה של HP

berez4

New member
לגבי המצלמה של HP

שלום, אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית. קראתי בפורום שלכם והבנתי שהרבה אנשים לא מתלהבים מהמצלמות של HP, אבל לאחר בדיקה מקיפה בנושא ראיתי שה- HP 850 מציעה מפרט טכני מצוין (4 מגה-פיקסל ו x8 זום אופטי) במחיר שאף חברה אחרת לא מתקרבת אליו. על מנת לקנות מצלמה עם מפרט כזה מחברה כמו אולימפוס או ניקון צריך להוסיף יותר מ 1000 שקלים. האם המצלמה של HP בעלת ביצועים כל כך נמוכים כך ששווה להוסיף סכום כזה של כסף ולקנות מצלמה של חברה אחרת?

idohal

New member
כן לשאלתך. נכון שכלאורה יש למצלמה

על הנייר מפרט לא רע בפועל ביצועיה בינונים ולקנות מצלמת 4"מפ רק כדי להדפיס תמונות 10X15, כאשר כל המצלמות האחרות באותו סדר גודל אפשר להפיק הדפסה בגודל A3? הייתי מסתפק באולימפוס C740 בעלת עדשה מצוינת שעולה עוד כ - 700 ש"ח ואפשר להדפיס תמונות בגודל A4 אבל באיכות מעולה.

כן.בדיוק כמו שצריך להכפיל את הסכום

אם רוצים לרכוש פלאש חיצוני מקורי - לעומת הפלאשים התחליפיים - בצילום מקבלים בדיוק מה שמשלמים עבורו- וב'שפה הדיגיטאלית' = כל דגם עולה 'כלכלית' - נכון לתקופה הזו - אומדן - בערך פי 5 ,לפעמים יותר,מהמקבילה מעולם הפילם. אז מצלמה שעולה 2000 ש"ח,אפילו פחות,שוות ערך בביצועיה למצלמת פילם קומפקטית העולה חמישית ממנה (400?) היית קונה כזו? המחיר הגבוה מעורר ציפיות, אך בפועל יש פחות מכל דבר:איכות תמונה,יכולת מדידה והפקת תוצאות גם בתנאים קשים יותר לצילום (לא חוכמה לצלם בתנאים הכי נוחים ואופטימליים-כל מצלמת פלסטיק טובה לכך),נוחות שימוש-שימוש בתפריטים בצילום השוטף,השהייה,צריכת סוללות,נוחות החזקה), עיבוד פנימי במצלמה,עיבוד והפקת צבעים,רעש מיותר וכן הלאה. במחיר הקרוב למה שכבר החלטת להוציא,בעוד כמה מאות שקלים,אתה יכול להשיג מצלמה משובחת בכמה דרגות. העצה שלי,לבחון היטב דגמים בטווח המחיר שרצוי לך - קצת מעל וקצת מתחת, וללכת על הדגם המציע הכי הרבה. לבדוק גם באתרי פורומים למיניהם - ולקרוא חוו"ד אישיות לגבי הדגמים.לומדים מהן המון. אם יש לך אפשרות לראות תמונות - זה לדעתי הכי טוב.אז לחפש דוגמאות כאלו.לראות אם מתאים לציפיות שלך (לכל אחד דרישות משלו) הדגם 'לא רע',בעיקר למתחילים או למישהו המחפש הפעלה אוטומטית וזום מוכן גדול ,וזה ממש בסדר ,אבל אפשר גם הרבה יותר בתוספת ממש קטנה. זו דעתי,כמובן,אז לא לאכול אותי

גדיש

New member
בשתי מילים- בוודאי לא../images/Emo70.gif

כשאתה שואל על HP, תשאל מי שיש לו מצלמה, כי כל חברי הפורום האחרים יש להם אלרגיה\דחיה מהחברה, למה? - ככה! בשביל לפתח 10 על 15? אני נורא מצטער אבל 4 MP הם 4 MP!!! אז בסד, זה לא 4 נקי, ויש מצלמות עם צבעים חיים יותר (E20PRO), אבל, חביבי, יש לי אלבום עם 16 תמונות בגודל A4, ואיכות תמונה מעולה, ויש לי לאן להשוות, ראו מסגרת... וזה עוד בהדפסה ביתית על נייר פוטו (כן של HP), עם מדפסת 980C (הפתעה- גם HP). אז חברה, עם צילמתם עם המצלמה ופיתחתם, תחוו דעה, אם לא, אז תפסיקו לקטול בגלל השם.... ובקשר לביקורת ב-DPRIVEW, אזי יש הרבה אתרים, ובחלקם הביקורת טובה מאוד, ואם לבדוק בתגובות משתמשים (בארץ ובחו"ל) אזי התגובות מעולות !!! ביי

se25

New member
רק לא HP

אני מכיר אנשים שקנו HP ואחרי כמה חודשים הם עברו למצלמה טובה יותר. זה לא יעזור. נכון אומנם 4MP זה 4MP אבל מה עם אכות העדשות? אכות התוכנה בתוך המצלמה? HP טובים אולי במדפסות אבל בצילום כדי להשאיר את זה לחברות מתמחות כמו אולימפוס, ניקון קנון וכו'.

גדיש

New member
מה רע עם FUFINON ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מה רע עם עדשות של פוז'י? אותם עדשות כמו ל-602? מה, באמת חשבת שHP התחילו לייצר עדשות??? התוכנה במצלמה בסדר גמור, תודה. דרך אגב "תוכנה" לפי מיטב הבנתי שייך לתחום המחשב (HP) ולא הצילום???!!! תשמע אני לא אומר שזאת המצלמה הטובה בעולם, באמת שלא, אך היא גם לא כזו גרועה כמו שמצטייר מהפורום, ויחסית למחירה ולפונקציות שלה, היא בהחלט שוות קניה... למי שיש להשקיע במצלמה רק קרוב ל-1800 ש"ח, אזי אני ממליץ בחום על המצלמה של HP )850), עם 4MP, ועם זום של *8. יש לי את המצלמה קרוב לחודשיים, צילמנו עמה קרוב ל-700 תמונות, כשאני מנסה אותה בכל מיני תנאי צילום (בשביל הסקירה שהבטחתי לאיריס),והמצלמה עמדה בכבוד ברובם... יש לי טענות, ויש חסרונות, אבל בגדול - חיובית מאוד! (הסקירה בקרוב) ביי

למעלה