לגבי הויכוח

צב200

New member
לגבי הויכוח

האם יש משמעות לפיבונאצי או בולינגר או קוי תמיכה אופקיים אז אני רוצה להבהיר שזה היינו הך!! הסבר: אם לדוגמא רמת פיבונאצי 61% הוותה תמיכה אז אתה יכול לקרא לזה סוף גל 2 אתה יכול לקרא לזה פיבונאצי , אתה יכול לקרא לזה תמיכה אופקית ,גם הבולינגר יהיה אז ברמת קיצון ואם יהיה שינוי כוון אז גם ידלק נורת סאר וכ-ו-ל-ם יהיו צודקים למפרע...אח"כ המחיר עולה קצת מהתמיכה שהזכרנו וממשיך לעשות שפל נמוך יותר אז שוב כולם צודקים : השפל הנמוך יותר הוא בגלל יעדי פיבונאצי וזה בד"כ תמיכה אופקית קודמת כי גם קודם המחיר טיפס לפי יעדי פיבונאצי וכן הלאה והלאה אני מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי, אולי בקצרה: יעדי פיבונאצי מהוים קווי תמיכה והתנגדות אז ממילא קוי תמיכה והתנגדות הם יעדי פיבונאצי לסיכום לא משנה השם וכל אחד יכול לעבוד לפי מה שהוא רגיל

libertycm

New member
אין משמעות לכל מה שכתבת

אין משמעות לפיבונאצי אין משמעות לגלי אליוט אין משמעות לתורת גאן אין משמעות ל סאר (זה נשמע כמו מחלה) אין משמעות גם לבולינגר אין משמעות לתעלות אין משמעות לקלשונים אין משמעות ל RSI,CCI,MACD ושאר ירקות.

Boy Plunger

New member
שכחת משהו

אין משמעות לנרות יפניים

libertycm

New member
שכחת משהו

נרות יפנים לבד לא שווים כלום נרות יפנים (או תבניות פסיכולוגיות, תקרא לזה איך שאתה רוצה) + רמות תמיכה והתנגדות + מס' עגולים שוות גם שוות. קבל את זה כאקסיומה ממני ומאחד שסוחר כבר 30 שנה בשוק המט"ח

Boy Plunger

New member
30 שנה??

וואו, האם האחד הזה שאתה מדבר עליו הוא אתה? אם כן אז הפתעת אותי. בבקשה ממך אל תפרש את דברי כזילזול או משהו, אני לא מנסה לצבור הון פוליטי בלהוכיח מה עדיף ומה לא. הטענה שלי היא כמו הטענה של צב שהכל זה היינו הך. גם בולינגר, גם פיבונאצ'י וגם תעלות לא שווים כלום בתור כלי יחיד, זה הכל צריך לבוא בשילוב של כמה דברים אז יש כאלו שמשלבים סטוכסטי, תעלות ונרות יפניים ויש כאלו שמשלבים נרות יפניים, רמות תמיכה והתנגדות ומספרים עגולים. באופן אישי, אני אוהב למצוא רמות חשובות על ידי הצלבה של ממוצעים נעים, תמיכה והתנגדות, קווי מגמה, מספרים עגולים ופיבונאצ'י ורק אחרי זה באות התבניות רגפיות או הנרות יפניים.

צב200

New member
לא הבנת

אתה מתיחס לרמת התנגדות אופקית. אך מה יצר אותה התנגדות? הפיבונאצי והבולינגר(השיך לסטטיסטיקה) הם חוקים בטבע שאי אפשר להתעלם מהם כמו בכל תחום אחר בטבע שהם קימים (החוקרים מסבירים את מה שקרה ולא רק מנבאים אותה) אתה ראש קטן וזכותך להגיד לא מענין אותי לחקור מה גרם להתנגדות או איפה יש פוטנציאל להתנגדות ,אם יש התנגדות אני הולך עד הקיר הזה ולא שואל למה.זה בסדר,זה עובד אך אתה יכול להבין שיש מבט רחב יותר בעולם

libertycm

New member
שאלה לי אליך

ואני מניח שאת רווחית עם כל אותם "חוקי טבע שאי אפשר להתעלם מהם"?

צב200

New member
טוב, אז אם אתה עובר להתקפה אישית

אני מניחה שהבנת מה שכתבתי ואין לך התנגדות אז אתה מנסה בכוון אישי. האם אני רוחית? תלוי ממתי... אך אין קשר בין הצלחה אישית לניתוח טכני נכון טכני קשור להגיון וההצלחה קשורה לרגשות והם לא עובדים תמיד ביחד. גם אחד ששולח איתותים נכונים זה עוד לא אומר שהוא עצמו עמד בהם ולא ברח לפני הזמן(פחד) או הגדיל את העיסקה(תאוה) שגרמה לו להפסד וכו אתן לך דוגמא קיצונית : כל מי שסחר ביורו יין ב8 חודשים האחרונים, אם היה לו סבלנות לא היה מפסיד כי השוק דשדש,ובכל אופן מליוני אנשים הפסידו כי זה תלוי בסף רגש ולא רק בניתוח נכון.

libertycm

New member
אני מאוד מסכים איתך

ואני מצטער אם פגעתי בך כי חשבת שאני מתקיף אישית, אך לא זו הייתה הכוונה
. נוציא שנייה מהשוואה את העניין הרגשי (כי לא על זה התווכחנו), למעט העובדה שבכל טרייד אני אומר איפה אני נכנס, יוצא ברווח או יוצא בהפסד, זה המימד הרגשי שאת מדברת עליו, אם נכנסים לעסקה בלי הפרמטרים האלה אז בהחלט היצר הרגשי יכול להשתלט עלינו מכיוון שמראש לא ידענו מה אנחנו מצפים מהטרייד. נעבור למימד של הניתוח, אני יכול להבטיח לך במיליון אחוז שסוחרים שיעבדו נכון בצורה טכנית, אחוז הטעויות שלהם מבחינה רגשית יהיה מאוד נמוך. את לא יכולה לעבוד עם כל אותם כלים שאת ואני הזכרנו ולצפות שהם יעבדו, מבחינה טכנית - כי הם פשוט לא עובדים. זה נורא נחמד להסתכל בדיעבד ולמתוח קווים אבל במציאות זה לא עובד, כל אותם אינדיקטורים (כולל פיבונאצי המהולל) הומצאו כדי שלאנשים יהיה קל יותר ללחוץ על הטריגר, הרבה יותר קשה לעשות את זה "עירומים" כשהגרף ריק. שוק הפורקס הוא השוק הכי תנודתי ומהיר שיש, לצפות להשתמש באינדיקטורים שהם ב LAG על המחיר ובסוף לומר שנפלנו מנטלית (רגשית) זה ממש לא נכון. האם את חושבת שבתחילת דרכי (קרי, מסחר ללא מתנדים או Price Action) לא רעדה לי היד??, ברור שכן, זה הכל ניסיון של מסחר כמו כל ניסיון חיים אחר, זו בדיוק הסיבה שאני אומר שצריך דמו של כמה חודשים טובים ואז להכניס כסף קטן, על מנת לצבור ניסיון. רק לסיכון אני רוצה להתייחס למה שכתבת "מליוני אנשים הפסידו כי זה תלוי בסף רגש ולא רק בניתוח נכון.", כבר כתבתי אך אכתוב זאת שוב, אם אותם אנשים היו עושים ניתוח טכני נכון אז הרגש לא היה משתלט עליהם, אני מבטיח לך את זה במיליון אחוז. שוב, הכוונה לא הייתה לתקוף אישית אלא שתסתכלי לתוך תוכך ותראי את האמת שהבעיה היא יותר באיך מנתחים ולא בצד הרגשי, הצד הרגשי "יסתדר" ברגע שתהיה לך שיטה שעובדת

צב200

New member
ב"ה היום יש לי שיטה שעובדת מצוין

ובאמת אני פחות רגשית בזכותה (אני מסתמכת על פיבונאצי 78% שמביא בד"כ שינוי של משהו) אך עדין קשה לי שלא להתיחס לידע הרב שצברתי ב3.5 שנים שלי במט"ח . בכל אופן , האם אני יחידה מתוך מליונים שקרה לי המון פעמים שניתחתי נכון ויצאתי לפני הסטופ בגלל כל מיני סיבות רגשיות כגון לחץ ממישהו ,זכרון של הפסד וכד .הנתונים מוכיחים שרב האנשים מפסידים . וזה למרות שיודעים ניתוח טכני . לא בגלל שהניתוח לא נכון אלא בגלל הרגשות המקושרות בחוט חזק לכיס דרך אגב לא פגעת בי פשוט לא הבנתי למה אתה לא עונה לענין ועוד משהו לפרידה, עכשיו אני מבינה שהקדשת פה זמן על מנת לצבור מעריצים= קליניטים=להתפרנס מלימוד. אז נכנסת למעגל המלמדים וזה תמוה כי אם תדפדף לאחור תראה שכתבת שמי שעושה כסף לא צריך להתפרנס מללמד...

libertycm

New member
אני מלמד לפני שהגעתי לפורום

וכתבתי על עניין איתותים ומכללות ושצריך ללמוד רק אצל מישהו שמתפרנס מזה. ממש לא חיפשתי לי תלמידים, האמת שאפילו תלמיד אחד מפה אין לי. אל דאגה, רוב מי שרוצה ללמוד אצלי הגיע מפה לאוזן וממש לא מפורומים.

leatherface12

New member
חוץ מסאר 0.2 על 0.2

למרות שאני רוצה לזנוח את זה ולעבור לגרף נקי עדיין קשה לי פסיכולוגית אבל בהחלט אני אתחשב גם בשיקולי התנגדות אופקיים בהמשך בבחירת הכניסות והיציאות שלי כי זה באמת נכון במרבית המקרים אבל אני צריך להתרגל לשיטה הזאת ובשל העובדה שאני עובד קצת קשה לי לשבת הרבה על התחת עם הגרפים

למעלה