לגבי בדיקות גנטיות...

אופירה 1

New member
לגבי בדיקות גנטיות...

האם יש צורך לעשות בדיקת נשאות ל- "גושה" . לפי מה שהבנתי רוצים להוריד את הבדיקה משום שגם אם הילד חולה במחלה כמעט ואין לכך ביטוי?. אופירה

מעיןבר

New member
הי אופירה

למחלת הגושה כמה ביטויים, אכן יש מוטציות שהביטוי שלהן חלש אולם זו גם עשויה להיות מחלה קשה מאוד (תלוי בסוג המוטציה) לכן מומלץ לעשות את הבדיקה ואז גם נבדקת סוג המוטציה. במידה ויש בעיה לדעתי עדיף לדעת וגם לבדוק את בן הזוג כי זו עדיין מחלה ועדיין רצוי להיות מוכנים לכך שעלול להיוולד ילד חולה שאולי צרכיו יהיו שונים משל ילד בריא. מידע על המחלה יש גם במאמרים שלנו.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

אפרסקה

New member
מאוד מאוד מאוד מאוד כדאי!!! |זהירות

היי אופירה, כשנבדקתי בבדיקות הגנטיות יצאתי נשאית לגושה, ולכן ביררתי קצת בנושא (ב"ה בעלי יצא שלילי). נכון שרוב מי שיוצא חיובי זה מתייחס למוטציה קלה וכמעט לא מורגשת (כמוני), אבל עדיין יש את המוטציה הקשה, המאוד מורגשת, והעלולה לגרום סבל רב. אם שני בני הזוג יוצאים חיוביים למוטציה הקלה והעובר חולה, בדרך כלל לא ממליצים להפסיק את ההריון כי זו מחלה שלעיתים לא מרגישים בה בכלל. אבל בכל זאת יש לה סמפטומים שכדאי להיות מודעים להם, כמו אנמיה שיכולה להתפתח. גם אם זה קל, כדאי לדעת ולהיות מודעים. אם בני הזוג לקו במוטציה הקשה והעובר חולה, בדרך כלל ממליצים על הפסקת ההריון כי מדובר בסיבוכים בכבד, דימומים ועוד. לדעתי כדאי להשקיע את הסכום הנוסף ולבדוק. זאת, אגב, לא הבדיקה הכי יקרה מבין הבדיקות הגנטיות. לצערנו המדע לא יכול לאתר כל פגם גנטי שעלול להיות, אולם כדאי לנצל את מה שכן ניתן לדעת ולקבל החלטה בהתאם. מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה!

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

למעלה