לגבי הומוגלובין

לגבי הומוגלובין

שלום, אני בטיפולי פוריות והרופאה שלי ראתה שיש לי המוגלובין נמוך.. קצת פחות מ11 והיא אומרת שעלי לקחת כדורי ברזל. לקחתי כדורי ברזל שהחומר הפעיל בהם הוא 100 מ"ג. מה שקרה זה שהברזל אכן עלה קצת (גם הוא היה נמוך) אבל ההמוגלובין לא עלה. אז היא אומרת שכדי שההמוגלובין יעלה אני צריכה למלא את כל המחסן של הברזל... אז רציתי לשאול.. 1. האם היא צודקת בזה שאני צריכה למלא את כל המחסן של הברזל? זה לא מסוכן שיהיה אולי עודף ברזל בגוף או הרעלה? 2. כדי שהברזל יספג טוב אני משתדלת לשתות איתו מיץ תפוזים או לאכול גמבה או קיווי, אבל לא תמיד זה אפשרי אז חשבתי לקנות ויטמין C בכדור. בדקתי ובכל החברות יש מינון של 500 מ"ג בכדור. האם זה לא הרבה מידי? ראיתי שיש ויטמין C לילדים שהוא במינון של 100 מ"ג , האם עדיף לקנות אותו או שהוא לא מתאים לי (אני בת 31). 3. האם יש עדיפות לכדור ויטמין C בבליעה או לעיסה? סליחה על החפירה
ואני מקווה שתוכלי לענות לי על השאלות, תודה מראש

המוגלובין

שלום רב, ברזל הוא מינרל הנחוץ ליצירת תאי דם אדומים וחשוב לייצור המוגלובין שהינו המרכיב המוביל חמצן בכדוריות הדם האדומות לכל אברי הגוף. מאגר הברזל בגוף נקרא פריטין, רמות נמוכות של פריטין מצביעות על מחסור ממושך בברזל עקב דימום או ירידה ברמות הברזל בתזונה או ספיגה מהתזונה לפי דברייך את נמצאת במצב של חוסר בפריטין בבדיקות הדם, הרופאה המליצה לך ליטול תוסף של ברזל ולכן היא צודקת. הינך צריכה למלא מאגרים של הפריטין ובכך להעלות את רמת ההמוגלובין שלך בדם. לגוף אין יכולת טבעית להיפטר מעודפי ברזל. במידה שכמות הברזל בדם עולה, עודפי הברזל ישקעו באיברים שונים תוך פגיעה בתפקודם. לכן שכנוטלים תוסף ברזל חשוב אחת ל3 חודשים עד חצי שנה לבדוק את רמות הברזל בדם ואם לפי בדיקות הדם רמת הברזל עלתה ניתן יהיה להוריד במינון. לחברת סולגאר ישנו תוסף ברזל הנקרא ברזל עדין 25 מ"ג. הברזל מגיע בצורת ברזל ביסגליסינאט (Iron bisglycinate), אינו תלוי ברמת חומציות הקיבה ונספג ביעילות רבה (פי ארבעה מברזל סולפאט הנפוץ). ברזל עדין אינו גורם לתופעות לוואי האופייניות למוצרי ברזל רגילים, ובהן: כאבי בטן, גירוי בקיבה, בחילות, עצירות, שלשולים וכיוצא באלה. כמו כן גורמים הידועים כמעכבים ספיגת ברזל – תה, קפאין, סובין חיטה (חומצה פיטית), חלבון ביצה, מוצרי חלב, תכשירי סידן וסותרי חומצה – אינם יוצרים אינטראקציה עם ברזל עדין ולכן אינם פוגעים בספיגתו. הנחיות: 1-2 כמוסות ליום עם הארוחות. ויטמין C חשוב מאוד לתפקוד תקין של מערכת חיסון, תומך בגוף במצבי מתח, הפחתת מצבי אלרגיה וכולי.. בנוסף נמצא כי ויטמין C מעודד את ספיגת הברזל בגוף ברמה מאוד גבוהה ולכן חשובה הנטילה של התוספים הללו יחד. יחד עם זאת בגלל קשירתו של ברזל העדין מבית סולגאר ל-2 מולקולות גליסין, רמת ספיגתו יעילה ביותר אפילו ללא נטילת ויטמין C. ויטמין C הוא ויטמין מסיס במים, עודף בוויטמין C הינו נדיר במיוחד, וזאת מאחר שרוב החומצה מופרשת בשתן. 500 מ"ג של ויטמין C הוא מינון מקובל ביותר ביום. ניתן לצרוך אף יותר מבלי להגיע למצב עודף. לחברת סולגאר ישנו מוצר שנקרא אסטרולה, ויטמין C לספיגה מיטבה ושאינו חומצי (מתאים גם לאלו הסובלים מחומציות בקיבה ) הנחיות 1-2 ביום עם הארוחות. בריאות שלמה, אביבית שלום

תודה על המענה ועוד שאלה

כתבת לי שיש ברזל עדין. אני לקחתי ברזל עדין אבל הרופאה אמרה שהמינון נמוך מידי 30 מ"ג והיא רוצה שאני אקח 100 מ"ג חומר פעיל. כדי שהברזל יעלה מהר. בבדיקות דם האחרונות (לפני שבועיים) הברזל הוא 70 מתוך טווח של 40-145. הפריטין הוא 82 מתוך טווח של 10-291. כך שאני רואה שהוא אמנם לא נמוך מידי אבל צריך לעלות. כמה שאלות: 1. האם במצב כזה באמת עדיף לקחת את הברזל 100 מ"ג חומר פעיל עם כדור ויטמין סי 500 לספיגה טובה??? 2. אני צריכה למלא את מאגר הפריטין כדי שההמוגלובין יעלה או את מאגר הברזל? או שזה בא ביחד בעצם? ההמוגלובין לא יעלה עד שהפריטין או ברזל יתמלאו לגמריי???

תגובה לשאלתך

שלום רב, המינון של ברזל עדין של חברת סולגאר הינו 25 מ"ג. בדרך כלל רופאים מסתכלים על המינון של הברזל אבל לא נותנים יחס מספק לצורת ספיגת הברזל. ברזל עדין של חברת סולגאר, בצורת ברזל ביסגליסינאט (Iron bisglycinate), אינו תלוי ברמת חומציות הקיבה ונספג ביעילות רבה, פי ארבעה מברזל סולפאט וזאת מכוון קשור ל-2 מולקולות של החומצה האמינית גליסין. ברזל סולפאט הוא הברזל שנמכר בקופות החולים, הינו אמנם במינון של 100 מ"ג אך הספיגה שלו פחות טובה ולעיתים אף עלול לגרום לתופעות לוואי של מערכת העיכול כגון, אין נוחות, עצירות, וכולי. המרכיב החשוב ביותר בתאי הדם האדומים הוא ההמוגלובין. ההמוגלובין אחראי לקשירת החמצן ובכך מאפשר את הובלת הדם לכל חלקי הגוף. הברזל לעומת זאת הוא מרכיב חשוב ביותר בהמוגלובין וברגע שיש חסר בברזל בבדיקות הדם ההמוגלובין יורד אוטומטית. כמו שציינתי, הפריטין הוא מאגר הברזל בגוף ולכן הכול מתקשר וכל המערכת הזאת תלויה אחד בשני, מעין מעגליות. ברגע שאת מעלה את הברזל בצורה טובה המאגרים מתמלאים מצד אחד וההמוגלובין עולה מהצד השני. אשמח לשלוח אליך מידע מפורט אודות המוצר ברזל עדין בכדי להתייעץ שוב עם הרופא המטפל. אנא צייני כתובת דואר ואשלח אליך. בריאות שלמה, אביבית שלום

שוב תודה ו...

הברזל שאני לוקחת הוא לא זה שכתבת, אני לא לוקחת סולפאט. לקחתי עד עכשיו פרו-גראדומט. והיא נתנה לי עכשיו לקחת אחר שכולל חומצה פולית בתוכו והוא נקרא פולקס 400. אני מבינה שהספיגה של הברזל העדין היא טובה יותר ואין תופעות לוואי, באמת בברזל שאני לוקחת יש כאבי בטן לפעמים וזה מעצבן כי אי אפשר לקחת אותו בסמוך למאכלים מסויימים. אבל אני מוכנה לעשות הכל כדי שהברזל וההומוגלובין יעלו מהרררר
אז בעצם....את אומרת לי שאם אני אקח ברזל עדין 25 מ"ג הברזל שלי יגדל מהר יותר מאשר אם אני אקח ברזל של 100 מ"ג חומר פעיל עם ויטמין סי לספיגה טובה??? חשוב לי המהירות שהדברים יקרו...המינון של הברזל עדין הוא ממש קטן ולי יש חוסר אגיר ואני בטיפולי פוריות. זמן אצלי זה קריטי בשלב זה של החיים.
בנוסף, רציתי לדעת ויטמין סי כעזר לספיגת ברזל עדיף כדורי לעיסה או בליעה מיד אחרי שאני בולעת כדור ברזל? אשמח תשובה ל2 השאלות.. תודה מראש

המשך..

שלום רב, את תוסף הברזל "פולקס 400" איני מכירה. אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר בקו ההדרכה של סולגאר לשאלות נוספות. 1800-350-333 בין הימים א-ה, בשעות 08:30-17:30 בריאות שלמה, אביבית שלום

למעלה