לגבי הכנסה

goldy

New member
לגבי הכנסה ../images/Emo13.gif

אני משכיר מבנה לעסק וגם אחראי על הפירסום באופן אישי. 1) האם הכנסתי נחשבת אקטיבית או פאסיבית? 2) האם ההכנסה יכולה להתבסס על אחוז קבוע מרווחי העסק? (כלומר ישנו סיכוי גבוה מאוד שתשתנה מחודש לחודש, מה שיוביל להחזרי מס מרובים). תודה

תמירי

New member
השכרת מבנה

השכרת נכס אינה הכנסה מעסק סעיף 2(1) לפקודה אלא הכנסה מסעיף 2(6) לפקודה לכן הפריד המחוקק את הדברים. בקניונים למשל יש שכ"ד בסיסי+אחוז ממחזור העסק לפי מדרגים מסוימים. לדעתי עדיין ההכנסה היא פאסיבית משכר דירה. אין כלל יגיעה אישית כך שלדעתי סיכויים נמוכים.

goldy

New member
בנוגע לפירסום ../images/Emo127.gif

כשכתבתי שאני אחראי על הפירסום באופן אישי התכוונתי לכך שאני עוסק בכך בפועל: מפרסם בכלי התיקשורת, מפרסם מחוץ ליישוב ומשתף פעולה עם עסקים אחרים. כמו כן אני משתתף בישיבות העסק וכך מיודע על מדיניותו, שכן כך אוכל לפרסמו בצורה הטובה ביותר. האם פעילות זו נחשבת יגיעה אישית?

תמירי

New member
קשה לומר,

בכל אופן אם כך תפצל את החוזה לדמי שכירות ודמי יעוץ. שכירות-פאסיבי יעוץ-אקטיבי\פרותי ניתן לקיזוז כנגד הפסד מעסק!

ferdrico

New member
שאלה של עסק או לא עסק

למשכיר האלמוני: 1) אם הפעילות שלך מגיע למאפיינים ולהיקפים של עסק הרי שתמוסה כעסק ואם זו הכנסה אחרת או כלשונך פאסיבית הרי שגם אז תמוסה - ההכנסה אינה ליחידים ואינה פטורה . 2) יש אפשרות לקבל לפי אחוז קבוע אבל רק לפי אחוז המקובל בשוק, כל אחוז שמתחת למחיר השוק המקובל בפלח השוק שלך - לא ימצא חן בעיני מס הכנסה . בשורה התחתונה - אתה יכול לעשות אחוזים ולשלם מס בהתאם לסה"כ ההכנסה, אך זה חייב להיות לפי בסיס ואחוזים הגיוניים ומקובלים . בהצלחה .

למעלה