לגבי האבקות

sowhatt

New member
לגבי האבקות

תראו, יש לי טונה במים בבית, ואני מנסה להקפיד כל יום לאכול ביצים, טונה, גבינה וירקות. והכסף זה לא הבעיה, את האוכל אני אקנה בכל מקרה, השאלה אם בכל זאת לא כדאי לקנות אבקת חלבונים, כי לפי החישוב, אני צריך לצרוך כ140 גר´ חלבונים ביום. ולפי פירוט מרכיבי מאכלים, בדקתי אם ביום אני צורך 140 גר´ חלבונים, וראיתי שלא. אני לא יודע אם יש לי בכלל סיכוי לצרוך כ"כ הרבה חלבונים.

איך בדקת? לפי מה?

אם ביום אתה אוכל קופסת טונה, 2 ביצים (רצוי בלי החלמון) ועוד 2-3 כפות גבינה ועוד לא דיברנו על ארוחת צהריים שכוללת עוף/בשר/דג עם תוספות של אורז/אפונה/עדשים וכו´.. אתה מגיע גם מגיע ל-140 גר´ ואפילו יותר. צריך להבין שכמעט בכל מאכל שאנחנו אוכלים יש חלבון, חלקו מלא, חלקו חסר אבל בצירופים שונים, גם מבלי לדעת וללמוד תזונה, מקבלים חלבון מלא ומספקים לגוף א מה שהוא צריך. אם היית אוכל פחות חלבון ממה שאתה צריך, תאמין לי שכבר היית מוצא את עצמך אצל הרופא מתלונן על תופעות שונות כמו נשירת שיער, עייפות, סחרחורת וכו´. גש לדיאטנת, אפילו פעם אחת תספיק כדי לתת לך מס´ מונחי יסוד ולהבין את העסק עובד.

sowhatt

New member
בדקתי לפי טבלה של מרכיבי אוכל

מצאתי בכמה אתרים טבלת ריכוז מזונות עשירים בחלבונים, ולפי מה שראיתי קופסת טונה ו-2 ביצים וכמה כפות גבינה לא מגיע לכ"כ הרבה חלבונים: טונה במים 100 גר´ - 24.8 גבינת קוטג´ 100 גר´ - 11.5 2 ביצים שלמות - 6.50

tommythecat

New member
זה תלוי...

כידוע ביצים מגיעות במספר גדלים, לפי מה שאתה אומר בביצה יש 3.25גרם חלבון, אבל אני לא בטוח שמדובר בביצים מגודל 1. יוסי

מי שלא מבין בתזונה מבלבל ולא מבחין

לביצה ממוצעת במשקל 60 גרם, מעבר לעובדה שיש 7.5 גרם חלבון, יש ערך ביולוגי גבוה, למען האמת, הערך הביולוגי הגבוה ביותר בטבע - 100. יותר מאשר אורז, טונה, גרעינים וכל מקור אחר לחלבון. לא כל מה שכתוב על האריזה מגיע ישירות לגוף. יש מזונות שמבצעים ריאקציות כימיות וכך "מגדילים" את ערכם התזונתי. מי שלא מבין גם יאכל גבינה עם עגבניה ויחשוב שקיבל את מלא תצרוכת החלבון והסידן - טעות. בקיצור, אנשים, אתם רוצים להראות בקיאות? סבבה.. תלמדו קודם!

big boy

New member
איך הגעת לזה ש

ביצה מכילה 7.5 גרם חלבון!!!!! בחלבון של הביצה יש רק 3.5 גרם חלבון גג.....

דורון ק

New member
מי אמר שאתה צריך כל כך הרבה חלבון?

אתה צריך כ-140 גרם חלבון ליום רק אם אתה שוקל כ-100-90 קילו-אם אתה אוכל דיאטה להעלאת משקל אז אתה צריך אפילו פחות מאחר שאתה אוכל הרבה קלוריות ופחמימות מה שגורם ל"חיסכון" בחלבון הגוף-שמקטין את הדרישה לחלבון. ודע לך שגם חלק מהמאכלים הבריאים ביותר הם גם זולים-אם תכנס לחנות טבע אז תראה שם שקיות של מאכלים כמו אורז,בורגול,שיבולת שועל(קוואקר),דוחן,קינואה וכו´ שמספקים פחמימות,ויטמינים ומינרלים.וגם קטניות כמו פול,חומוס,עדשים,שעועית שמספקים חלבון,ויטמינים ומינרלים.

tommythecat

New member
לא בטוח

ישנם ספורטאים שצורכים שני גרם חלבון על כל ק"ג גוף. נשאלת השאלה אם אתה בקטגוריה שלהם ולכן צריך גם כמות כה גדולה של חלבון. חלבון עודף, יהפוך לשומן בבחינת כל המרבה הרי אין זה משובח. יוסי

shuki2

New member
איך הסתומה הזאת הגיעה ל140 גר´

טונה אחת זה 30 גרם עוד חבילה שלמה של גבינה זה 25 גרם כל חלבון ביצה זה 3.5 גרם. בכל אופן אתה לא מבין מה אני אומר לך ? במקום לשתות את האבקת חלבון תסיים קופסא גבינה.מה ההבדל אני לא מבין ? הארי אתה אומר שאתה לא מצליח לאכול מספיק חלבון אז אתה לוקח אבקת חלבון נכון ? זאת אומרת אתה אוכל (או שותה) משהוא כדי להגדיל את כמות החלבון נכון ? נו אז יפה במקום אבקת חלבון תסיים קופסא גבינה.

shuki2

New member
וכן, צריך 1.5-2 גר לכל קילו

כדי לגדול וגם צריך להיות במאזן קלוריות חיובי כי אם לא אז תשרוף את כל החלבון שתאכל בתור אנרגיה והוא לא ישמש לבניית שריר.ככה תעלה במסת שריר אבל גם בשומן.שבוע לפני החופש הגדול תעשה שבוע אירובי ודיאטה טובה וככה תוריד את כל השומן שעלית ואז כל הבנות ייראו את הגוף שבנית

shuki2

New member
ולעינת

לא התכוונתי להעליב.זה סלנג שאני משתמש בו.מצטער. בכל אופן לביצה אין ספיגה של 100 אחוז יש לה רק 96.

קיבלתי, להבא שקול מילים, ברשת לא

יודעים שזה הסלנג שלך.. חראם. לביצה יש ספיגה של עד 98% אם אני זוכרת נכון (אין מולי את ספר הלימוד שלי) אבל היתרון הוא בתהליך עצמו. ולהוא שמתעקש על 3.5 גר´ בביצה, סבבה. תאמין במה שאתה רוצה, אני אדבוק בנתונים המדעיים.

shuki2

New member
ביצה - שניכם צודקים

לביצה יש כמו שעינת אומרת 7 גרם חלבון.לחלבון ביצה יש רק 3.5 ז"א חצי מביצה שלמה.שניכם צודקים על מה אתם מתווכחים ? ולביצה יש 96 אחוז ואת צודקת אני חושב שזה האחוז הכי גבוה של ספיגה חוץ מאבקות למיניהם וחומצות אמינו בזריקה לדם כי אז אין ספיגה מהקיבה למחזור הדם אלא החומצות מוזרקות ישירות למחזור הדם.חומצות אמינו בכדורים אין לי מושג

למעלה