לגאי

.המוסד

New member
לגאי

חוסר יכולת הקיום של האנרכיזם השלומניקי הוא בכך 1) הוא אינו מאפשר להגן על הקהילה מפני קבוצות עוינות 2) הוא גורם ליצירת קבוצות לחץ בתוך הקהילה, כלומר האחראים על אספקת מים יכולים לשבות תוך שהם דורשים לקבל יותר מוצרי צריכה 3) הוא גורם לנסיגה כלכלית חמורה, לא יתבצע מחקר ופיתוח, כיוון שאף אחד לא יקרע עצמו 9 שעות ביום כדי לקבל אותה תמורה כמו בטלן 4) אי יכולת להתמודד עם בטלנים, חשש חמור שחלק ניכר מהקהילה האנרכיסטית תהפוך לבטלנית, מעין תיסמונת הקיבוץ 5) הוא יגרום בסופו של דבר לשני דברים, או שתקום דיקטטורה, או שתקום דמוקרטיה בזכות כמה אנשים שפויים וככל הנראה היא תהפוך לקהילה מילטרסטית, כמו שהפכו הקיבוצים בשנות השלושים מקבוצות פאציפיסטיות וסוציאליסטיות, לקבוצות צבאיות ושיתופיות וזאת בגלל חוסר היכולת לפתור בעיות ללא הפעלת כוח

קשה לי להאמין כי אני היחיד בפורום

ששם לב לכך שאין למוסד באמת אידיאולוגיה. אלא כל דעותיו סובבות סביב השנאה לנוע"ל ולסוציאליזם שלפעמים כבר בלבל בינו לבין קומוניזם ובין הקפיטליזם...

.המוסד

New member
ידידי יש לי אידאולוגיה

חבל שבמקום להתמודד עם הטענות שלי את משמיץ אותי כשונא, אני באמת שונא את הסוציאליזם, אבל מדוע? קומוניזם זה סוג של סוציאליזם, או של מרכסיזם, איך שתרצה, אבל זו אידאולוגיה שגרמה למותם של הרבה הרבה אנשים

אנשים מתו על כל אידיאלוגיה

ולא רק בגלל סוגי משטרים....... זה לא קטע של להשמיץ אבל זה נכון במאה אחוז אתה סתם יוצא פה בהכרזות מפגרות...מצטער אבל ידידי, תקרא שוב את כל מה שכתבת עד היום בפורום ותגלה שזאת האמת לאמיתה.

האנרכיזם פשוט נידון לכישלון.

הוא סומך על כך שההיגיון הפשוט של כל אדם הוא להיות אדם טוב. אני לא מבין איך מישהו מאמין שזה יכול לעבוד. האח לסוציאליזם!

EverMan

New member
רואים שאף אחד ממכם לא חי בקיבוץ

העניין שכל אדם טוב זה נכון ! שמלמדים אותך שאין דבר רע בלתרום , אז אתה תורם ! כי בן אדם לא עצלן מטבעו ! בקיבוץ כולם תורמים ! כולם נותנים מעצמם ! לאף אחד לא אכפת שיוסי עבד שעה אחת פחות. כי יוסי למחרת יוסיף שעה. כי זה העניין , כל בן אדם הוא בן אדם טוב ! אבל צריך ללמד אותו שזה לא רע לתרום !

שלתי

New member
כאדם

שגר בעבר מספר שנים בקיבוץ מסדה שבעמק הירדן אני מסכים עם EverMan!

.המוסד

New member
אני אינני גר בקיבוץ

אבל מעדויות של קיבוצניקים, שסיפרו לי על "תרומתם" של החברים לקיבוץ {חלק מהם היו בפורום קיבוצים בתפוז עליו השלום} הקיבוץ נכשל, בגלל שתי סיבות עיקריות, הוא לא הצליח להעביר את הרוח הסוציאליסטית לצאצאים, והוא לא הצליח להתמודד מול העולם הקפיטליסטי כלכלית

EverMan

New member
אולי

הם לקחו את זה כמובן מאליו שהילדים שלהם יהיו בראש , אבל הם לא עשו את זה נכון. אולי זו טעות. אבל פגם אחד במערכת לא אומר שכולה פגומה. הוא הצליח להתמודד טוב מאוד עם העולם הקפיטליסטי. חצי מהדברים בארץ הזה באו מהקיבוצים ! תנובה למשל ... שהיא קואפקטיב ענק ... יוטבתה .. וכו וכו

.המוסד

New member
בכל מערכת, כל עוד ישנם שם אנשים

טובים, ישנן הצלחות, לראייה אפילו לצה"ל היו הצלחות, זה לא אומר שצה"ל הוא בעל יכולת אסטרטגית מיוחדת בקשר למאבק מול השוק החופשי, נכון יש את תנובה רק שאינני יודע עליה מספיק לכן אינני יכול לקבוע עובדות בקשר לתנובה אני יודע אבל שהמדינה נאלצה לשלם משהו בסביבות 3 מילארד דולר(!) {לעזאזל, תקן אותי אם אני טועה!} מכספי הבורגנות, כולם המגזר היצרני אבל האמת היא, שהקיבוצים אינם יכולים להצליח, מלבד הצלחות בודדות רובם לא השכילו להשיג משהו בעל ערך, נכון השוקו של יוטבתה הוא נהדר, אבל הוא יחיד במינו רוב הקיבוצים מתפרקים, ולכן בעוד שנים בודדות לא נראה קיבוצים רבים מידי אבל האם ביוטבתה יש שכר דיפרנציאלי? או תלוש אחיד לכל החברים?

guypele

New member
מה זה סוציאליזם ?

נראה לי שלא הבנתי מה זה סוציאליזם בעיניך. ולהבדיל - מה זה אנרכיזם בעיניך ?

.המוסד

New member
לגאי

סוציאליזם בעיניי, מכלול הרעיונות שיוצאים מהמניספט הקומוניסטי והשואבים אידאות ממנו הסוציאליזם ה"מדעי" של קרל מרקס, דיבר על כלכלה מתוכננת שעליה אחראית הממשלה שהיא נציגת הפועלים קומוניזם, דיקטטורה של מעמד הפועלים, הדרך היחידה שמאפשרת השלטת סוציאליזם על פני אוכלוסיות נרחבות, כולם מסתייגים ממנו, אבל זהו הסוציאליזם הנרחב האמיתי היחידי שהתקיים, מלבד הסוציאליזם הגרמני "סוציאליזם", ולא סתם הוא בגרשיים, הוא מדבר על העדר קניין פרטי, זהו רעיון חדש יחסית, כי בכל סוגי האידאות החברתניות האחרות ישנו קניין פרטי, ענבר רובין מוביל את הקו הזה בפורום אנרכיזם, רעיון הטוען שאין צורך בשילטון או בבעלי סמכויות, הכל יתנהל בצורה שיתופית, קואורפרטיבית אם כך קוראים לזה זהו הרעיון החלוש ביותר, הבלתי בציע ביותר והמסוכן ביותר מלבד הקומוניזם והסוציאליזם הגרמני

אריאל1

New member
סוציליזים גרמני?

אתה מתכוון לפאשיזם גרמני? כלומר שימת המדינה בראש כל הדברים והרבה לפני האדם. הסוציאליזןם היחיד שככל הידוע לי הונה ג בגרמניה היה בגרמניה המזרחית וזה לא היה סוציאליזם ממש זה קומוניזם.

.המוסד

New member
הכוונה הייתה למפלגת הפועלים

הגרמנית, אבל אנשים בפורום ביקשו לא להזכיר את השם

למעלה