לגבי הודעה מלפני שבוע של aiki-freak

~PrInCeSS

New member
לגבי הודעה מלפני שבוע של aiki-freak ../images/Emo39.gif

שאמר "אין דבר כזה הגנה עצמית מהירה" (לינק מצורף) הוא הזכיר אומנות לחימה לנשים שנקראת "מודאל מאגיננג" (עליה הוא כבר הסביר לי בפורום של וואלה). מכל מה שקראתי ברור לי שאין אומנות לחימה מהירה, ואגרוף תאלינדי לא מומלץ :) אני ממש לא בקטע של לקבל מכות רצח בשביל לדעת להחזיר מכות אז איזה אומנויות לחימה/טכניקות יש שהן ספציפיות לנשים? תודה {{{ושיהיה לכולם סוף שבוע מצויין, פורה ויצירתי}}} מיכל מצרפת קובץ שמביע יפה מאד עיקרון חשוב בחיים (העיקר הוא איך אנו רואים את עצמנו)

~PrInCeSS

New member
ועוד שאלה בקשר לצ´י קונג ../images/Emo23.gif

למי שזוכר שאלתי בעבר בפורום הישן לגבי טאי צ´י. אז התחלתי טאי צ´י ועברתי לצ´י קונג, ההחלטה שגרמה לי להיות כל כך מאושרת. מצאתי את הדבר שהכי גורם לי להרגיש טוב בעולם. עכשיו, המדריך שלנו אוהד קדם נוסע לחו"ל ויחזור רק בספטמבר. יש מקום שאתם מכירים שמלמדים שם צ´י קונג, באיזור נתניה? הייתי רוצה להיות במסגרת כלשהי עד שהוא יחזור, ולא רק לתרגל את הסדרות בבית. תודה :)

aiki-freak

New member
היי נסיכה...

אוף כבר קשה לעקוב אחרי ההתרחשויות בכל הפורומים האלה... בכל אופן... אייקידו בנתניה. יש מורה בשם אסף אביזוהר. טל: 054-944804 בנוסף צרפתי אתר של אייקידו ישראל שבו יש פירוט של כל הדוג´ואים בארץ (אייקידו כמובן). כפי שתראי יש גם מכונים ברעננה חדרה כפר סבא הרצליה ועוד... http://www.weizmann.ac.il/home/rrluba/ אני אגב מתאמן בדוג´ו בראשון (בקרוב נס ציונה.) את מוזמנת לבקר באתר שלנו (הוא נמצא ברשימה של אייקידו ישראל).

~PrInCeSS

New member
או תודה, זה מה שרציתי ../images/Emo20.gif

ממש תודה על הלינק! חזרתי ממש הרגע משיעור צ´י קונג....ואני עכשיו בודקת את הלינק שרשמת :)

~PrInCeSS

New member
אתה מכיר את המורה/מדריך מנתניה?

אם תוכל לתת לי כמה טיפים מה לשאול, כי אני ממש לא מכירה את ה-AIKIDO, ואני רוצה לדעת אם המדריך הוא טוב. בכל אופן, ממש תודה אני אצור קשר איתו. {לילה טוב}

aiki-freak

New member
לא מכיר...

לצערי אני לא מכיר את המורה מנתניה (רוב הסיכויים שנתקלתי או ראיתי אותו באחת הסדנאות ואולי אף התאמנתי עימו אבל אינני מכיר אותו באופן אישי). מורים שאני כן מכיר באיזור הם אלי לרמן שמלמד בהרצליה ורעננה ואלי ביטרן ברעננה. שניהם אנשי אייקידו מצויינים. (וזאת אני אומר רק מראיה ואימונים משותפים ולא מהיכרות אישית.) אם את מעוניינת בחומר נוסף על אייקידו נסי: http://aikidofaq.com/ או באתר שלנו:http://user.7host.com/aikido/

אמנויות לחימה לנשים

כל תלמיד/ה זקוק לדרכים שונות לגמרי (!) כדי להגיע לאותה תוצאה. אז יכול להיות שסטטיסטית, צורות למידה ואימון מסויימות יניבו תוצאות מעולות אצל גברים וגרועות אצל נשים ולהיפך, אבל כאשר בוחנים כל מקרה לגופו רואים שלכל אדם (ולא משנה איזה אברי מין יש לו) זמינה היכולת להגן על עצמו ברמה של לוחם. "לוחם", להגדרתי, הוא אדם השולט באמנות הלחימה בצורה המפרידה אותו לגמרי מרמת האדם הנטול מיומנות זו. זה לא כ"כ משנה עם כמה אנשים הוא יתמודד, זה יהיה כמו נמר מול כבשים. אני מדריך קונג-פו בעל נסיון של למעלה מ-10 שנים, המאמן את תלמידיו בכל קשת עוצמות/דרגות המגע, החל מאי-מגע וכלה במגע מלא הכולל אגרופים לפרצוף (עם כפפות איגרוף ובלעדיהן) ובעיטות מתחשבות למפשעה, וכמובן גם כל מה שבאמצע הדרך ביניהם, כגון: סימון של מהלומות קטלניות, נשיכות לעורק הצוואר, נגיחות, בריחים, הטלות (על רצפה, מזרון או מדרגות) וכולי. רוב תלמידי הינם ממין נקבה ולמיטב נסיוני ושיפוטי אני סבור שנשים וגברים אינם שונים ביכולת הלחימה הפוטנציאלית שלהם. להיפך: סטטיסטית יש יתרון קל, בשורה התחתונה, לנשים באמנות הלחימה, אולי בגלל שהאגו שלהן פחות כבד ולכן הן לעיתים קצת יותר רכות, קלילות וגמישות (נפשית), תכונות אשר נושאות ערך רב בכל הקשור ללחימת-אמת. סטטיסטית, גם סיבולת הכאב שלהן נוטה להיות קצת טובה יותר, אם אינני טועה באבחנתי (ההבדלים קטנים, אז אני לא בטוח שזה לא רק נדמה לי). כאשר אנחנו מדברים על שיטות לחימה ואימון ספציפיות, לעומת זאת, מובן שיש יתרון סטטיסטי לנשים / גברים בהתאם לשיטה, אבל צריך לזכור שמדובר ביתרון סטטיסטי בלבד! אז סטטיסטית, לדוגמא, שיטת הלחימה "ווינג צ´ון" (אביב יפה) פותחה על-ידי אישה ומתאימה במיוחד לנשים. יש לה הגנות מעולות לאיזור החזה, לדוגמא. זאת השיטה שברוס-לי למד, אגב. שיטת הלחימה "טאי קוון דו" אף היא מושכת לא מעט נשים, אבל הבעיה היא שכפי שהשיטה נלמדת כיום היא איננה חותרת ישירות להגנה עצמית, אלא ללמידת השיטה עצמה, שבעקיפין תורמת להגנה עצמית (ויש הבדל עצום בין שני הדברים). גם אייקידו מושכת נשים, אבל אומרים שצריך הרבה שנים כדי להתגונן ביעילות באמצעות שיטה מופלאה זו (אני ממליץ בחום עצום על המכון בשלמה המלך פינת ארלוזורוב בתל-אביב. פירטתי קצת יותר על מקום מופלא זה, באחת מהודעותי שלמטה). בקיצור, בכל מה שקשור להפניה ספציפית לשיטה ספציפית, אינני יכול לעזור, כי אין לי כמעט ידע בנושא. מקווה שבכל זאת עזרתי קצת במשהו, שלך, בן

~PrInCeSS

New member
בן, המון תודה על כל המידע שצירפת פה ../images/Emo13.gif

זה בהחלט עזר לי לדעת יותר ולהחכים. שיהיה לך סוף שבוע שמלא רק בטוב מיכל :) לבינתיים החלטתי לבדוק כל מיני אומניות לחימה וכך להגיע להחלטה. אם יש לך עוד מידע על שיטת הלחימה "ווינג צ´ון" (אביב יפה), אני אשמח לשמוע. תודה.

../images/Emo20.gif

לגבי ווינג צ´ון, למיטב ידיעתי אין בארץ מדריך לשיטה זו, אבל מאוד מאוד מאוד יתכן שאני טועה ופשוט לא מכיר. אני מזמין את כל מי שמכיר מדריך כזה, או מישהו שיכול לדעת על מדריך כזה, ליידע אותנו!!! זו גם שיטה מאוד מאוד מעניינת, אגב! שיהיה לך המון בהצלחה במסע החיפוש שלך. אם תזכרי שלא חשוב מה אומרים לך, את יודעת בסתר לבך את האמת, אני בטוח ש: 1. תמצאי מקום כלבבך או כמעט כלבבך; 2. תפיקי מהמקום הזה תועלת, מבלי לאפשר לו לקבע אותך או "לקלקל" אותך. באהבה, בן

תגובה + צ´י-קונג

ראשית, לענין עצמו: אין שיטה מסוימת המתאימה יותר או פחות להגנה עצמית, אבל יש קורסים המיועדים בדיוק לנושא זה. לדוגמא, בקורסים להגנה עצמית לנשים, מלמדים לא רק להתגונן מאנס, אלא גם על איך למגן את הבית/מכונית, איך להתנהג באופן שירתיע תוקף פוטנציאלי, איך לאלתר כלי-נשק (ראי הודעה בנושא למטה), לזהות (ולהימנע!) ממצבים מסוכנים, מה עושים אחרי התקפה (משטרה, בית-חולים, צילום החבלות שישמשו הוכחה במשפט, לא לעשות מקלחת אחרי אונס כי זה שוטף ראיןת פיזיות שיכולות לזהות את האנס... ועוד), דברים שבשום בית-ספר רגיל לאמנויות לחימה לא נוגעים בהם. קורס ממוצע כזה נמשך 15 פגישות, פעמים בשבוע. חלקם נהנה ממימון של הרשויות המקומיות, נעמת, ועוד - בקיצור, מומלץ! לגבי אמנויות לחימה בנתניה: עופרה גל מלמדת טאי-צ´י בנתניה, קבכוצה של "המרכז הישראלי לטאי-צ´י. טלפון: 053-976039 לגבי צ´י-קונג: צ´י = (לצורך הענין, כי אין לי כוח להכנס לזה) אנרגיה; קונג = תרגול, אימון, יכולת הנרכשת לאורך זמן. כל פעילות המשפיעה על זרימת הצ´י בגוף, יכולה להיקרא צ´י-קונג. בסין מוכרים עשרות סגנונות של צ´י-קונג רפואי, הנחשב לחלק אינטגרלי מהרפואה הסינית; שיטות שונות, איזוטריות יותר, אמורות לתת למתרגל יכולות בלתי רגילות בתחום המיני (רוב השיטות מיועדות לגברים); ויש שיטות "לחימתיות", כמו שיטות שונות של בנית יכולת ספיגה מדהימה (עיין ערך "נזירי שאולין", ששוברים לעצמם על הראש קרשים, בלוקים, ומה שרק בא), יכולת מיקוד כוח לנקודות מסוימות ועוד. בין סגנונות הקונג-פו, שלושת השיטות ה"פנימיות" (טאי-צ´י, שינג-אי ופה-קואה) מדגישות במיוחד את נושא הצ´י-קונג, כאשר למעשה כל תנועה בקטה של טאי-צ´י, שינג-אי או פה-קואה הן גם תנועות של צ´י-קונג. שיטות אלא ידועות בתרומה הבריאותית הגדולה שהן נותנות למתאמן. הן גם ידועות בזמן הארוך הנדרש ע"מ ללמוד אותן ברמה טובה, ולמרבה הצער הן ידועות גם בכמות מרשימה של שרלטנים הקוראים לעצמם מורים...

אחד שכחתי: גשקו!

המרכז הישראלי לטאי-צ´י יקיים יום אימון מרוכז, פתוח למתענינים, ביום ד´, 1.08.01, בשעות 17:00-9:00, בקיבוץ שדות-ים. זו הזדמנות טובה לראות מה זה טאי-צ´י, איך לומדים ומה עושים. ושלא יהיו אי-הבנות: זה יום שלם (עם שעתים הפסקה באמצע), וזה לא יהיה קל. לפרטים: 1-800-22-6557. להתראות!

~PrInCeSS

New member
לדוד, תודה על כל המידע!

אני אחתעניין ביום ראשון בקורסים של הגנה עצמית לנשים, ונראה את התכנים שלהם. תודה!

למעלה