לבשל או לאכול בחוץ

לבשל או לאכול בחוץ

שלום
מי שמטייל לו בקניונים בימי שישי בבוקר (לפחות בחיפה והקריות) רואה שרבים אוהבים לשבת בבתי הקפה ולאכול ארוחת בוקר/צהריים.
הנה לכם 2 רעיונות נחמדים. אחד לארוחת בוקר ואחד לארוחת צהריים. לא שניהם באותו יום!
1. ארוחת בוקר ביקב התשבי במורד הכביש מזכרון לבנימינה.
הארוחה מוגשת עם בחירה של 2 מתוך 3 סוגי שתיה: חמה, קרה ויין. אני מעדיף אספרסו ארוך כפול ויין לבן יבש. שילוב מנצח לארוחת בוקר.
אח"כ מוגש לחם הבית (טרי ומיוחד) עם חמאה וריבה (חופשי)
צלחת עם חביתה כבקשתך, וצלחת עם 6 מזתים.
כל זה באווירת יקב ואפשרות לרכוש מהיינות בחנות הייקב.
אל תבואו מאוחר (אחרי 09:00 כי תעמדו בתור לשבת...)

2. ארוחה עסקית - שישי בצהריים החל מ-12:00 סטקיית הבוקרים מול בניין הקונגרסים בתחנת דלק של פז, במבואות חיפה הדרומיים.
העיסקית ב-99 ש"ח מכילה:
מבחר מנות ראשונות, אני בוחר במרק (אכול כפי יכולתך מ-5 סוגי מרקים).
מנה עיקרית סטייק 300 גר' סינטה.
תוספת (יש מבחר, אני מעדיף סלט טרי)
המנה מוגשת עם פיתות, חמוצי הבית, בוטנים חופשי, צ'ימיצורי ורוטבים על בסיס שמנת.
קינוח - מבחר גדול, אני מעדיף סורבט פירות: קוקוסופסיפלורה. קלילי ומרענן.
כוס יין אדום ספרדי משובח - 14 ש"ח.
כך גם קנקן לימונדה.
1/2 סטלה בפחות מ-30 ש"ח.
רצוי להזמין מקום מראש.
הסטייק לעילה ולעילה. חוויה אמיתית, בשר איכותי, עשוי היטב ובאמת איכותי.
השירות טוב והחוויה הכללית נעימה.
לארוחה בשרית ברמה הזו (כולל יין ובירה) וגם תשר בפחות מ-150 ש"ח.
שווה כל שקל.

תהנו.
 

kriz

New member
אני בשישי מבשלת

הולכת לבית הוריי ומבשלת...
כבר זמן רב שאני לא מצליחה למצוא זמן לבילוי בשישי בבוקר
 
בישול כתחביב ובישול כעבודה

שלום
מאז שאני זוכר (נניח שנות ה-90) אהבתי לבשל. זו תראפיה עם יצירתיות ותוצאות טעימות.
כאשר חברתי לבת זוג - זו שמחה שיש מי שיבשל כי עבורה זה היה תמיד כורח, ואני הצלתי אותה.
אח"כ הבנתי שעם כל הכבוד לחובבנות והתחביב, אני רוצה להבין. במיוחד אחרי תוכניות הבישול ב-TV.
אז הלכתי ללמוד טבחות בדן גורמה ועבדתי בדן כרמל (כחצי שנה).
פתאום הבישול הפך לעבודה, ועבודה קשה. לעמוד 8-12 שעות במטבח ולעשו חיתוכים, להביא חומרי גלם,
להכניס תבניות לתנור ולהוציא, להעביר לארון חימום, ואח"כ להוציא להגשה...הרבה מאמץ פיזי, ואין שם במטבח כסאות.
מאז אני בוחר בקפדנות מתי לבשל...ומתי לא.
עבור משפחה אני תמיד שמח לבשל ובאמת מכל הלב.
שבוע שעבר הילדה הזמינה אותי לבוא לבית האם לארוחת ערב. התקשרתי לאם וביקשתי להביא משהו...
לקחתי להכין דג מרוקאי ברוטב והיה באמת מוצלח. לא נותר פירור!
אבל כאשר אני לא חייב, אני מעדיף לסעוד בחוץ.
סטייק טוב על האש, סיני או אפילו ג'אנק פוד! לא מתבייש להגיד שאני אוהב.
לא שאני בוחל בגורמה עם 3 כוכבי מישלין.

אני אוהב להגיע לנקודת הבישול מתוך הבנה וידיעה ברורה מה אני רוצה לעשות.
זה אומר שהכנתי לי מראש את כל חומרי הגלם, עשיתי הכנות (מזון-פלאס) ואני בבקרה מלאה על התהליכים.
הדבר הכי כיף זה לראות את המשפחה (בעיקר הילדות) מחמיאות על השיפור מאז לימודי הבישול.
אני מחכה להכין להן את המרק בצל החביב עליהן...
עליו יש לי ציון גבוהה מכל מסעדה אחרת שבה הן אכלו מרק בצל בארץ.
 
למעלה