לגבי החרדה שלי

Nescafe3

New member
היא אומרת שלא כדאי להתחיל עם זה

כי זה ממכר. אתה יודע איך זה רופאים אי-אפשר להמשיך לדבר איתם אפילו שאתה חושב שזו לא סיבה מספיק טובה כי אני חושב שאפשר להשתמש בזה בלי להתמכר. נראה לי שהיא מעדיפה שאני אשתמש בריספרדל כי זה גם אוגמנטציה לפרוזאק. מישהו יודע אם אפשר לקחת גם ריספרדל וגם לוריוון? אני כבר לא רוצה להציק לה ואני יודע שהיא תגיד לי לא לקחת לוריוון...

Nescafe3

New member
תודה על התשובות ודבר נוסף

חוץ מהעניין של המלחמה בחרדה פיזית קשה יומיומית, יש לי שאלה נוספת, אולי מישהו מכיר פתרון: קשה לי להירדם בלילה ואני מאוד עירני מאז שעליתי ל30 מ"ג פרוזאק. מישהו התנסה בבעיה כזאתי? זה עבר לו? יש פיתרון? הפסיכיאטרית שלי ייעצה לי עיצות בנאליות של להירגע ולשתות כוס חלב חם. היא נגד תרופות שינה ונראה לי שזה באמת קיצוני. למישהו יש עוד רעיונות אפשריים? אידית, אני מנסה את הקלטות של ד"ר ברוך אליצור שהמלצת עליהם בזמנו - זה נחמד מאוד אבל בינתיים לא מצליח להרדים אותי. אני מודה לכל מי שיכול לענות לי אני תמיד קורא את כל התגובות גם אם אני לא מגיב כדי לא להאריך את השרשור סתם.

Nescafe3

New member
לגבי החרדה שלי

אני די מנסה להימנע מהפורום כרגע, אבל אני רוצה קצת לשתף ולקבל עיצה ספציפית: אני מתנסה כל יום במהלך הלימודים בהרגשות די קשות של חרדה. זה מזכיר קצת "התקף פניקה" רק שזה כמעט כל הזמן! הלב שלי דופק בחוזקה ואני מרגיש חולשה בידיים וברגליים. אני מנסה להילחם בזה ולהמשיך בלימודים אבל כל יום הוא מאבק חדש. מישהו פה התנסה במאבק יומיומי שכזה (פשוט עד עכשיו החרדה והפחדים שלי לא לוו בהרגשות פיזיות אינטנסיביות כ"כ, והמצב הזה נמשך כבר כמה שבועות אולי אפילו חודש וחצי). עוברים עליי המון דברים ביחד ואני לא רוצה לפרט, אבל רק לגבי ההרגשה הזו של מלחמה יומיומית בחרדה ובתופעותיה הפיזיות - מישהו מכיר? כלומר, זה משהו שאנשים חווים וממשיכים למרות זאת? כי זה ממש קשה לי כל יום מחדש. אני לוקח רספירדל אבל זה עוזר ממש קצת. לוריוון עוזר יותר אבל הפסיכיאטרית שלי נגד זה. למישהו יש רעיונות נוספים? כדורים נוספים? משהו עד שהפרוזאק יתחיל לפעול...

edit6

New member
לנס קפה

אני משלבת את הקלטות של אליצור עם צמחי מרפא. ההשפעה של הקלטות התחילה רק כעבור מספר שבועות. כשצריך אני שוברת את עוררות היתר ונדודי השינה בחצי או רבע כדור בונדורמין. אני לוקחת אם צריך ורק אם צריך,כרבע עד מקסימום חצי כדור פעם עד פעמיים בשבוע, לפי הצורך. בחודשיים האחרונים לקחתי רק פעמיים חצי כדור. הרוקח שלי המליץ על כדור שנקרא סליפאייד. לא ניסיתי. בדרך כלל אני נמנעת מכדורים, עד כמה שניתן. אולי שווה לנסות את שיטת בואן? כל טוב אדית [email protected] שינה נעימה! נ.ב דברים שעזרו או עוזרים לי- תזכור שאני סובלת שנים מנדודי שינה! לשוחח עם אנשים שערים בשעות הקטנות של הלילה.כולל אנשים בחצי השני של הכדור. לשתות תה מצמחי מרפא לקחת משהו מתוק. לעבור לחדר או למיטה אחרת. לפעמים אני נודדת בין שתיים- שלוש מיטות, בלילה אחד.

edit6

New member
חשוב!צמחי מרפא בפיקוח רופא!

חשוב לזכור שאת צמחי המרפא יש לקחת בפיקוח רפואי כדי למנוע אינטראקציות. יש לראות בצמחי המרפא תרופה. חשוב לידע את הרופא המטפל אם מתכוונים לקחת צמחי מרפא. בהצלחה אדית

אמא11

New member
היי נסקפה ../images/Emo13.gif

אני לא כל כך מתמצאת, אבל אולי יש מקום לשאול את הרופאה לגבי שינוי זמן הלקיחה של הפרוזאק (מהערב לבוקר). אני יודעת שבמקרים בהם כדור אחר, לוסטרל, "מעורר" אנשים, מומלץ לקחת אותו בבוקר, ובמקרים בהם הוא "מרדים" מומלץ לקחת בערב. אולי כך גם בפרוזאק. דבר נוסף שאולי יכול לעזור, וכאן אני בכיוון של הרופאה שאמרה לך לשתות חלב. לפעמים התזונה משפיעה מאד. אני בטוחה שיש באינטרנט רשימות של מאכלים ושתיה שנחשבים "מעוררים" או "מרגיעים" בננות למשל-מרגיע. קפה/קולה - מעורר. אפשר קצת להכנס לזה ואולי לשאול דיאטנית או בפורום של תזונה. תרגיש טוב תמי

אמא11

New member
ועוד משהו

הייתי שואלת את הרופאה אם יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי של הטיפול התרופתי.

vorel

New member
לצערי

אם לקחת כבר את הפרוזק יותר משלושה שבועות, והוא לא פעל, אז סביר להניח שהוא גם לא יפעל. חוק זה חוק. כתוב בעלון לצרכן ההשפעה המקסימלית של התרופה נוצרת לאחר שלושה שבועות מיום השימוש, ולא משנה המינונים. לגבי רספרידל- אוי זה כבר סיפור אחר לגמרי. הכדור הזה גרוע יותר מהשישה מחלות נפש שיש לי. איתו ביחד זה שבעה מחלות נפש! אה כן, ואם אבא שלי זה שמונה מחלות נפש-. אני סובל משמונה מחלות נפש! הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איפה אלוהים שצריך אותו? איפה איפה???????????????????????? איפה הוא עכשיו? ואיפה הוא היה בשואה???????????. יכול להיות שהוא שוכב על איזה ענן עם נרגילה וצוחק על כולנו??????

Nescafe3

New member
התחלתי במינונים מאוד נמוכים במשך שבועיים

בערך, 20 מ"ג שגם זה נמוך עוד שבועיים, ועל המינון הנוכחי 30 מ"ג אני רק שבוע. יכול להיות שהייתי צריך להתחיל יותר חזק אבל ככה הפסיכיאטרית התקדמה איתי ואני בכלל חששתי מהתרופות אז זה הגיוני. הפרוזאק משפיע אחרי 10-12 שבועות. הפסיכיאטרית אמרה לי שתוך שבוע-שבועיים הוא אמור להשפיע. בכל מקרה, אני לא מתכוון לוותר עליו זה בטוח. אני אקח אותו עד שהוא ישפיע או עד שהפסיכיאטרית תתייאש ותרצה לנסות משהו אחר. אני לא מתכוון להפסיק וחבל לי שהפסקת. אם מצבי לא היה כ"כ גרוע הייתי יוצר איתך קשר ומביא לך מהכדורים שלי רק כדי שלא תפסיק וורל, אבל אני מבין שלך יש בעיות נוספות. אני גם חושב הרבה על אלוהים, אבל אני לא מאשים אותו במצב שלי. אם כבר, אני חושב שזה סוג של מבחן שאני צריך להתמודד איתו. לגבי השואה אני בכלל לא יודע מה לחשוב אפילו, אבל לגבי המצבים שאני נקלע אליהם אני מאמין שאני זה שצריך להוכיח פה משהו ולא שצריך לגאול אותי "בקסם" מהמצב.

אני מדי יום נלחמת בחרדות,כל יום

נלחמת בלא לקחת כדור הרגעה,אני לוקת אנפרניל וריספונד,בלעדיהם המצב היה עוד יותר קשה.

למעלה